Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Arborio Rice Nutrition

Gezond maken

 1. Arborio rijst wordt alleen in Italië gekweekt en maakt uw favoriete risottoschotel romig en lekker. De extra romigheid is te danken aan het hoge zetmeelgehalte. Hoewel het zetmeelrijker is dan traditionele langkorrelige witte rijst, betekent het extra zetmeel niet dat het meer koolhydraten bevat. Ontcijfer de voedingswaarde van arborio rijst om te bepalen hoe deze korrel in uw gezond eetplan past.

Alle koolhydraten

 1. Hoewel arborio rijst wat eiwitten en vet bevat, komt bijna 90 procent van de calorieën in de rijst uit het koolhydraatgehalte. Een portie van 1/4 kop ongekookt bevat 38 gram koolhydraten, 4 gram eiwit; en 0,5 gram vet. Het koolhydratengehalte lijkt sterk op langkorrelige witte rijst, die 37 gram koolhydraten bevat in een portie van 1/4 kopje. Arborio rijst is echter een betere bron van vezels, met 2 gram per portie vergeleken met 0,6 gram langkorrelige rijst. Vezel in voedsel helpt bij het beheersen van de honger, en meer binnenkrijgen kan uw risico op hartaandoeningen, diabetes type 2 en obesitas verlagen.

Ken je calorieën

 1. Calorisch gezien heeft arborio rijst ongeveer dezelfde hoeveelheid calorieën als andere soorten rijst, met 170 calorieën per portie van 1/4 kop ongekookt. Als u een dieet van 2000 calorieën volgt, is dat minder dan 10 procent van uw dagelijkse caloriebehoeften. De meeste Amerikanen eten te veel calorieën, en daarom is er een obesitas-epidemie, volgens de Dieetrichtlijnen voor Amerikanen 2010. Kennis van het calorietelling voor arborio-rijst kan het voor u gemakkelijker maken om uw inname te volgen voor een betere caloriebeheersing.

Natrium-Free

 1. Als u uw natriuminname probeert te beperken, is natriumvrije arboriorijst een gezonde keuze. Volgens de Dietary Guidelines for Americans, 2010, verbruikt de gemiddelde Amerikaan 3.400 milligram natrium per dag. Hoge inname van natrium verhoogt de bloeddruk en uw risico op hartaandoeningen en nieraandoeningen. Voor een betere gezondheid raadt de voedingsrichtlijn aan om uw inname te beperken tot minder dan 2.300 milligram per dag. Als u al hoge bloeddruk heeft, ouder bent dan 51 jaar of van Afro-Amerikaanse afkomst, beperk uw inname dan tot 1500 milligram per dag.

Een beetje ijzer

 1. Arborio-rijst is geen belangrijke bron van vitamines of mineralen, maar het bevat wel een kleine hoeveelheid ijzer. Een portie van 1/4 kop ongekookt voldoet aan 1 procent van de dagelijkse waarde voor ijzer. IJzer is een essentieel mineraal dat helpt zuurstof naar alle organen en weefsels in uw lichaam te transporteren. Je lichaam kan mogelijk niet zoveel ijzer uit de rijst opnemen - een plantaardige bron - als uit een vleesbron. Het eten van arborio rijst met vlees of een voedsel rijk aan vitamine C, zoals kool, kan de ijzerabsorptie verbeteren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407