Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Aromatherapie: wat u moet weten

Aromatherapie: wat u moet weten

 1. Essentiële oliën worden al bijna 6000 jaar gebruikt, met als doel de gezondheid of het humeur van een persoon te verbeteren.

 2. De National Association for Holistic Aromatherapy (NAHA) definieert aromatherapie als "de therapeutische toepassing of het medicinale gebruik van aromatische stoffen (essentiële oliën) voor holistische genezing."

 3. In 1997 definieerde de International Standards Organisation (ISO) een etherische olie als een "product verkregen uit plantaardige grondstof, hetzij door destillatie met water of stoom, of uit het epicarp van citrusvruchten door een mechanisch proces, of door droge destillatie. "

 4. Van een reeks etherische oliën is gevonden dat ze verschillende graden van antimicrobiële activiteit hebben en waarvan wordt aangenomen dat ze antivirale, nematicidale, antischimmel, insecticide en antioxiderende eigenschappen hebben. Aromatherapietoepassingen omvatten massage, actuele toepassingen en inhalatie.

 5. Gebruikers moeten zich er echter van bewust zijn dat "natuurlijke" producten ook chemicaliën zijn en dat ze gevaarlijk kunnen zijn als ze op de verkeerde manier worden gebruikt. Het is belangrijk om het advies van een getrainde professional op te volgen bij het gebruik van etherische oliën.

Aromatherapie gebruiken

 1. Aromatherapie wordt normaal gebruikt via inhalatie of als een plaatselijke toepassing.

 2. Inademing: de oliën verdampen in de lucht met behulp van een diffusorreservoir, spray of oliedruppeltjes of worden bijvoorbeeld ingeademd in een stoombad.

 3. Afgezien van een aangename geur, kunnen aromatherapie-oliën ook ademhalingsdesinfectie, decongestivum en psychologische voordelen bieden.

 4. Essentiële oliën inademen stimuleert het reuksysteem, het deel van de hersenen dat verbonden is met geur, inclusief de neus en de hersenen.

 5. Moleculen die de neus of mond binnendringen, gaan naar de longen en vandaar naar andere delen van het lichaam.

 6. Terwijl de moleculen de hersenen bereiken, beïnvloeden ze het limbisch systeem, dat gekoppeld is aan de emoties, de hartslag, bloeddruk, ademhaling, geheugen, stress en hormoonbalans. Op deze manier kunnen etherische oliën een subtiel maar holistisch effect op het lichaam hebben.

 7. Actuele toepassingen: massageoliën en bad- en huidverzorgingsproducten worden door de huid opgenomen. Het masseren van het gebied waar de olie moet worden aangebracht, kan de circulatie stimuleren en de absorptie verhogen. Sommigen beweren dat gebieden die rijker zijn aan zweetklieren en haarzakjes, zoals het hoofd of de handpalmen, de oliën effectiever kunnen absorberen.

 8. Essentiële oliën worden nooit rechtstreeks op de huid aangebracht. Ze moeten altijd worden verdund met een dragerolie. Gewoonlijk is de concentratie een paar druppels etherische olie tot een ons dragerolie. De meest voorkomende drageroliën zijn zoete amandelolie of olijfolie.

 9. Een allergietest doen:

 10. Als er binnen 24 tot 48 uur geen allergische reactie is, moet deze veilig zijn om te gebruiken.

 11. Sommige mensen melden het ontwikkelen van allergieën voor etherische oliën nadat ze deze vele malen eerder hadden gebruikt. Als er een nieuwe allergische reactie optreedt, moet de persoon deze onmiddellijk stoppen en de geur vermijden.

 12. Gebruik voor een verdunning van 0,5 tot 1 procent 3 tot 6 druppels etherische olie per ounce drager. Voeg voor een verdunning van 5 procent 30 druppels toe aan één ons drager.

