Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Bagels versus brood

Wat denk je?

 1. Bagels maakten hun intrede in New York in de jaren 1880, toen een stroom van Joodse immigranten uit Oost-Europa het land binnenstroomde. In de jaren zestig werden ze in grote hoeveelheden geproduceerd voor verkoop. De broodsnijmachine is uitgevonden in de jaren 1920 en gesneden brood is sindsdien een huishoudelijk bestanddeel. Bagels en brood verschillen niet alleen in uiterlijk, maar ook in calorietelling en voedingswaarde.

Vergelijking calorieëntelling

 1. Bagels zijn zelfs geen vervanging voor gesneden brood, op basis van calorieën. Volgens Healthy TV is slechts één gewoon wit bagel goed voor ongeveer 300 calorieën, vergeleken met ongeveer 90 calorieën per stuk wit brood. Een halve bagel is een betere vervanger voor ochtendtoost, maar onthoud dat het nog steeds gelijk is aan bijna twee sneetjes brood in calorie-inhoud.

Bagels

 1. In vergelijking met brood worden bagels vaker gegarneerd met calorierijk voedsel. Als u ongeveer 2 el toevoegt. normale roomkaas aan je bagel, je voegt ongeveer 100 calorieën en 6 g vet toe. Bagels zelf bevatten echter weinig verzadigde vetten, maar zijn doorgaans ook vezelarm. Zemelen of volkoren bagels zijn een beetje gezonder, met meer vezels dan de standaard verrijkte bagel met witte bloem.

Bread

 1. Wit brood is vergelijkbaar met witte bagels, omdat het meestal niet veel vezels bevat en het ook niet veel voedingswaarde heeft. Een sneetje gewoon wit brood heeft slechts 1,9 g eiwit en 0,6 g vezels. Aan de andere kant heeft een sneetje volkorenbrood 3,6 g eiwit en 1,9 g vezels, volgens de USDA National Nutrient Database. Wit volkorenbrood, gemaakt met albinotarwe, komt overeen met standaard volkoren in voedingswaarde.

Gezonde keuzes

 1. Of u nu een bagel of brood kiest, kies een volkoren variëteit in plaats van een gewone witte versie voor meer eiwit en vezels per hap. Volkoren moet het eerste ingrediënt van uw bagel- of broodkeuze zijn. Brood en bagels gemaakt van volkoren zijn niet alleen gezonder, maar helpen je ook langer vol te voelen. Kies ook bij het overwegen van toppings voor uw brood of bagel magere pindakaas, die eiwit en minder verzadigd vet bevat dan roomkaas en minder suiker dan sommige jam. Dit zal ook helpen om je honger langer te stillen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407