Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Baker's Yeast Allergy en Apple Cider Vinegar

Waarschuwing

 1. Een allergie voor bakkersgist is vrij zeldzaam, maar soms blijft het jarenlang niet gediagnosticeerd of wordt er een verkeerde diagnose gesteld als een intolerantie of allergie voor gluten. Bakkersgistallergieën zijn zelden beperkt tot de paar soorten die worden gebruikt om brood te laten rijzen. Vaker wordt gistallergie van een bakker ook veroorzaakt door biergist en schimmels en schimmels uit de omgeving. Appelazijn bevat geen bakkersgist, maar het kan overblijfselen van biergist bevatten. Wees daarom voorzichtig met appelazijn en andere gefermenteerde producten als het eten van brood een allergische reactie veroorzaakt. Vraag uw arts naar methoden voor allergietesten.

Baker's Yeast

 1. Gisten zijn een vorm van schimmels. De meest voorkomende gistsoorten die worden gebruikt voor het bakken zijn Saccharomyces cerevisiae, S. ellipsoideus en S. minor. Gist wordt toegevoegd om het deeg te laten rijzen; gist verbruikt suiker in de bloem en produceert koolstofdioxidegas. Het deeg dat zonder gist wordt gebakken, produceert daarentegen plat brood. Bakkersgist is vergelijkbaar met biergist, die wordt gebruikt om granen en fruit te fermenteren om bier, wijn en appelazijn te produceren. Het consumeren van bakkersgist kan niet leiden tot schimmelinfecties van het maagdarmkanaal of de vagina, die meestal worden veroorzaakt door een andere soort die bekend staat als Candida albicans. Het is echter mogelijk allergisch te zijn voor bakkersgist.

Gistallergie

 1. Hoewel dit niet gebruikelijk is, is het mogelijk om een ​​Ig-E-gemedieerde allergie voor gist te hebben, een reactie die wordt veroorzaakt door het immuunsysteem. Degenen met een gistallergie worden waarschijnlijk getroffen door alle soorten, inclusief de soorten die worden gebruikt door bakkers en brouwers, evenals schimmels en schimmels uit het milieu. Door een huidtest van uw arts te krijgen, kunt u een beter idee krijgen van welke gisten, schimmels en schimmels uw allergie veroorzaken. Veel voorkomende symptomen zijn zwelling van het gezicht, mond en keel; ademhalingsproblemen; netelroos; neusafscheiding en vermoeidheid. Voedingsmiddelen die bakkersgist bevatten, zijn brood, pizzadeeg, gistextract en sommige vitaminesupplementen.

Apple Cider Vinegar

 1. Appelazijn wordt gemaakt door appelcider te vergisten met bacteriën en biergist. De gist eet de fructose in de appels en laat alcohol achter die bacteriën in zuren veranderen. Het eindproduct bevat veel azijnzuur en vitamine C, die meestal de microben in de azijn doden, maar het is mogelijk dat sommige resterende componenten van de gist, zoals celwanden, een allergische reactie kunnen veroorzaken. Andere veel geconsumeerde producten die biergist bevatten, zijn bier, wijn, graanalcohol, sojasaus, cider en mout.

Discussion

 1. Het is mogelijk allergisch te zijn voor bakkersgist maar niet voor andere soorten gist, schimmels of schimmels. Als dat bij jou het geval is, zal het eten van een stuk brood een allergische reactie veroorzaken, terwijl het drinken van bier of appelazijn dat niet doet. Aan de andere kant kunt u allergisch of op zijn minst overgevoelig zijn voor alle producten die gist bevatten. Als dit het geval is, moet u alle voedingsmiddelen en dranken die gist bevatten uit uw dieet verwijderen, wat geen gemakkelijke taak is. Overleg met een voedingsdeskundige over het wijdverbreide gebruik van gist in voedingsmiddelen, kruiden en dranken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407