 13. Een maximale concentratie van 5 procent wordt over het algemeen als veilig beschouwd voor volwassenen.

 14. Essentiële oliën inslikken of inslikken wordt niet aanbevolen. Oraal ingenomen, kunnen de oliën de lever of de nieren beschadigen.

 15. Ze kunnen ook leiden tot interacties met andere geneesmiddelen en ze kunnen onverwachte veranderingen ondergaan terwijl ze in de darm zijn.

Voordelen

 1. Aromatherapie is een aanvullende therapie. Het biedt geen remedie voor ziekten, huiduitslag of ziekten, maar het kan de conventionele behandeling van verschillende aandoeningen ondersteunen.

 2. Het is aangetoond dat het vermindert:

 3. Sommige soorten psoriasis kunnen verlichting vinden bij aromatherapie, maar een arts moet adviseren over gebruik en toepassing.

 4. Spijsverteringsproblemen kunnen baat hebben bij pepermuntolie, maar deze mag niet worden ingenomen.

 5. Tandpijn en zweertjes in de mond kunnen worden verlicht door kruidnagelolie, maar ook dit mag alleen topisch worden aangebracht en niet worden ingeslikt.

 6. Supporters beweren dat deze en een breed scala aan andere klachten goed reageren op aromatherapie, maar niet alle toepassingen worden ondersteund door wetenschappelijk bewijs.

Wat doen etherische oliën?

 1. Verschillende oliën hebben verschillende toepassingen en effecten.

 2. Olie voor een massage wordt gemengd met een "dragerolie" die de olie verdunt en zorgt voor smering.

Bezoek aan een aromatherapeut

 1. De aromatherapeut moet een grondige medische geschiedenis hebben en een levensstijl, dieet en huidige gezondheidsgeschiedenis.

 2. Aromatherapie omvat een holistische benadering, dus het is bedoeld om de hele persoon te behandelen. Behandelingen zullen geschikt zijn voor de fysieke en mentale behoeften van het individu. Op basis van deze behoeften kan de aromatherapeut een enkele olie of een mengsel aanbevelen.

 3. Afhankelijk van de behoeften en voorkeuren van de patiënt, kan de arts een enkele olie of een mengsel aanbevelen.

 4. Volgens het National Cancer Institute (NCI) hebben aromatherapieproducten geen FDA-goedkeuring nodig zolang er geen claim is dat ze een specifieke ziekte behandelen.

 5. Een aromatherapeut is niet hetzelfde als een massagetherapeut, hoewel een massagetherapeut aromatherapieoliën kan gebruiken.

Risico's

 1. Elke etherische olie heeft zijn eigen chemische samenstelling en reden voor gebruik, dus het is belangrijk om te spreken met een getrainde aromatherapeut, verpleegkundige, arts, fysiotherapeut, massagetherapeut of apotheker voordat u een applicatie aanbrengt of gebruikt olie voor genezingsdoeleinden.

 2. Een getrainde professional kan aanbevelen en leren elk product te gebruiken, met de juiste instructies voor het aanbrengen of verdunning.

 3. Consumenten moeten zich er ook van bewust zijn dat de Amerikaanse Food and Drug Administration geen aromatherapieproducten controleert, dus het kan moeilijk zijn om te weten of een product zuiver is of dat het verontreinigd of synthetisch is.

 4. Sommige schoonheidsproducten en huishoudelijke producten, zoals lotions, make-up en kaarsen, bevatten producten die essentiële oliën lijken, maar het zijn echt synthetische geuren.

 5. Net als medicijnen moeten etherische oliën met respect worden behandeld. Het is belangrijk om professioneel advies in te winnen en de instructies zorgvuldig op te volgen.

Waarschuwing bij het gebruik van etherische oliën

 1. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 2. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.

