Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Bestaat er zoiets als schuldvrij ijs?

De waarheid achter gezondheidsijsjes

 1. In een perfecte wereld zou ijs dezelfde nutritionele eigenschappen hebben als broccoli. Maar dit is geen perfecte wereld, en ijsjes die op de markt worden gebracht als "nul schuld" of "gezond" verkopen niet precies de juiste boodschap.

 2. Naast een taxatie van $ 2 miljard heeft Halo Top de laatste tijd alle aandacht van de consument gekregen en deze zomer legendes als Ben Jerry verkocht. Het doet geen pijn dat de trendy verpakking van Halo Top in de ogen valt. Strakke lijnen, een vleugje kleur en brutale zeehonden op klanten om te "stoppen als je de bodem raakt" of "geen kom, geen spijt." [! 3104 => 1140 = 1!

 3. Niemand ontkent de opkomst van Halo Top. Maar misschien willen we de geldigheid ervan - en die van andere trendy ijsjes - in twijfel trekken als een "gezondheids" voedingsmiddel.

 1. Halo Top en Enlightened gebruiken beide echte koemelk, terwijl anderen zoals Arctic Zero en Wink vanwege hun minimale zuivelgehalte een "bevroren dessert" moeten krijgen. Een product moet minimaal 10 procent zuivelvet hebben om gelabeld ijs te zijn, volgens de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA).

 2. Halo Top bevat ook de suikeralcohol erythritol en stevia. Deze suikervervangers worden beschouwd als "veilige" opties met een minimale gezondheidseffect wanneer ze met mate worden geconsumeerd (tot een maximum van 50 gram per dag). Het eten van een hele doos Halo Top zoals geadverteerd betekent echter 45 gram suiker consumeren.

 3. Maar andere "gezonde" diepvriesdessertmerken bevatten alternatieve zoetstoffen, waarvan is aangetoond dat ze bijwerkingen veroorzaken zoals veranderingen in de darmbacteriën, een verhoogd risico op kanker, obesitas, diabetes en een toename van suiker hunkeren. Een Italiaanse studie uit 2005 onthulde dat aspartaam, de meest voorkomende kunstmatige zoetstof, resulteerde in diagnoses van lymfomen, leukemie en tumoren bij ratten.

IJs zal nooit een gezondheidsvoedsel zijn

 1. Volgens Elizabeth Shaw, MS, RDN, CTL, een voedingsdeskundige die met Arctic Zero heeft gewerkt en recepten voor Halo Top ontwikkelt, is de FDA momenteel bezig met het "herdefiniëren van de juridische definitie" rond de term gezond. " Dat betekent dat merken die beweren gezonde producten te verkopen - wanneer ze daadwerkelijk gevuld zijn met kunstmatige ingrediënten - beperkt zullen zijn.

 2. Wat betekent dat voor deze bevroren desserts of "gezonde" caloriearme ijsjes die gevuld zijn met kunstmatige of sterk bewerkte ingrediënten? Velen zullen hun marketingcampagnes opnieuw moeten bedenken die zich richten op schuldvrije consumptie van hele pint omdat het "gezond" is

Bijwerkingen van het eten van gezond ijs

 1. Deze ijsjes kunnen als gezonder op de markt worden gebracht, maar als je doorgaat en hun schuldvrije motto volgt (want wie stopt met eten bij één portie?), Kan je darmgezondheid in de smaak vallen verrassing.

 2. Hoewel Halo Top geen kunstmatige zoetstoffen heeft, kunnen veel andere merken die zichzelf als "suikervrij" adverteren. Ingrediënten zoals sucralose, aspartaam ​​en acesulfaam kalium kunnen de hersenen verwarren en ervoor zorgen dat mensen meer eten. Ze veroorzaken uiteindelijk ook maagklachten, misselijkheid en diarree. "Deze ingrediënten hebben aangetoond ongewenste effecten te hebben op de darmflora en kunnen bij sommige personen maagpijn, losse darmen of diarree veroorzaken", zegt Shaw.

 3. Anderzijds zijn alternatieve zoetstoffen ook niet vrij van de link naar obesitas. Onderzoek suggereert dat zoetstofalternatieven, waaronder stevia, weinig doen voor gewichtsverlies. Een ander onderzoek uit 2017 keek naar 264 eerstejaarsstudenten en vond een verband tussen erythritol en gewichtstoename.

 4. Uiteindelijk promoten bevroren dessertmerken die suggereren dat een pint de "ultieme single serve" is, niet echt een gezonde levensstijl. Ze promoten zichzelf gewoon.

