Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Beste vlees om te eten op hartdieet

Aanbevolen dagelijkse inname

 1. Eet een hart-gezond dieet en u verkleint uw risico op een hartaanval of beroerte. Hart-gezonde voeding bevat weinig verzadigde en transvetten, cholesterol en natrium, maar veel vezels. Omdat veel soorten vlees bronnen van ongezond vet en natrium kunnen zijn, is het belangrijk voor diegenen die hun risico willen verminderen om verstandig te kiezen. De American Heart Association beveelt aan om niet meer dan 6 gram gekookt vlees per dag te eten.

Fish Is Best

 1. Alle vis bevat weinig cholesterol en verzadigd vet, en de American Heart Association beveelt aan om minstens twee keer per week vis te eten als onderdeel van een gezond dieet. Sommige soorten vis, zoals zalm, sardines, witte tonijn of haring, bevatten meer vet, maar het vet in die vis is rijk aan omega-3-vetzuren, wat voordelen kan hebben voor het hart en het cardiovasculaire systeem. Het is het beste om je vis te bakken, braden of grillen, en vermijd gebakken vis, die veel hoger is in ongezond vet.

Skin It

 1. Gevogelte zonder vel, zoals kip of kalkoen, is ook mager en bevat weinig verzadigd vet, waardoor het een goede keuze is als onderdeel van een gezond dieet. Hoewel gevogelte van nature ook natriumarm is, wordt een deel met een zoutwateroplossing geïnjecteerd om het voller en vochtiger te maken, dus controleer het etiket om te controleren of het geen natrium heeft toegevoegd. Kalkoen- of kipfilet, of wit vlees, is over het algemeen het vetarmst, maar zelfs het donkere vlees is nog steeds vrij mager. Het meeste vet in gevogelte komt van de huid, die vóór het eten moet worden verwijderd. Net als vis is gevogelte een goede keuze zolang het wordt gebakken, geroosterd of gegrild in plaats van gebakken.

Bekijk het rundvlees

 1. Over het algemeen heeft rood vlees zoals rundvlees, varkensvlees en lamsvlees meer verzadigd vet en cholesterol dan vis of gevogelte, dus het moet minder vaak worden gegeten op een hart-gezond dieet. Rundvlees en varkensvlees met het label "lende" of "rond" is meestal het laagst in vet, net als hamburger met het label "95 procent extra mager". Een andere tip om mager vlees te vinden, is om te zoeken naar goedkopere "select" of "choice" stukken in plaats van "prime" soorten rundvlees. De vetarme stukken rood vlees zijn onder andere ossenhaas, ossenhaas of rond, varkenshaas of karbonades en lamsbout. Snijd zichtbaar vet aan de randen weg om het verzadigde vet verder te verminderen.

Sloot het grootste deel van de Deli

 1. De meeste vleeswaren, inclusief bologna, salami en ham, en verwerkt vlees zoals spek, worst en hotdogs bevatten veel vet en natrium en worden niet aanbevolen voor een gezond hartdieet. Betere delicatessen zijn onder meer natriumarme kalkoen of kipfilet of mager rosbief.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407