Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Banaan- en melkdieet

Koffie Calorieën

 1. Er zijn veel vreemde rage-diëten die er zijn, maar het bananen- en melkdieet is er een die de taart op zijn kop moet zetten. Het beperkende dieet belooft snel gewichtsverlies, met de eis dat je alleen bananen eet en alleen magere melk drinkt.

 2. Hoewel bananen en melk voordelen voor de gezondheid hebben, is het volgen van een dergelijk beperkend dieet meestal geen goed idee. Hoewel je misschien gewicht verliest, is het onwaarschijnlijk dat je het volhoudt als je weer normaal eet.

Banaan- en melkdieet

 1. Hoewel het moeilijk is om specifieke informatie te vinden over het bananen- en melkdieet, geeft een krantenartikel gepubliceerd in het Milwaukee Journal in mei 1934 aanwijzingen dat het rond die tijd is ontstaan ​​en voor het eerst aan het publiek is geïntroduceerd door George A. Harrop Jr., MD, een arts die zijn opleiding ontving aan de Johns Hopkins University.

 2. Zoals de naam al aangeeft, bestaat het bananen- en melkdieet uit het eten van alleen bananen en consumptiemelk. De specifieke dieetdetails suggereren dat je vier bananen eet en een paar glazen magere melk drinkt, maar niets anders, elke dag. Het dieet was oorspronkelijk bedoeld als een manier om diabetes te voorkomen, maar Dr. Harrop beweerde ook dat het volgen van dit protocol u zou helpen om 6 tot 10 pond te verliezen in een periode van twee weken.

 3. Hoewel er gemengde beoordelingen waren, verklaarde de gezondheidscommissaris destijds dat je een dieet moest volgen dat uitsluitend uit melk en bananen bestond, alleen als het door je arts werd gecontroleerd op schadelijke effecten. En hij had gelijk. Hoewel er voordelen voor de gezondheid zijn die worden geboden door zowel melk als bananen, wordt het volgen van een dieet dat alleen uit deze twee voedingsmiddelen bestaat, over het algemeen niet aanbevolen.

De nadelen van het dieet

 1. In een rapport van juni 1934 gepubliceerd in het Journal of the American Medical Association (een van de weinige beschikbare wetenschappelijke rapporten over het dieet), stelt Dr. Harrop dat gewichtsvermindering meestal gepaard gaat met het breken van een stevig ingebakken gewoonte en dat een eenvoudig, gemakkelijk afgemeten dieet zonder veel variatie kan helpen. Maar als je de voedselinname zo ernstig beperkt, leer je niet hoe je door de echte wereld van verschillende voedselkeuzes navigeert op een manier die je gezondheid ten goede komt.

 2. U kunt op zo'n dieet misschien afvallen, maar het is onwaarschijnlijk dat u het op de lange termijn kunt volhouden. Het neemt je ook weg van het maken van gezonde voedselkeuzes waarmee je je gewicht kunt verliezen.

 3. Het dieet bevat ook weinig calorieën (levert nauwelijks meer dan 1.000 calorieën per dag), mist vet dat u kan helpen vol te blijven en is rijk aan koolhydraten. Hoewel caloriearme diëten je aanvankelijk kunnen helpen afvallen, is het zeer waarschijnlijk dat het gewicht terugkeert zodra je weer normaal begint te eten. Om nog erger te maken, vetarme, koolhydraatrijke diëten zijn misschien niet zo effectief als vetrijke, koolhydraatarme diëten als het gaat om afvallen, volgens een rapport van september 2014 in de Annals of Internal Medicine.

Voordelen van bananen

 1. Er zijn echter voordelen verbonden aan het opnemen van bananen en melk in uw dieet - het is gewoon een beter idee om ze te verwerken tot een gezond, uitgebalanceerd dieet dat bestaat uit een breed scala aan hele voedingsmiddelen , in plaats van uw dieetconsumptie te beperken tot slechts één voedsel en één drank.

