Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Aubergine in soep gebruiken

Stap 5

 1. Aubergines hebben verschillende nuttige voedingsstoffen en een milde smaak, waardoor ze een goede aanvulling zijn op een gezond en uitgebalanceerd dieet. Het opnemen van aubergine in soep is eenvoudig en snel, zodat u nieuwe versies van uw favoriete recepten kunt bereiden. Kies aubergines met een stevige, glanzende huid zonder vlekken. Een aubergine blijft enkele dagen in de koelkast.

 1. Je kunt niet een hele aubergine in een pot soep gooien - ze hebben een beetje voorbereiding nodig voordat ze worden gekookt. De schil van een aubergine is vaak bitter. Sommige experts raden aan om de aubergine te schillen, maar de huid bevat voedingsstoffen en wordt zacht bij het koken. Het schillen van de aubergine is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Was hiervoor de aubergine met water en zeep en gebruik een dunschiller of schilmesje om de schil te verwijderen. Op de huid of geschild, de aubergine kookt beter in gehakte of in blokjes gesneden soep. Gebruik een scherp mes en snijd de aubergine in plakjes, beginnend bij het grote uiteinde en werkend naar de smalle bovenkant. Snijd elk plakje in blokjes.

Als ingrediënt

 1. Aubergine werkt goed in groentesoep, tomaat en bonensoep. De smaak past ook goed bij vis- of kippensoepen. Gebruik aubergine in zowel op bouillon gebaseerde als romige soepen. Rauwe aubergine is zacht en vereist niet zoveel kooktijd als andere groenten, zoals aardappelen en wortelen. Voeg auberginekubussen toe aan soepen in de laatste 10 minuten van het koken. Een alternatief is om de aubergine in de oven te braden op 400 graden Fahrenheit tot ze zacht zijn en voeg ze dan toe aan de soep net voor het opdienen.

Als verdikkingsmiddel

 1. Aubergine is een voedzame manier om romige en gepureerde soepen dikker en gemakkelijker te eten te maken. De milde smaak van aubergine zal de smaak van de soep waarschijnlijk niet dramatisch veranderen en zelfs de smaken van de andere ingrediënten verbeteren. Braad of kook de aubergine tot ze zacht zijn. Koel de aubergine en plaats in een blender of keukenmachine en pureer voordat u deze aan de soep toevoegt. Een alternatief is om de aubergine met de andere soepingrediënten net voor het opdienen te pureren. Deze methode werkt goed voor tomatensoep.

Tips

 1. Aubergines bevatten veel vocht, wat betekent dat ze de smaken eromheen absorberen. Kruid de aubergine voor het koken, zodat de kruiden of specerijen die je gebruikt in de groente kunnen weken. Zout, peper, knoflook, curry, tijm en Italiaanse kruiden zijn keuzes die goed samengaan met de smaak van aubergine. Grote aubergines kunnen grotere dan gemiddelde zaden hebben. Gebruik een kleine lepel om ze eruit te scheppen voor het koken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407