Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Bananenbroodvoeding

Let op: oxalaten in spinazie

 1. Banaanbrood wordt meestal gemaakt van bloem, suiker, bananen, kruiden, bakpoeder en boter, margarine of olie. Tenzij je het maakt met volkorenmeel of walnoten toevoegt, bevat bananenbrood calorieën, maar heel weinig essentiële voedingsstoffen. Daarom is het het beste om bananenbrood als klein bijgerecht of dessert te eten en het niet te gebruiken om het ontbijt of gezonde snacks te vervangen. Tenzij anders aangegeven, zijn de vermelde waarden voor bananenbrood zonder walnoten.

Calorieën en eiwitten

 1. Een sneetje banaanbrood zonder walnoten bevat 196 calorieën, voornamelijk afkomstig uit vet en koolhydraten. Banaanbrood bevat slechts 2,6 g eiwit, dat slechts 10 van de 196 calorieën bevat. De aanbevolen hoeveelheid, ook voedingsreferentie-inname of DRI genoemd, voor eiwitten per dag is 46 g voor vrouwen en 56 g voor mannen. Een sneetje bananenbrood levert minder dan 10 procent van deze hoeveelheid. Het eten van één plak bananenbrood met twee roerei voor het ontbijt zou echter een maaltijd opleveren met bijna 15 g eiwit, wat meer dan 25 procent van de DRI oplevert.

Koolhydraten

 1. Het grootste deel van de calorieën, meer dan 120, in bananenbrood is afkomstig van koolhydraten. Er zijn drie soorten koolhydraten: suiker, zetmeel en vezels. De meerderheid van de koolhydraten in bananenbrood zijn suiker en zetmeel, omdat één snee slechts 7 g vezels bevat. Dit is minder dan 5 procent van de DRI voor vezels, die wordt aangetroffen in voedingsmiddelen zoals fruit, groenten, bonen en volle granen. Bananenbrood bakken met volkoren meel in plaats van witte bloem zou het vezelgehalte verhogen, net als de toevoeging van walnoten.

Fat

 1. De rest van de calorieën in bananenbrood komt uit de 6,3 g vet in elke plak. Als u uw brood met margarine maakt, is 1,3 g van dit vet verzadigd vet, dat u in beperkte hoeveelheden moet consumeren, omdat dit tot een hoog cholesterolgehalte kan leiden. Margarine bevat echter ook transvetten, wat kan leiden tot een hoog cholesterolgehalte, hartaandoeningen en diabetes. Het gebruik van een hart-gezonde olie in plaats van margarine zou het verzadigde vetgehalte verlagen tot minder dan 1 g en zou ook het cholesterolgehalte verlagen van 26 mg tot 0 mg.

Sodium

 1. Omdat zout aan de meeste gebakken producten wordt toegevoegd om andere smaken te verbeteren, bevatten ze meestal matige hoeveelheden natrium en bananenbrood is geen uitzondering. De American Heart Association beveelt aan dat u minder dan 1500 mg natrium per dag consumeert om uw risico op hartaandoeningen te verminderen. Een sneetje bananenbrood bevat 181 mg, dat is 12 procent van deze hoeveelheid.

Vitaminen en mineralen

 1. Hoewel bananenbrood echte bananen bevat, die rijk zijn aan vitamines en mineralen, biedt het geen grote hoeveelheden van veel van deze voedingsstoffen. Eén snee levert minder dan 10 procent van de DRI voor alle vitamines en mineralen behalve selenium. Een sneetje bananenbrood levert 13 procent van de DRI voor selenium, een mineraal dat werkt als een antioxidant, de schildklier ondersteunt en het immuunsysteem stimuleert. Het toevoegen van een kopje walnoten aan een bananenbrood zou de hoeveelheid veel vitaminen en mineralen verhogen, vooral koper, mangaan en B-6. Met walnoten zou één snee brood meer dan 20 procent van de DRI voor koper en mangaan en 13 procent van de DRI voor B-6 leveren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407