Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Beste 40 voedingsmiddelen voor vitamine K

Beste 40 voedingsmiddelen voor vitamine K

 1. Een vitamine K-tekort is ernstig en kan leiden tot een reeks gezondheidsproblemen. Zelfs gedurende een langere periode minder dan de aanbevolen dosering krijgen, kan slecht zijn voor de algehele gezondheid van een persoon en kan leiden tot problemen zoals:

 2. De aanbevolen inname van vitamine K is ten minste 90 microgram (mcg) per dag voor vrouwen en ten minste 120 mcg per dag voor mannen. De meeste mensen kunnen deze niveaus gemakkelijk bereiken door het onderstaande voedsel toe te voegen aan een uitgebalanceerd, gezond dieet.

Voedingsmiddelen rijk aan vitamine K

 1. Er zijn twee soorten vitamine K: vitamine K-1 en vitamine K-2. Vitamine K-1 is aanwezig in een groter aantal voedingsmiddelen en is vooral overvloedig aanwezig in groene groenten en de oliën van sommige planten.

 2. Vitamine K-2 is te vinden in slechts enkele dierlijke bronnen en sommige gefermenteerde groenten, zoals natto, een gefermenteerde sojaboonschotel.

 3. Hieronder worden enkele voedingsmiddelen weergegeven die veel vitamine K bevatten. Het is belangrijk op te merken dat de niveaus van vitamine K worden gemeten per 100 gram (g) voedsel. Hoewel sommige kruiden, zoals basilicum en tijm, zeer grote hoeveelheden vitamine K lijken te bevatten, is het onwaarschijnlijk dat een persoon dergelijke grote hoeveelheden tijdens het koken zou gebruiken.

Voedingsmiddelen rijk aan vitamine K-1

 1. 100 g van de volgende voedingsmiddelen bevatten veel vitamine K-1.

Voedingsmiddelen rijk aan vitamine K-2

 1. 100 g van de volgende voedingsmiddelen bevatten veel vitamine K-2.

Gezondheidsvoordelen van vitamine K

 1. Meer vitamine K-rijk voedsel toevoegen aan het dieet kan enkele beschermende voordelen hebben. Een studie merkte op dat mensen die een hogere inname van vitamine K-2 hadden, een verminderd risico op kanker hadden.

 2. Vitamine K-2 lijkt ook de botkwaliteit te verbeteren, wat kan leiden tot een vermindering van gebroken botten. Zoals in een beoordeling uit 2017 werd opgemerkt, wordt de botdichtheid niet altijd beïnvloed door de inname van vitamine K-2, maar mensen die vitaminesupplementen namen die calcium, vitamine D en vitamine K-2 bevatten, hadden 25 procent minder kans op een botbreuk in hun leven .

 3. In dezelfde beoordeling werd ook gewezen op het belang van vitamine K voor het evenwichtig houden van insulinespiegels. Deelnemers die vitamine K-1-supplementen gebruikten, lieten in één onderzoek verbeterde insulineresistentie zien. Een andere studie gaf aan dat een verhoogde inname van vitamine K-1 leidde tot een verminderd risico op het ontwikkelen van diabetes.

 4. Hoewel het consumeren van meer vitamine K de glykemische controle bij sommige mensen kan helpen verbeteren, mag het geen medicijnen voor diabetes vervangen.

 5. Vitamine K kan ook een rol spelen bij het voorkomen van de ziekte van Alzheimer, omdat oudere volwassenen die vitamine K gebruikten verbeterde cognitieve vaardigheden en minder moeite hadden om herinneringen op te halen.

Hoe vitamine K aan uw dieet toe te voegen

 1. Hoewel de meeste voedingsrichtlijnen momenteel geen onderscheid maken tussen vitamine K-1 en K-2, is het misschien het beste om het lichaam van beide bronnen te voorzien.

 2. De meeste mensen die een uitgebalanceerd dieet volgen dat rijk is aan hele groenten en fruit, zullen zeker voldoende vitamine K in hun voeding krijgen, vooral vitamine K-1. Een van de eenvoudigste manieren om extra vitamine K-1 in het dieet op te nemen, is door donkere, bladgroenten te eten.

 3. Vitamine K-2 kan moeilijker zijn om op te nemen in een gezond dieet, omdat het het meest voorkomt in vlees- en dierlijke producten. Gezonde darmbacteriën produceren wat vitamine K-2, maar de beste manier om ervoor te zorgen dat het lichaam genoeg krijgt, is door het te eten. Veelgebruikte bronnen van vitamine K-2 zijn vlees, lever en sommige zuivelproducten.

 4. Terwijl vlees- en zuiveleters vaak bronnen kunnen vinden die vitamine K-2 bevatten, kunnen vegetariërs en veganisten beperkt zijn. Een Japans gefermenteerd sojaschotel genaamd natto is een uitstekende bron van vitamine K-2.

Takeaway

 1. Zowel vitamine K-1 als K-2 in het dieet krijgen is essentieel voor een ideale algehele gezondheid, en sommige voedingsmiddelen maken het gemakkelijk om de aanbevolen dagelijkse waarden te halen. [! 100644 => 1140 = 7!

 2. Voor mensen die medicijnen gebruiken, is het de beste manier om te weten welke voedingsmiddelen veel vitamine K bevatten. Het belangrijkste is echter om de niveaus van vitamine K elke dag consistent te houden.

 3. Artikel laatst beoordeeld op ma 23 april 2018 Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 4. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 5. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.