Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Bevat Blue Cheese lactose?

Diverse

 1. De kenmerkende blauwe aderen in blauwe kaas komen van de injectie van penicillinekweek die resulteert in de kenmerkende pittige smaak. Opgenomen in sauzen, salades en geserveerd op kamertemperatuur met wijn, fruit en noten, is blauwe kaas een belangrijke kaas in het Amerikaanse dieet. Blauwe kaasvariëteiten zijn onder meer Stilton, Gorgonzola, Rochefort en Maytag blue. Het lactosegehalte van kaas is belangrijk omdat 30 tot 50 miljoen mensen in de Verenigde Staten lactose-intolerantie hebben, een aandoening die hun vermogen remt om lactosebevattend voedsel te verteren.

Lactose-intolerantie

 1. Lactose is een melksuiker die wordt aangetroffen in zuivelproducten die sommige mensen niet kunnen verteren omdat ze het enzym lactase missen dat het opsplitst in eenvoudige suikers. De lactose blijft onverteerd door het darmkanaal, waar het gist. Mensen in sommige culturen ervaren lactose-intolerantie meer dan anderen. Inheemse Amerikanen, Aziaten en Afro-Amerikanen ervaren vaker lactose-intolerantie dan andere culturele groepen omdat zuivel geen typisch onderdeel is van hun traditionele dieet.

Symptomen

 1. De symptomen als gevolg van lactose-intolerantie zijn maagklachten, winderigheid, diarree, een opgeblazen gevoel en darmontsteking. Kalmerende medicijnen kunnen nodig zijn. Veel mensen die lactose-intolerantie ervaren, nemen preventieve medicijnen, consumeren geen voedingsmiddelen die lactose bevatten of kopen lactosevrije zuivelproducten.

Blauwe kaas en lactose

 1. Blauwe kaas is een geschikte keuze voor iemand die alleen voedingsmiddelen moet consumeren die weinig lactose bevatten. Het bevat 2 tot 4 g lactose per ounce, wat laag is in vergelijking met andere zuivelproducten. Degenen met lactose-intolerantie moeten zuivelproducten in het hogere bereik vermijden, ongeveer 11 g lactose per ons.

Waarschuwing

 1. Een allergie voor zuivelproducten is niet hetzelfde als lactose-intolerantie. Het is het gevolg van een allergische reactie op de eiwitmelkproducten. Een arts kan een allergietest uitvoeren om het type en de ernst van zuivelallergie te bepalen om de voedingsinname op basis van de bevindingen aan te passen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407