Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Bananenvoeding na het bakken

Vitaminen en mineralen

 1. In termen van voedingswaarde zijn bananen rijk aan kalium, riboflavine, niacine en vezels, waardoor ze een voedzame snack zijn. Terwijl het bakken van een banaan op zichzelf de textuur en temperatuur van de banaan zal veranderen, blijven de voedingsfeiten relatief ten opzichte van de rijpheid van de banaan.

Banaanvoedingsfeiten

 1. Een portie van een rijpe banaan, ongeveer 7 1/4 inch lang, bevat 110 calorieën en 0,47 gram totaal vet. Met betrekking tot kalium heeft een banaan 463 milligram per portie. Elke portie banaan heeft ongeveer 1,56 gram eiwit, evenals 14 procent van uw dagelijks aanbevolen koolhydraten. Bovendien bestaan ​​bananen uit 2 procent van uw dagelijkse aanbevolen inname van vitamine A, evenals 15 procent uit vitamine C.

Rijpheidsvariaties

 1. Hoewel uw typische rijpe banaan tijdens het bakproces niet van voedingswaarde verandert, heeft de rijpheid van de banaan zelf een direct effect op het vochtgehalte en de totale voedingswaarde van de vrucht zelf. Volgens het African Journal of Biotechnology, als een banaan rijpt, neemt zijn magnesiumgehalte af. Bovendien neemt het vochtgehalte in bananen toe totdat ze overrijp worden, wat resulteert in een gedroogde, verkleurde banaan. Tijdens het bakken van bananen zullen de temperatuur van de oven ervoor zorgen dat de bananen voortijdig rijpen. Deze voortijdige rijping heeft veranderingen in het magnesiumgehalte en vocht in de bananen tot gevolg.

Bananen bakken

 1. Hoewel het mogelijk is om bananen te bakken zonder extra ingrediënten, is het gebruikelijker om bananen op te nemen in andere, ambitieuzere gebakken producten, zoals brood, cakes en koekjes. De voedingswaarde van een banaan in deze context kan veranderen doordat de banaan meestal wordt gepureerd met bloem, suiker, bakpoeder, boter en een verscheidenheid aan andere ingrediënten. Nadat de ingrediënten samen zijn gebakken, zou de voedingswaarde van de banaan zelf alleen zijn veranderd als de banaan tijdens het bakproces een deel van de suikers en ingrediënten heeft opgenomen.

Let op

 1. Hoewel het bakken van bananen een gezonde en smaakvolle manier is om ervan te genieten, is het belangrijk dat u de nodige voorzichtigheid in acht neemt bij het consumeren van bananen van verschillende mate van rijpheid. Groene en onrijpe bananen remmen het enzym amylase, wat resulteert in de consumptie van eiwitten die de vertering van complexe koolhydraten beperken. Bovendien lopen overrijpe bananen het risico op het ontwikkelen van schimmels of andere soorten bacteriën. Als u een verkleuring op de banaan of de schil van de banaan opmerkt, is dit geen natuurlijke verdonkering, consumeer deze niet. Natuurlijk donker wordt de schil van de banaan zwart of bruin, terwijl schimmels of bacteriën wit of groen worden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407