 2. Bananen bevatten verschillende voedingsstoffen, waaronder:

 3. Maar een van hun grootste claims op bekendheid is hun kaliumgehalte. Een middelgrote banaan heeft 422 milligram kalium, wat ongeveer 12 tot 16 procent is van de hoeveelheid die je de hele dag nodig hebt, afhankelijk van of je een man of een vrouw bent.

 4. Voldoende hoeveelheden kalium zijn nodig voor bijna elke functie in uw lichaam. Het mineraal speelt een rol bij alles, van gezondheid van het hart tot spierfunctie tot een goede signalering van uw zenuwstelsel. Door voldoende kalium in uw dieet op te nemen, kan uw bloeddruk normaal blijven, uw risico op nierstenen verminderen, bijdragen aan gezonde botten en uw risico op diabetes type 2 verminderen.

Hoe zit het met resistent zetmeel?

 1. Bananen bevatten ook een hoog type koolhydraat, resistent zetmeel genaamd, dat grotendeels onaangetast door uw spijsverteringsstelsel gaat, net als vezels. Resistent zetmeel werkt als een prebioticum omdat het een voedingsbron vormt voor de gezonde bacteriën in uw darm en bijdraagt ​​aan een optimale balans van goede bacteriën.

 2. Resistent zetmeel helpt ook uw bloedsuiker in evenwicht te houden, constipatie te voorkomen, het cholesterolgehalte te verlagen en uw risico op darmkanker te verminderen. Maar houd er rekening mee dat het niveau van resistent zetmeel het hoogst is in groenere bananen. Terwijl de banaan geel wordt, verandert het resistente zetmeel in normaal zetmeel, dus eet je bananen terwijl de schil nog steeds een beetje groen is om de meeste voordelen te halen.

Voordelen van melk

 1. Hoewel zuivel veel luchtafweergeschut krijgt, kan melk eigenlijk heel goed voor je zijn als je de juiste soort kiest. Volgens een rapport van november 2016 in Food and Nutrition Research kan melk je botten sterk houden, je risico op bepaalde kankers verminderen, je lichaamssamenstelling verbeteren en je helpen een gezond gewicht te behouden en je risico op hartaandoeningen te verminderen (beroerte, de meeste met name).

 2. Maar niet alle melk is gelijk geschapen. In vergelijking met conventionele melk, gras gevoederde melk, die afkomstig is van koeien die hun natuurlijke dieet mogen consumeren, is hoger in nuttige verbindingen zoals omega-3 vetzuren en geconjugeerd linolzuur (of CLA) en lager in omega-6 vetzuren zuren, die bij overmatig gebruik ontstekingen kunnen bevorderen. Dus ga voor grasvoeding als je kunt.

 3. Het is ook een goed idee om naar volle melk te reiken in plaats van magere melk, zoals het bananen- en melkdieet aanbeveelt. Volgens een rapport gepubliceerd in het Journal of Nutrition in januari 2016, biedt volle melk veel meer gezondheidsvoordelen dan vetarme variëteiten.

 4. Onderzoekers van de studie keken naar de effecten van melk op markers van het metabool syndroom, zoals bloeddruk, tailleomtrek, glucosetolerantie, bloeddruk en cholesterol, en ontdekten dat, terwijl de consumptie van volledige -vette melk verbeterde deze markers en verminderde het risico op het metabool syndroom, het drinken van magere melk niet.

De twee samenbrengen

 1. Als u een banaan met melk eet, kunnen de voordelen nog groter zijn. Bananen bevatten nuttige koolhydraten, terwijl melk, vooral volle melk, veel vet en zeer goed verteerbare eiwitten bevat. Wanneer u een maaltijd consumeert die een balans van de juiste soorten koolhydraten, eiwitten en vet bevat, kan dit u helpen een vol gevoel te krijgen en een gezond gewicht te bevorderen.

 2. Hoewel het zeer voordelig kan zijn om zowel bananen als melk in je dieet te verwerken, hoef je niet tot het uiterste te gaan door een dieetplan te volgen dat alleen uit de twee voedingsmiddelen bestaat. U kunt dezelfde voordelen halen uit een goed uitgebalanceerd voedingsplan.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407