Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Apple Detox-dieet

Vezelondersteuning

 1. Neem wat ze zeggen over een appel per dag en vermenigvuldig het met veel appels die gedurende twee dagen worden gegeten. Sommige artsen geloven dat het appel-detoxdieet het lichaam revitaliseert door gifstoffen te verwijderen en het spijsverteringsstelsel rust te geven. Zwangere vrouwen en mensen met bloedsuikerproblemen en aandoeningen zoals diabetes, nier-, hart- of leveraandoeningen moeten dit niet snel ondernemen, en anderen moeten met hun zorgverleners praten voordat ze beginnen.

Oorsprong van Apple Detox

 1. In het begin van de 20e eeuw zouden rauwe appels de Zwitserse arts Max Bircher-Benner hebben genezen van een mild geval van geelzucht, waardoor hij op weg was om een ​​gepassioneerd voorstander te worden van de genezende kracht van rauwe groenten en fruit. Buiten zijn geboorteland is hij het best bekend voor het ontwikkelen van de ontbijtgranen met appels die nog steeds zijn naam dragen: Bircher muesli. Een oceaan verderop, maar tegelijkertijd gaf Edgar Cayce, de 'slapende profeet' uit Hopkinsville, Kentucky, in trance medische adviezen, waarbij hij vele noodlijdende zoekers raadde hun lichaam te ontgiften en te activeren met een driedaags dieet dat alleen uit appels bestond.

Nutritional Properties of Apples

 1. De bescheiden appel is een voedingskrachtpatser. Volgens het Nutrient Data Lab in de Verenigde Staten bevat een appel van de grootte van een vuist slechts 81 calorieën, maar zit boordevol goedheid. De oplosbare vezel, pectine, helpt de vorming van plaque in bloedvaten te voorkomen, terwijl de onoplosbare vezel, cellulose, het spijsverteringsstelsel helpt afval snel door het darmkanaal te verplaatsen door bulk toe te voegen. Appels zijn rijk aan calcium, ijzer, fosfor en kalium, evenals B-complex folaten en vitamine A en C.

Voorbereiden, doorgaan en afwerken

 1. Plan uw detox voor een tweedaagse periode waarin u thuis kunt blijven en kunt ontspannen. Begin een week eerder met het bereiden van koolhydraten, thee, koffie, alcohol en frisdrank. Verminder de grootte van maaltijden en maak een groentesalade uw laatste maaltijd van de dag. Nadat je bent begonnen, kan je enige voedsel rauwe, ongeschilde appels zijn, maar je hebt onbeperkte hoeveelheden van alle soorten en mag kaneel, gember of kardemom als smaakstoffen gebruiken. De enige toegestane dranken zijn water en kruidenthee. Tijdens de snelle, vermoeidheid, spierpijn, hoofdpijn, opgeblazen buik, gas, constipatie en losse stoelgang komen vaak voor, maar niet onvermijdelijk, symptomen. Nadat je detox is afgelopen, kun je teruggaan naar een normaal dieet met een schaal met gemengd fruit, een smoothie, groentesoep of gestoomde groenten.

Wie moet dit dieet vermijden

 1. Vasten om religieuze of gezondheidsredenen is wereldwijd gebruikelijk voor mensen, maar de meningen over de waarde ervan verschillen tussen de takken van de medische praktijk. Over het algemeen blijft de reguliere westerse geneeskunde niet overtuigd van de voordelen. Naturopathie is van mening dat vasten zowel wenselijk als noodzakelijk is om het lichaam vrij van gifstoffen te houden en een optimale gezondheid te behouden. Ayurvedische beoefenaars zeggen dat of een persoon moet vasten en hoe, afhankelijk is van het individuele lichaamstype. Iedereen is het er echter over eens dat mensen met gezondheidsproblemen zoals hart-, nier- of leveraandoeningen, diabetes of zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven niet moeten vasten. Als u een snelle of mono-dieetreiniging zoals deze overweegt, bespreek dit dan eerst met uw zorgverlener en verleng het niet langer dan 48 uur tenzij onder medisch toezicht.



Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407