Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Bevatten abrikozen citroenzuur?

Noten en zaden

 1. Hoewel ze geen citrusvruchten zijn, bevatten abrikozen een kleine hoeveelheid citroenzuur, waardoor deze kleine sinaasappelvrucht zijn scherpe smaak heeft. Hoewel het zuur in de vrucht enkele gezondheidsvoordelen biedt, moeten sommige mensen hun inname van de natuurlijke stof beperken vanwege een intolerantie. Raadpleeg uw arts als u zich ziek voelt na het eten van abrikozen.

Citroenzuur in abrikozen

 1. De hoeveelheid citroenzuur in abrikozen varieert afhankelijk van of u verse of gedroogde versies van het fruit eet. Hoewel gedroogd fruit over het algemeen een meer geconcentreerde bron van voedingsstoffen is, is dat niet het geval voor citroenzuur. Een portie verse abrikozen van 100 gram, die ongeveer drie abrikozen is, bevat ongeveer 7 tot 10 gram citroenzuur, terwijl dezelfde portie gedroogde abrikozen ongeveer 6 tot 9 gram bevat. Een glas sinaasappelsap van 8 ons bevat slechts 2 gram citroenzuur.

Voordelen van citroenzuur

 1. Citroenzuur is geen vitamine of mineraal en is niet essentieel, maar het biedt wel enkele gezondheidsvoordelen. Als antioxidant kan citroenzuur schade aan cellen helpen voorkomen of vertragen. Maar het bekendste gebruik van citroenzuur kan zijn om nierstenen te helpen voorkomen. Meer citroenzuur in je dieet halen uit voedingsmiddelen zoals abrikozen, kan volgens de University of Wisconsin Hospital and Clinics helpen de vorming van nierstenen te voorkomen en de stenen die je misschien al hebt, te breken.

Citroenzuurintolerantie

 1. Sommige mensen kunnen citroenzuur niet verdragen vanwege een onvermogen om het te metaboliseren. Veel voorkomende reacties zijn buikpijn, diarree, braken, een opgeblazen gevoel, huiduitslag of jeukende huid. De hoeveelheid citroenzuur die een reactie kan veroorzaken, verschilt van persoon tot persoon. Als u problemen hebt met het verdragen van citroenzuur, overleg dan met uw arts om te bepalen of het OK is om abrikozen te eten.

Extra abrikozenvoordelen

 1. Abrikozen vormen een gezonde aanvulling op uw dieet, of u ze nu eet om uw inname van citroenzuur te verhogen of omdat u van hun smaak geniet. Een portie verse abrikozen van 100 gram bevat minder dan 50 calorieën, 11 gram koolhydraten en 2 gram vezels. Het voldoet ook aan bijna 40 procent van de dagelijkse waarde voor vitamine A en 17 procent van de dagelijkse waarde voor vitamine C. Als antioxidanten stimuleren deze vitamines de vechtkracht van uw lichaam tegen celschade.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407