Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Belang van bakpoeder in cakes

Tips voor het gebruik van bruine bananen

 1. Alfred Bird ontdekte het eerste moderne bakpoeder bij het zoeken naar een gistvrije manier om brood te maken voor zijn vrouw, die allergisch was voor eieren en gist. Bakpoeder, zoals bakpoeder en gist, is een rijsmiddel dat ervoor zorgt dat het beslag stijgt. Bakpoeder verlicht de textuur van cakes door luchtbellen in het beslag te vergroten. Het juiste gebruik van bakpoeder maakt het verschil tussen een lichte en donzige cake en een chocoladesteen.

Actie

 1. Een eenvoudige procedure om de versheid te testen illustreert het belang van de rijswerking van bakpoeder. Meng een theelepel bakpoeder in een kop heet water. Vers bakpoeder zal onmiddellijk krachtig bubbelen. Bakpoeder veroorzaakt koolzuurgasluchtbellen. Bakpoeder vergroot en verbetert ook de luchtbellen die je creëert wanneer je ingrediënten voor je cake creme.

Andere leavening-agenten

 1. Bakpoeder heeft andere, voordelige eigenschappen voor cakevorm die andere soorten rijsmiddelen niet hebben. Gist produceert dezelfde stijgende actie, maar duurt twee tot drie uur om bubbels te produceren. Bakpoeder reageert met water, terwijl bakpoeder het gebruik van een vloeibaar zuur zoals karnemelk of yoghurt vereist om rijs aan te zetten. Zuiveringszout reageert onmiddellijk met vloeistof, waardoor je je cake meteen moet bakken. Zuiveringszout reageert ook met cacao wanneer het wordt gebakken om een ​​roodachtige kleur te produceren, alleen wenselijk in de cake van de duivel.

Ingrediënten

 1. Het geheim achter bakpoeder zijn de ingrediënten. Bakpoeder bestaat uit bakpoeder, een of meer zure zouten en maïzena. De maïzena absorbeert vocht om een ​​reactie te voorkomen totdat u vloeistof toevoegt. Zuiveringszout neutraliseert zuren, voegt zachtheid toe en helpt bij het rijzen.

Dubbelwerkend

 1. Dubbelwerkend bakpoeder is gemakkelijker voor het bakken van cakes omdat het de tijd tussen het mengen van het beslag en het bakken in uw oven verlengt. Je kunt het bakken 15 tot 20 minuten na het mengen van je beslag uitstellen als je dubbelwerkend bakpoeder gebruikt, volgens de vreugde van bakken. De eerste actie vindt plaats wanneer u vloeistof toevoegt aan de droge ingrediënten die bakpoeder bevatten wanneer een van de zure zouten, zoals room van wijnsteen of natriumaluminiumsulfaat, reageert met het zuiveringszout. Ovenwarmte zet bij de tweede actie luchtbellen uit, waardoor je cake nog meer in de oven rijst.

Overwegingen

 1. Te veel bakpoeder maakt uw cake bitter. Overmatig bakpoeder zorgt ervoor dat je cake te snel rijst en dan inzakt omdat de luchtbellen te groot worden. Te weinig bakpoeder resulteert in een harde cake met compacte kruimels en een slecht volume.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407