Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Avocado en diabetes: voordelen, risico's en meer

Overzicht

 1. Avocado's worden steeds populairder. Het romige groene fruit zit boordevol vitamines, voedingsstoffen en hart-gezonde vetten. Hoewel ze veel vet bevatten, is het het goede soort vet dat mensen met diabetes type 2 ten goede komt.

 2. Als u diabetes type 2 heeft, kan het toevoegen van avocado aan uw dieet u helpen gewicht te verliezen, het cholesterol te verlagen en de insulinegevoeligheid te verhogen. Lees verder voor meer informatie over de voordelen van avocado's voor mensen met diabetes.

Voor mensen met diabetes type 2

 1. Avocado's bevatten weinig koolhydraten, wat betekent dat ze weinig effect hebben op de bloedsuikerspiegel. Een recente studie gepubliceerd in Nutrition Journal evalueerde de effecten van het toevoegen van een halve avocado aan de standaardlunch van gezonde mensen met overgewicht. Ze ontdekten dat avocado's de bloedsuikerspiegel niet significant beïnvloeden.

 2. Een deel van wat avocado's tot een goede keuze maakt voor mensen met diabetes, is dat ze, hoewel ze weinig koolhydraten bevatten, veel vezels bevatten. Veel andere vezelrijke voedingsmiddelen kunnen nog steeds de bloedsuikerspiegel verhogen.

 3. De helft van een kleine avocado, de standaardhoeveelheid die mensen eten, bevat ongeveer 5,9 gram koolhydraten en 4,6 gram vezels.

 4. Volgens de Nationale Academies is de minimale aanbevolen dagelijkse vezelinname voor volwassenen:

 5. Een beoordeling uit 2012, gepubliceerd in het Journal of the American Board of Family Medicine, keek naar de resultaten van 15 onderzoeken met vezelsupplementen (ongeveer 40 gram vezels) voor mensen met diabetes type 2. Ze ontdekten dat vezelsupplementen voor type 2 diabetes de nuchtere bloedsuikerspiegel en A1c-waarden kunnen verlagen.

 6. U hoeft geen supplementen te nemen om deze resultaten te bereiken. Probeer in plaats daarvan een vezelrijk dieet te eten. Je kunt gemakkelijk je vezelinname verhogen door meer koolhydraatarm fruit, groenten en planten te eten, zoals avocado's, bladgroenten, bessen, chiazaad en noten. Hier zijn 16 manieren om meer vezels aan uw dieet toe te voegen.

 7. Gewicht verliezen - zelfs een beetje - kan uw insulinegevoeligheid verhogen en de kans verkleinen dat u ernstige complicaties zult ontwikkelen.

 8. De gezonde vetten in avocado kunnen je helpen om je langer vol te voelen. In één onderzoek hadden de deelnemers na het toevoegen van een halve avocado aan hun lunch een toename van de maaltijdtevredenheid met 26 procent en een afname van de wens om meer te eten met 40 procent.

 9. Als u zich langer vol voelt na de maaltijd, heeft u minder kans om te snacken en extra calorieën te consumeren. Het gezonde vet in avocado's, enkelvoudig onverzadigd vet genaamd, kan je lichaam ook helpen insuline effectiever te gebruiken.

 10. Een onderzoek uit 2007 evalueerde verschillende plannen voor gewichtsverlies bij mensen met verminderde insulinegevoeligheid. De onderzoekers ontdekten dat een gewichtsverliesdieet rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetten de insulinegevoeligheid verbetert op een manier die niet wordt gezien in een vergelijkbaar koolhydraatrijk dieet. Een dieet voor gewichtsverlies is een dieet met beperkte calorieën.

 11. Er zijn verschillende soorten vet, over het algemeen gecategoriseerd als gezonde vetten en ongezonde vetten. Het consumeren van overmatige hoeveelheden verzadigd vet en elke hoeveelheid transvet verhoogt uw slechte (LDL) cholesterolwaarden in het bloed. Transvetten verlagen tegelijkertijd uw HDL (gezonde) niveaus. Hoge LDL- en lage HDL-cholesterolwaarden worden geassocieerd met een hoger risico op hartaandoeningen bij mensen met en zonder diabetes.

 12. De goede vetten, enkelvoudig onverzadigd vet en meervoudig onverzadigd vet, verhogen uw goede (HDL) cholesterolwaarden. De goede cholesterol in je bloed helpt bij het opruimen van slechte cholesterol, wat het risico op een hartaanval en beroerte vermindert.

 13. Goede bronnen van gezonde vetten zijn onder meer:

Avocado-risico's

 1. Een hele Hass-avocado heeft ongeveer 250-300 calorieën. Hoewel avocado's het goede soort vet hebben, kunnen deze calorieën nog steeds leiden tot gewichtstoename als ze meer worden verbruikt dan uw caloriebehoeften. Als u probeert af te vallen, is het essentieel dat u portiecontrole uitvoert. In plaats van avocado aan uw huidige dieet toe te voegen, gebruikt u het als vervanging voor voedingsmiddelen die veel verzadigd vet bevatten, zoals kaas en boter.

 2. U kunt bijvoorbeeld een avocado pureren en op toast smeren in plaats van boter te gebruiken.

Een avocado eten

 1. De door de FDA aanbevolen portiegrootte voor een middelgrote avocado is een vijfde van het fruit, dat ongeveer 50 calorieën bevat. Uit een analyse van gegevens van de National Nutrition and Health Examination Survey (2001-2008) bleek echter dat mensen doorgaans de helft van het fruit in één keer eten. Onder deze avocadoconsumenten vonden de onderzoekers:

 2. Avocado's hebben enkele dagen nodig om te rijpen. De meeste avocado's die je in de supermarkt vindt, zijn nog niet rijp. Meestal kopen mensen een avocado een paar dagen voordat ze van plan zijn het te eten.

 3. Een onrijpe avocado heeft een effen groene kleur, een paar tinten donkerder dan een komkommer. Wanneer een avocado rijp is, wordt deze een diepere, bijna zwarte, groentint.

 4. Draai een avocado in uw hand voordat u deze koopt om te controleren op kneuzingen of papperige plekken. Als de avocado echt zacht aanvoelt, is deze misschien overrijp. Een onrijpe avocado voelt hard, zoals een appel. Laat het een paar dagen op het aanrecht staan ​​tot het zacht wordt. Je zou het als een tomaat moeten kunnen uitpersen om de rijpheid te testen.

 5. Met een mes:

 6. Avocado is een extreem veelzijdige vrucht. Een paar dingen die je kunt proberen:

 7. Avocado's zijn romig en rijk, met een milde, nootachtige smaak. Hier zijn enkele ideeën voor manieren om vetten te vervangen door avocado's:

Takeaway

 1. Avocado's zijn romig en lekker. Ze zitten boordevol vitamines, voedingsstoffen en vezels. De koolstofarme, vezelrijke verhouding is geweldig voor de stabiliteit van de bloedsuikerspiegel. De goede vetten in avocado kunnen u helpen bij het voorkomen van diabetescomplicaties, zoals een hartaanval en beroerte, en u helpen uw insuline effectiever te gebruiken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407