 3. Omdat essentiële oliën reacties in het lichaam veroorzaken, zullen niet alle oliën iedereen ten goede komen. Chemische verbindingen in etherische oliën kunnen bijwerkingen veroorzaken in combinatie met medicijnen. Ze kunnen de effectiviteit van conventionele medicijnen verminderen, of ze kunnen de gezondheidstoestand bij het individu verergeren.

 4. Een persoon met hoge bloeddruk moet bijvoorbeeld stimulerende middelen zoals rozemarijn vermijden. Sommige verbindingen, zoals venkel, anijs en salie werken op dezelfde manier als oestrogeen, dus een persoon met een oestrogeenafhankelijke borst- of eierstoktumor zou deze moeten vermijden.

 5. Geconcentreerde producten kunnen giftig zijn vóór verdunning en moeten voorzichtig worden behandeld. Een maximale concentratie van 5 procent wordt aanbevolen.

 6. Sommige oliën produceren toxines die schade aan de lever, nieren en het zenuwstelsel kunnen veroorzaken, vooral als ze intern worden ingenomen. Het inslikken van etherische oliën kan gevaarlijk en in sommige gevallen fataal zijn.

 7. Personen met een van de volgende aandoeningen moeten extra voorzichtig zijn bij het gebruik van aromatherapie:

 8. Mensen met de volgende voorwaarden moeten uiterst voorzichtig zijn:

 9. Als de olie met een drager moet worden gemengd, moet het individu de aromatherapeut of massagetherapeut informeren over eventuele notenallergieën, omdat drageroliën vaak worden verkregen uit noten en zaden.

 10. Aromatherapie kan bijwerkingen hebben, maar deze zijn normaal gesproken mild en duren niet lang.

 11. Ze omvatten:

 12. Gebruik van aromatherapie door zwangere of zogende moeders is niet door onderzoek bewezen veilig, dus wordt het niet aanbevolen.

 13. Tijdens het eerste trimester van de zwangerschap kan aromatherapie een risico vormen voor de zich ontwikkelende foetus. Vrouwen die borstvoeding geven, moeten etherische olie van pepermunt vermijden, omdat deze kan worden uitgedrukt in moedermelk.

 14. Essentiële oliën afkomstig van citrus kunnen de huid gevoeliger maken voor ultraviolet licht, waardoor het risico op zonnebrand toeneemt.

 15. Sommige oliën kunnen de werking van conventionele medicijnen beïnvloeden, dus mensen die medicijnen van welke aard dan ook gebruiken, moeten dit eerst controleren bij een gekwalificeerde apotheker of arts.

 16. Ten slotte is het bij het opslaan van etherische oliën belangrijk om te weten dat licht, warmte en zuurstof de integriteit van de olie kunnen beïnvloeden. Producten moeten afkomstig zijn van een gerespecteerde en betrouwbare bron, om zeker te zijn van de kwaliteit. Door de instructies nauwkeurig te volgen, vermindert u het risico dat de gezondheid van de gebruiker in gevaar komt.

 17. In delen van West-Europa wordt aromatherapie in de reguliere geneeskunde opgenomen als een antiseptische, antivirale, antischimmel- en antibacteriële therapie. In de Verenigde Staten en Canada is dit minder het geval. In Frankrijk zijn sommige etherische oliën gereguleerd als geneesmiddelen op recept en ze kunnen alleen worden toegediend of voorgeschreven door een arts.

 18. Aromatherapie kan sommige aandoeningen helpen verlichten, maar het moet correct worden gebruikt, onder toezicht van een gekwalificeerde arts. De NAHA kan advies geven over aromatherapeuten in uw regio, en sommige zijn lid van een professionele vereniging, maar tot nu toe zijn er geen licentieborden voor aromatherapeuten in de VS

 19. Artikel laatst bijgewerkt door Yvette Brazier op ma 20 maart 2017. Bezoek onze categoriepagina Aanvullende geneeskunde / alternatieve geneeskunde voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates te ontvangen over aanvullende geneeskunde / alternatieve geneeskunde. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407