Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Asperges voor urineweginfecties

Overwegingen

 1. Urineweginfecties of UTI's kunnen overal in de urinewegen voorkomen. Zo worden infecties van de blaas, nieren en urethra geclassificeerd als UTI's. Veel voorkomende symptomen van UTI's zijn koorts, ontsteking van de urinewegen, pijn in het bekken en verbranding tijdens het plassen. Asperges, een veel voorkomende groente wordt ook gebruikt als medicinale plant in de oosterse geneeskunde. Als u lijdt aan een UTI, kunt u profiteren van aspergesupplementen omdat ze antibacteriële eigenschappen kunnen hebben, ontstekingen van de urinewegen kunnen verminderen en het immuunsysteem kunnen helpen stimuleren. Neem contact op met een arts voordat u asperges of een ander natuurlijk supplement inneemt.

Asperges bestrijdt bacteriën

 1. Asperges bleken verschillende bacteriën in buistests te remmen, volgens een studie gepubliceerd in april 2008, uitgave van "African Journal of Traditional, Complementary and Alternative Medicine." Deze studie gebruikte ethanolextract van droge poedervormige wortels van asperges racemosus, en 18 bacteriestammen werden getest en geremd door dit supplement. Verder onderzoek bij mensen is gerechtvaardigd om de antibacteriële effecten van asperges volledig te bevestigen.

Asperges verhoogt het immuunsysteem

 1. Een gezond immuunsysteem helpt infecties te bestrijden, waaronder infecties die de urinewegen aantasten. Volgens de resultaten van een studie gepubliceerd in maart 2011 in "Steroïden", helpen de wortels van asperges het immuunsysteem te stimuleren. Dit was een in-vitrotest waarbij een extract werd gebruikt dat was geïsoleerd uit asperges. De auteurs concludeerden dat asperges een krachtige stimulans van het immuunsysteem zijn.

Asperges verminderen ontstekingen

 1. Een kruidencombinatie van asperges en peterselie, Asparagus-P genaamd, helpt ontstekingen van de urinewegen, met name in de nieren, te verminderen, is de conclusie van een studie uit maart 2008 van "Phytotherapy Research. " In deze studie verminderde asperge-P de ontsteking van de nieren en verbeterde hun functie. De auteurs geven aan dat asperges-P werkt door de activiteit van vrije radicalen te verminderen, die betrokken zijn bij ontstekingen en cellulaire schade.

Overwegingen

 1. UTI's moeten onmiddellijk worden behandeld met antibiotica. Anders kunnen bacteriën andere organen infecteren of in de bloedbaan terechtkomen, wat leidt tot een gevaarlijke aandoening die sepsis wordt genoemd. Raadpleeg een zorgverlener om erachter te komen of u naast standaardgeneesmiddelen ook baat kunt hebben bij asperges. Houd er rekening mee dat asperges niet worden vervangen en niet mogen worden gebruikt ter vervanging van conventionele medicijnen die zijn voorgeschreven voor urineweginfecties. Aspergesupplement is goedgekeurd door de Duitse E-commissie om nierziekten te behandelen, zegt Drugs.com. Het is echter niet goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration voor nier- of andere urineweginfecties.

 2. UTI's moeten onmiddellijk worden behandeld met antibiotica. Anders kunnen bacteriën andere organen infecteren of in de bloedbaan terechtkomen, wat leidt tot een gevaarlijke aandoening die sepsis wordt genoemd. Raadpleeg een zorgverlener om erachter te komen of u naast standaardgeneesmiddelen baat kunt hebben bij een aspergesupplement. Houd er rekening mee dat asperges niet worden vervangen en niet mogen worden gebruikt ter vervanging van conventionele medicijnen die zijn voorgeschreven voor urineweginfecties. Aspergesupplement is goedgekeurd door de Duitse E-commissie om nierziekten te behandelen, zegt Drugs.com. Het is echter niet goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration voor nier- of andere urineweginfecties.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407