 5. Hoewel het niet als kunstmatig wordt beschouwd, kunnen suikervervangers zoals erythritol - een ingrediënt dat voorkomt in Halo Top en Enlightened - misselijkheid veroorzaken in doses van meer dan 50 gram per dag, omdat je lichaam niet draagt de enzymen om het af te breken. De meeste erythritol verlaat uiteindelijk via urine.

 6. De meeste van deze bevroren desserts bieden zichzelf als een "gezond" alternatief voor ijs vanwege hun hoge eiwitgehalte. Maar als je je overgeeft aan een hele pint, zou je 20 gram vezels consumeren - dat is meer dan de helft van je dagelijkse vezelinname. Het resultaat? Een wild overstuur maag.

 7. Voor veel van deze bevroren desserts is het labelen van zichzelf anders en een "perfect onschuldig plezier" deels te danken aan de prebiotische vezel. Prebiotica zijn voedingsvezels die helpen bij het produceren van voedingsstoffen voor de spijsvertering. Groenten zoals knoflook, prei en uien bevatten allemaal van nature veel prebiotische vezels. Veel van deze bevroren desserts promoten hun natuurlijke ingrediënten - waaronder GMO-vrije vezelingrediënten zoals witlofwortel of organische agave-inuline.

 8. Het probleem is dat er geen echte gezondheidsreden is waarom prebiotische vezels aan deze traktaties worden toegevoegd. In plaats daarvan worden ze toegevoegd om de romige textuur van ijs te behouden, omdat erythritol de neiging heeft ijskristallen te vormen.

 9. Het is dus niet echt zo dat deze toevoegingen gezond zijn - het is gewoon een ander platform dat deze merken kunnen gebruiken om zichzelf op de markt te brengen. En uiteindelijk is het toch beter om je vezels uit hele voedingsmiddelen te halen in plaats van ijs.

 10. Met al deze ingrediëntenfeiten in gedachten, krijgt u misschien niet echt de waarde van uw primeur. "Gezonde" ijsjes kosten ongeveer vier tot vijf keer meer dan een ijs van het merk Target en bevatten veel meer kunstmatige en verwerkte ingrediënten.

 11. Als u zich aan portiegrootte kunt houden, koop dan traditioneel, natuurlijk ijs - zelfs de boetiekspullen van uw plaatselijke creamery (voor degenen die zuivel kunnen verdragen). Ze zijn gemaakt met slechts een handvol ingrediënten en kunnen beter zijn voor je portemonnee en darmen.

Gezondheid komt neer op de portiegrootte

 1. Iedereen is een mens. En zelfs geregistreerde diëtisten en voedingsdeskundigen (met al hun wijsheid) staan ​​erom bekend dat ze hun hart ophalen, zegt Shaw. In plaats van je te concentreren op het consumeren van producten die als 'gezond' zijn geëtiketteerd, maar die sterk worden verwerkt, ga je naar gezonde, originele ingrediënten waarvan je houdt en die je herkent.

 2. Vergeet niet om moderatie te oefenen! "Gezond gaat over evenwicht en leren de feiten te waarderen", zegt Shaw. "Alle voedingsmiddelen passen in een uitgebalanceerd dieet," voegt ze eraan toe.

 3. Ter herinnering: zelfs voedselrijke verse groenten en fruit kunnen maagpijn en een opgeblazen gevoel veroorzaken als ze te veel worden geconsumeerd. Het kennen van je limieten en portiegrootte kan een lange weg zijn.

 4. Halo Top biedt 60 calorieën per portie van 1/2-cup, vergeleken met traditionele ijsjes en vla die 130 tot 250 calorieën per portie van 1/2-cup leveren. Hoewel dit ongetwijfeld aantrekkelijk is voor veel klanten, is het nog steeds een verwerkt voedingsproduct - ondanks de eenvoudigere ingrediëntenlijst en veiligere suikervervangers.

 5. De meeste experts komen overeen gewoon te gaan voor traditioneel ijs met minimaal verwerkte ingrediënten en kunstmatige zoetstoffen, stabilisatoren en tandvlees te beperken. Ze komen ook overeen te stoppen wanneer u een portie raakt - niet de bodem.

 6. Het minimaliseren van afleiding en het bewust eten van elke maaltijd of dessert - of het nu als gezond wordt verkocht of niet - is de beste manier om plezier met kleinere porties te maximaliseren en de gewoonte van overeten te voorkomen.

 7. Meaghan Clark Tiernan is een in San Francisco gevestigde journalist wiens werk is verschenen in Racked, Refinery29 en Lenny Letter.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407