Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Bakken met havermeel versus Tarwemeel

Voordelen van het roosteren van brood

 1. Er zijn veel soorten meel die u kunt gebruiken voor het bakken, waaronder havermeel en tarwemeel, die beide veelzijdig zijn. Ze kunnen worden gebruikt voor brood, koekjes, broodjes en vele andere gebakken producten. Er zijn enkele belangrijke verschillen waar je rekening mee moet houden bij het omzetten van tarwemeelrecepten in havermeel.

Beschikbaarheid

 1. Veel mensen gebruiken tarwebloem omdat het in elke supermarkt verkrijgbaar is. Havermeel is een beetje moeilijker te vinden, maar het kan nog steeds worden gekocht bij luxe supermarkten of in reformwinkels. Je kunt je eigen havermeel maken door gedroogde haver in je blender te doen en de pulsstand te gebruiken om de haver in een fijn poeder te hakken. 1 1/4 kopjes havermout maakt een kop havermeel.

Glutengehalte

 1. Veel mensen voelen zich aangetrokken tot havermeel voor het bakken omdat het glutenvrij is, in tegenstelling tot tarwebloem. Sommige mensen vermijden gluten vanwege medische of dieetproblemen. Gluten is een eiwit dat deeg elastisch en gebakken producten taai maakt. Zonder gluten kan havermeel uw gebakken producten zwaar achterlaten of kan het item uit elkaar vallen. Sommige koks verhelpen dit door meer vloeibare of rijzende ingrediënten aan hun recepten toe te voegen.

Texture

 1. De textuur van tarwe versus haver hangt echt af van het type dat u gebruikt. Een volkorenmeel heeft bijvoorbeeld een dikkere, korreligere textuur dan een tarwemeel voor alle doeleinden. Evenzo zijn sommige havermeel grover dan andere vanwege het maalproces. Als u bijvoorbeeld uw havermeel thuis maakt, is het meestal iets grover dan een sterk gemalen havermeel. Over het algemeen is havermeel echter veel lichter en minder grof dan volkorenmeel.

Flavor

 1. Havermeel en tarwemeel hebben vergelijkbare smaken, hoewel velen zullen vinden dat een havermeel een hartiger smaak heeft dan tarwemeel voor alle doeleinden. Het is ook iets zoeter dan volkoren meel, dus je kunt overwegen om minder zoetstof aan je recept toe te voegen.

Stijgende problemen

 1. Omdat havermeel geen gluten bevat, moet u uw ingrediënten aanpassen om uw gebakken producten licht en luchtig te maken. Bij het maken van recepten waarvoor gist nodig is, moet u meer gist toevoegen als u havermeel gebruikt dan wanneer u tarwebloem gebruikt. Voeg bij het maken van recepten waarvoor bakpoeder nodig is 2 1/2 theelepels bakpoeder per kop havermeel toe. Als u karnemelk in uw recept gebruikt, vervang dan de karnemelk door 1/2 theelepel bakpoeder voor elke kop melk.

Vochtgehalte

 1. Havermeel maakt een gebakken goed vochtiger dan tarwebloem. Om deze reden is het een goede keuze voor het maken van koekjes en snel brood. Vervang in uw koekjes- en broodrecepten tot 1/4 kopje tarwebloem door havermeel. In andere recepten dan brood en koekjes kunt u 1 1/2 kop havermeel vervangen door een kop tarwebloem.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407