Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Beïnvloedt teveel ui uw geheugen?

Voordelen

 1. Bepaalde chemicaliën in uien hebben een antioxiderende werking die het vermogen van de hersenen om herinneringen op te slaan en degeneratieve hersenziekten te bestrijden, kan vergroten. Het gezondste dieet is echter een uitgebalanceerd dieet, dat een verscheidenheid aan groenten, fruit en andere items uit alle voedselgroepen omvat. Neem altijd contact op met uw arts voordat u uw voedingsgewoonten verandert, vooral als de verandering duidelijk één voedsel bevoordeelt ten opzichte van alle andere.

Eten van uien kan geheugenfunctie versterken

 1. Een onderzoek uit 2005 door wetenschappers van Hokkaido Tokai University concludeerde dat di-n-propyltrisulfide, een zwavelverbinding in uien, de geheugenstoornis verbetert. De groep veronderstelde dat oxidatieve stress een primair oxidatieproduct produceert, genaamd lipide hydroperoxide van de hersenen, wat kan leiden tot neurodegeneratieve ziekte. De resultaten toonden aan dat het antioxidante uienextract, inclusief de zwavelverbinding, de leer- en geheugenfuncties bij muizen verbeterde.

Rode, witte en gele uien

 1. Rode uien bevatten anthocyanine en quercetine en witte en gele uien bevatten aanzienlijke hoeveelheden quercetine. Anthocyanen maken deel uit van de bioflavonoïde fytochemische groep en staan ​​bekend om hun antioxiderende capabilieten. Verschillende studies geven aan dat anthocyanen helpen bij het verbeteren van neurale en leeftijdsgebonden tekorten, cognitieve prestaties en kunnen helpen neurodegeneratieve aandoeningen te voorkomen. Quercetine is ook een flavonoïde antioxidant en het bestrijdt deeltjes - vrije radicalen genoemd - die celmembranen beschadigen. Onderzoek suggereert dat quercetine kan helpen bij het voorkomen of verbeteren van talloze fysieke aandoeningen, waaronder een hoog cholesterolgehalte, hypertensie en meer.

Uienopname verhogen

 1. Terwijl sommige onderzoeken aantonen dat het eten van uien uw geheugen zal stimuleren, suggereert een grotere hoeveelheid onderzoek dat uien meer direct verband kunnen houden met de preventie van ziekten zoals bepaalde vormen van kanker. De breedte van studies ondersteunt en weerlegt de gezondheidsvoordelen van de fytochemicaliën in uien, en er is duidelijk meer onderzoek nodig om de volledige effecten van een hoge inname van uien te leren. Raadpleeg uw arts voordat u hoge hoeveelheden uien of een bepaald voedingsmiddel in uw dieet opneemt.

Andere voedingsmiddelen die het geheugen verhogen

 1. Probeer wat variatie in uw dieet te brengen met andere voedingsmiddelen die ook geheugenbevorderende stoffen kunnen bevatten. Bosbessen, rode bieten, rode, paarse en zwarte druiven en aubergines bevatten bijvoorbeeld ook anthocyanine, terwijl appels en broccoli quercetine bevatten. Bovendien kunnen voedingsmiddelen die foliumzuur bevatten, zoals spinazie, u ook beschermen tegen geheugenverlies. Deze voedingsmiddelen maken deel uit van een gezond voedingspatroon dat ook volle granen, magere eiwitten, noten en zaden, magere zuivelproducten en gezonde vetten bevat. Een gezond dieet volgen zorgt ervoor dat u alles krijgt wat uw lichaam en geest nodig hebben.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407