Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Bedek ik een kip tijdens het koken?

Veelgestelde vragen over kipfilet zonder been

 1. Of een kip tijdens het koken moet worden bedekt, hangt volledig af van de gekozen kookmethode en uw doel. Als u kip met een knapperige goudbruine korst wilt, kiest u onbedekte methoden, zoals braden of braden. Voor malse, langzaam gekookte kip zonder korst, kies je voor stoven, sudderen of langzaam koken - alle behandelde kookmethoden.

Roosteren

 1. Roosteren is een techniek die afhankelijk is van hoog vuur om een ​​knapperige gouden schil en zacht, sappig vlees te creëren. Om kip te braden, kook je het in een zware braadpan op 450 graden Fahrenheit. Bedek de kip niet om hem te braden. Het bedekken van de kip voorkomt bruin worden en creëert in plaats daarvan een vochtige, zachte huid. Braden werkt het beste voor hele kip en kan uitgesneden stukken kip of kipfilet zonder been uitdrogen. Selecteer een verse, dikke kip om te braden en droog deze grondig af met keukenpapier. Zout en peper het royaal en vul het met uien, selderij, citroenen of knoflook als je wilt. Wrijf de huid met boter om de gouden korst te verbeteren.

Braden

 1. Om kip te bakken, smelt een kleine hoeveelheid boter of olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg gesneden stukjes kip of kipfilet zonder been toe aan de pan, op een afstand van minstens 1 inch van elkaar. Bedek de kip niet, deze creëert stoom. Het doel van sauteren is om het vlees snel te koken en een goudbruine korst te creëren. Het stomen van de kip vertraagt ​​het koken en voorkomt dat de korst zich vormt.

Methoden voor langzaam koken

 1. Een deksel is vereist voor slowcooking-methoden, zoals stoven, pocheren of koken in een slowcooker, waarbij de kip langzaam wordt gekookt in wijn, water, marinade of kippenbouillon. Het bedekken van de kip met een deksel creëert stoom voor een zacht, smaakvol gerecht. Af en toe worden gestoofde of langzaam gekookte kipgerechten eerst bruin in een koekenpan en vervolgens toegevoegd aan de vloeistof om te koken.

Baking

 1. Dek de kip tijdens het bakken met aluminiumfolie af gedurende de eerste 30 minuten koken om uitdrogen en te gaar te voorkomen. Leg de kip gedurende de laatste 10 tot 15 minuten bloot om hem bruin te maken. Bak gesneden kipfilet of kipfilet zonder been die uitdrogen als ze geroosterd worden. Bak gepaneerde kipgerechten, zoals kip cordon bleu of pecan chicken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407