Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Bak of Oven Cook Gehaktballetjes - Wat is het beste?

Wat denk je?

 1. Pannen en bakken behoren tot de meest gebruikelijke manieren om gehaktballen te bereiden, of het nu gehakt, kip, varkensvlees of een combinatie van vlees is.

 2. Welk vlees u ook gebruikt, de meeste gehaktballetjes worden op dezelfde manier bereid - het vlees wordt gecombineerd met broodkruimels en eieren voor binding en royaal gekruid met specerijen en kruiden om de smaak te verbeteren.

 3. Terwijl frituren de snelste manier is om gehaktballetjes te bereiden, is het bakken ervan eenvoudig en kan je een paar calorieën besparen.

De gehaktballetjes klaarmaken

 1. U kunt elk type gemalen vlees gebruiken voor uw gehaktballetjes, inclusief rundvlees, lam, kalkoen, varkensvlees en kip. Combineer het gehakt in een kom met broodkruimels, Parmezaanse kaas en eieren. Je wilt ongeveer een half kopje broodkruimels en een ei per pond gemalen vlees gebruiken voor uitgebalanceerde gehaktballetjes. Voeg ook ongeveer een theelepel zout per pond en een paar snufjes verse kruiden naar smaak toe.

 2. Je kunt ook een handvol Parmezaanse kaas toevoegen, maar in dat geval wil je de hoeveelheid zout verminderen. Andere optionele toevoegingen zijn uien, knoflookpoeder, chilipoeder en een scheutje nootmuskaat. Combineer het mengsel goed met je licht geoliede handen en rol het vervolgens in ongeveer gehaktballetjes ter grootte van een golfbal.

Gefrituurde gehaktballetjes

 1. Gehaktballetjes kunnen op verschillende manieren worden gekookt, maar worden vaak gebakken in de Italiaanse traditie. Als je van plan bent om de gehaktballetjes aan een saus toe te voegen, kun je ze snel schroeien in een pan met olie op hoog vuur, en ze dan toevoegen aan een sudderende saus om het koken te beëindigen.

 2. Om de gehaktballetjes volledig in de pan te bakken, wilt u de met olie gecoate koekepan op een middelhoog vuurniveau brengen en de pan met gehaktballetjes vullen, zonder ze te overvol te maken. Laat de gehaktballetjes aan één kant ongeveer drie tot vijf minuten koken, rol ze dan voorzichtig om en bak nog een paar minuten, of blijf draaien totdat ze gaar zijn.

 3. Hoewel niet traditioneel, kun je de gehaktballetjes ook frituren in een pan met olie die is verwarmd tot een middelhoog temperatuur. Bak ze gewoon of gerold in bloem en broodkruimels.

Gebakken gehaktballetjes

 1. Gebakken gehaktballetjes zijn ideaal voor degenen die het vet een beetje willen verminderen door de overtollige olie die bij het frituren komt te vermijden. Ze zijn ook gemakkelijker te bereiden, aangezien je niet bij de kachel hoeft te blijven om ze vaak te draaien.

 2. De oven moet worden voorverwarmd tot een middelhoge temperatuur, ongeveer 400 graden Fahrenheit. Voeg de gehaktballetjes op een afstand van ongeveer een centimeter uit elkaar op een bakplaat bekleed met perkamentpapier of olie. Spuit de voering lichtjes met kookspray om kleven te voorkomen. Als alternatief kunt u een rooster op de bakplaat plaatsen en de gehaktballetjes op het rooster leggen. Op die manier druppelt overtollige olie naar beneden en verzamelt zich onder de gehaktballetjes in de pan.

 3. Eenmaal in de oven hangt de kooktijd af van de gehaktbal en het soort gehakt dat u gebruikt, maar dit moet ongeveer tussen de 15 en 25 minuten duren.

Tips voor het koken en bewaren van gehaktballen

 1. Gehaktballetjes gemaakt van rundergehakt, varkensvlees, kalfsvlees of lamsvlees moeten worden gekookt tot een minimum van 165 graden Fahrenheit, zoals aanbevolen door FoodSafety.gov, voor veilige consumptie. Gemalen kalkoen en kip moeten worden gekookt tot 160 F.

 2. Je kunt de gehaktballetjes van tevoren rollen door ze ongekookt in te vriezen. Plak ze op een bakplaat, op een afstand van elkaar en plaats ze in de vriezer tot ze vast zijn. Leg ze vervolgens in een luchtdichte bak tot ze klaar zijn voor gebruik. Bewaar de gehaktballetjes maximaal drie maanden in de vriezer. Als u ze kookt en restjes hebt, kunt u ze ook maximaal een maand in de vriezer bewaren.

Ideeën voor koolhydraatarme recepten

 1. Spaghetti en gehaktballetjes is een heerlijk gerecht - begrijp ons niet verkeerd - maar soms wilt u niet al die koolhydraatrijke pasta.

 2. Dien in plaats daarvan je gehaktballetjes op met "pasta" gemaakt van spaghetti squash, shirataki of spiraalvormige courgette of zoete aardappel. Als alternatief kun je je gehaktballetjes serveren als een traditionele Mexicaanse albondigas-soep met een smaakvolle bouillon en groenten.

 3. Spaghetti en gehaktballetjes is een heerlijk gerecht - begrijp ons niet verkeerd - maar soms wilt u niet al die koolhydraatrijke pasta.

 4. Dien in plaats daarvan je gehaktballetjes op met "pasta" gemaakt van spaghetti squash, shirataki of spiraalvormige courgette of zoete aardappel. Als alternatief kun je je gehaktballetjes serveren als een traditionele Mexicaanse albondigas-soep met een smaakvolle bouillon en groenten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407