Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Avocado's Diarree

Waar de chips vallen

 1. Bijna al het voedsel dat u eet, kan ervoor zorgen dat u losse, waterige ontlasting heeft als u er ongunstig op reageert of als het een reeds bestaande aandoening verergert. Hoewel het geen algemeen allergeen is, kan een avocado bij sommige mensen allergische reacties veroorzaken of een voedselintolerantie veroorzaken. De schil van de avocado is mogelijk besmet met bacteriën die je ziek hebben gemaakt. Of, als je te veel avocado in één keer eet, kan het hoge vezelgehalte van het fruit de schuld zijn.

Vezelfeiten

 1. Avocado's zijn rijke bronnen van voedingsvezels, het deel van plantaardig voedsel dat uw systeem passeert zonder te worden verteerd. Gewoonlijk is vezel gunstig voor de spijsvertering omdat het de beweging van afval bevordert en constipatie voorkomt. Als je te veel vezels tegelijk eet, kun je echter diarree krijgen. Een hele avocado uit Florida of Californië bevat 13,5 gram vezels. Om dat in perspectief te plaatsen, dat is meer dan de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor vrouwen en ongeveer 35 procent van de ADH voor mannen. De aanbevolen portiegrootte voor avocado is echter slechts een vijfde van een vrucht. Om maagklachten te voorkomen, houd je in één keer een portie avocado vast.

Over allergieën en intoleranties

 1. Als u maagpijn, misselijkheid of braken, diarree, huiduitslag, jeukende mond of gehoorgang of neusverstopping ervaart na het eten van avocado, heeft u mogelijk een allergische reactie. Bij een allergische reactie is uw immuunsysteem betrokken en zelfs een kleine hoeveelheid avocado kan symptomen veroorzaken. In ernstige gevallen kunt u ademhalingsproblemen of slikproblemen krijgen of zelfs in anafylactische shock raken. Als het probleem een ​​intolerantie is, heeft dit geen invloed op uw immuunsysteem, maar kan het toch spijsverteringscomplicaties veroorzaken, waaronder diarree. Hoe dan ook, je moet voorkomen dat je avocado eet.

Geef de bacterie de schuld

 1. Verschillende soorten bacteriën, waaronder salmonella, campylobacter, E. coli en listeria, kunnen voedsel besmetten en ernstige bijwerkingen veroorzaken, waaronder diarree, indien ingeslikt. Ook al eet je de schil van de avocado niet, als je fruit besmet was, konden de bacteriën op het vlees zijn overgebracht als je er met een mes in sneed. Om dit te voorkomen, spoel je avocado's grondig onder stromend water voordat je ze snijdt. Was uw handen en keukengerei dat mogelijk in contact is geweest met bacteriën voordat u avocado hanteert of snijdt.

Darmaandoeningen en -ziekten

 1. Een groot aantal reeds bestaande aandoeningen kan de oorzaak zijn van uw diarree en niet specifiek de avocado die u hebt gegeten. Prikkelbare darm syndroom, de ziekte van Crohn, inflammatoire darmziekten en coeliakie zijn slechts enkele, merkt de National Digestive Diseases Information Clearinghouse op. Voordat je de avocado de schuld geeft, moet je ervoor zorgen dat je andere ingrediënten, zoals gluten, in de maaltijd hebt uitgesloten die de oorzaak van je diarree kunnen zijn. Praat met uw arts over een mogelijk eliminatiedieet om de dader te lokaliseren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407