Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Azijnwater om de spijsvertering te bevorderen

Economie

 1. Azijn is een zure oplossing gemaakt van veel verschillende soorten fermenteerbare koolhydraten, zoals druiven, appels, bessen en granen. Na de koolhydraatbronfermenten wordt een bepaalde bacterie aan het mengsel toegevoegd om azijnzuur uit de alcohol te vormen. Sommige voorstanders van azijn voor medicinale doeleinden beweren dat azijn en andere organische zuren in azijn je voedsel kunnen afbreken en helpen bij de spijsvertering.

Digestieclaims

 1. Een artikel uit 2010 van Matthew Kadey, R.D. in het tijdschrift "Vegetarian Times" stelt dat azijn, met name appelazijn, je spijsvertering kan verbeteren door eiwitten af ​​te breken. Meer ongefundeerde claims voor azijn zijn dat het aandoeningen zoals rosacea kan behandelen door uw lichaam te helpen meer maagzuur te produceren voor voedselmetabolisme. Het is onduidelijk vanaf 2011 of azijn daadwerkelijk enig netto voordeel heeft voor de spijsvertering.

Glycemisch effect

 1. Of het azijnzuur in azijn helpt bij het verlagen van de bloedsuikerspiegel na de maaltijd is een gebied van belangrijk onderzoek. Geregistreerde diëtist Carol Johnston wijst erop dat goed gecontroleerde studies zoals die ze in 2005 uitvoerde, azijn hebben gevonden om de stijging van de glucose na de maaltijd met 30 procent of meer te verminderen. Een mogelijke reden hiervoor is dat de azijn maagenzymen onderdrukt die zetmeel afbreken, waardoor de afgifte van bloedglucose uit zetmeelrijk voedsel wordt vertraagd.

Lipideafbraak

 1. Azijn kan ook de vertering van vetten vertragen, wat betekent dat eiwit de enige macronutriënt in uw dieet is dat azijn naar verluidt helpt te verteren. Een onderzoeksreview en studie uit 2010 in het tijdschrift "Lipiden in gezondheid en ziekte" wees uit dat consumptie van azijn kan verminderen hoe goed je lichaam verteert en vet opneemt. Dit kan zijn omdat azijn rijk is aan lipidenblokkerende verbindingen die polyfenolen worden genoemd. Verminderde vetopname kan u ten goede komen door uw cholesterol en het risico op hartaandoeningen te verlagen.

Verwatering

 1. Azijn kan een azijnzuurconcentratie tussen 4 en 7 procent hebben, afhankelijk van het type. Hoewel azijn veilig is voor menselijke consumptie, kan het zure gehalte soms je slokdarm en spijsverteringskanaal verbranden als je het op de een of andere manier niet neutraliseert. Professor in voeding aan de Universiteit van Bastyr, Jennifer Adler, stelt dat verdunning van azijn met water in een verhouding van 2 el. azijn tot 1 kopje water kan de zuurgraad sterk verminderen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407