Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Bestrijdt havermout kanker?

Wat denk je?

 1. Miljoenen levende Amerikanen hebben een geschiedenis van kanker, volgens het National Cancer Institute. Hoewel onderzoek niet sluitend is, zijn er aanwijzingen dat het eten van havermout in uw normale dieet kanker kan helpen bestrijden. Het eten van havermout voorkomt kanker niet volledig, maar het toevoegen van dit vezelrijke voedsel aan uw dieet kan uw risico verminderen.

Havermout en antioxidanten

 1. Antioxidanten, zoals die in havermout, kunnen volgens de Harvard School of Public Health helpen kanker te bestrijden, evenals verschillende andere ziekten. Antioxidanten neutraliseren gifstoffen in uw lichaam die het risico op kanker verhogen, ook wel vrije radicalen genoemd. Deze vrije radicalen kunnen uw DNA-cellen beschadigen, wat kan leiden tot kanker. Volgens het National Cancer Institute helpen antioxidanten om schade door vrije radicalen te blokkeren, kanker te bestrijden en het risico te verminderen. Een van de beste manieren om antioxidanten in uw dieet op te nemen, is het eten van voedingsmiddelen die er rijk aan zijn, omdat studies aantonen dat antioxidantensupplementen schadelijk kunnen zijn. Haver bevat een hoger gehalte aan antioxidanten dan de meeste andere granen, waardoor havermout een ideale keuze is.

Havermout en vezels

 1. Er zit iets meer dan 2 gram voedingsvezels in een portie droge havermout van 1/2 kopje. Talrijke studies suggereren een verband tussen vezelrijke diëten en het bestrijden van rectum- en darmkanker. Het National Cancer Institute merkt op dat studies inconsistent zijn geweest over de vraag of het nuttig is. Sommige studies suggereren een vermindering van darmkanker met vezelrijk dieet, anderen geen verandering en sommige een verhoogd risico.

Je haver kiezen

 1. Er zijn verschillende soorten haver beschikbaar voor aankoop, variërend van havergrutten tot snelkoken of instanthavermout. Grutten zijn hele haver die gepeld, gekookt en schoongemaakt zijn; ze zijn taai en hebben meer tijd nodig om te koken dan andere soorten. Grutten kunnen in kleine stukjes worden gehakt om met staal gesneden haver te maken, die sneller koken maar een taaie consistentie behouden. Grutten kunnen ook worden gestoomd en dun worden geperst, waardoor gerolde of ouderwetse haver ontstaat die zachter is en sneller kookt. Opgerolde haver gesneden in kleinere stukken creëren snelkokende haver, die een romige consistentie heeft. Gemalen haver creëert havermeel en de gemalen buitenkant van een haver creëert vezelrijke haverzemelen. Onderzoek is niet duidelijk welk type havermout het beste is voor de bestrijding van kanker. Selecteer een variëteit die u smakelijk vindt en vaak wilt eten. Ouderwetse haver is het meest veelzijdig, omdat ze in de meeste recepten werken en een taai, maar toch zacht havermout opleveren.

Havermout opnemen in uw dieet

 1. Havermout is een nuttig ingrediënt in veel aspecten van koken en bakken. Je kunt een kom traditioneel havermout koken en andere antioxidantrijke voedingsmiddelen zoals bessen, fruit, noten en chocolade in je kom opnemen voor een extra boost tegen kanker. Havermout is nuttig in koekjes, cakes, brood, stoofschotels, muffins, pannenkoeken, tortilla's en granola. Havermout is bovendien voorgekookt en kan droog worden gegeten als je niet van de consistentie van gekookte haver geniet. Een portie havermout is gemiddeld ongeveer 40 gram, of 1/2 kop.

Overwegingen

 1. Tabak vermijden, gezond eten, regelmatig sporten, onbeschermde en onnodige blootstelling aan de zon vermijden en veilig vrijen kunnen het risico op kanker verminderen. Bovendien schrijft de Centers for Disease Control dat regelmatig examens en immunisatie tegen hepatitis B en HPV de ziekte kunnen bestrijden. De combinatie van deze antikankermaatregelen met voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten, zoals havermout, kan kanker helpen voorkomen. Maar zorg ervoor dat u contact opneemt met uw zorgverlener voor advies over kankerbestrijding. Ze kan gepersonaliseerde voedings- en levensstijlveranderingen aanbevelen om je te helpen in de strijd tegen de ziekte.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407