Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Bevroren groenten koken om voedingsstoffen te behouden

Stap 4

 1. Een zak diepgevroren groenten is een eenvoudig bijgerecht, maar het kiezen van de verkeerde kookmethode kan de voedingsstoffen in uw groenten aanzienlijk verminderen. De warmte en het water die bij het koken worden gebruikt, veranderen het vitamine- en mineralengehalte van diepvriesgroenten, maar u kunt stappen ondernemen om het verlies van voedingsstoffen te beperken en te genieten van alle voordelen die deze gezonde voeding te bieden heeft. [! 37498 => 1130 = 2!

 1. Groenten bevatten B-complex vitamines die de stofwisseling stimuleren en vitamine C, een essentiële antioxidant. Deze in water oplosbare vitamines zijn warmtegevoelig en koken kan ze vernietigen of ervoor zorgen dat ze in het kookwater uitlogen. Koken heeft ook invloed op het mineraalgehalte van diepvriesgroenten. Een studie gepubliceerd in 1990 door het "Journal of Nutritional Science and Vitaminology" ontdekte dat gekookt voedsel slechts 60 tot 70 procent van hun oorspronkelijke mineraalgehalte behoudt, en fruit en groenten hebben een bijzonder hoog percentage mineraalverlies bij het koken.

Verlies van water en voedingsstoffen

 1. Beperk uw verlies van in water oplosbare vitamines door groenten te stomen in plaats van te koken. Gestoomde groenten komen niet in direct contact met kokend water, een methode die ook het verlies van andere nuttige stoffen in groenten kan voorkomen. Een studie uit 2009 in het "Journal of Zhejiang University" onderzocht de effecten van verschillende kookmethoden op de glucosinolaten in broccoli. Glucosinolaten komen van nature voor in groenten van de koolfamilie en voorlopig onderzoek suggereert dat ze natuurlijke anti-kanker eigenschappen hebben. De studie wees uit dat stomen hogere niveaus van glucosinolaten in broccoli behield dan koken, wokken en opwarmen in de magnetron. Koken en wokken veroorzaakte het grootste verlies aan glucosinolaten.

Verlies van warmte en voedingsstoffen

 1. Hoge hitte en lange kooktijden verlagen de voedingswaarde van voedingsmiddelen, dus kook uw diepvriesgroenten met de laagst mogelijke warmte-instelling. Volgens de University of Minnesota Extension blancheren voedselproducenten groenten vóór het invriezen, een proces dat snel koken en koelen vereist om kleur en textuur te behouden. Omdat het blancheren van groenten gedeeltelijk kookt, kun je veilig bevroren groenten koken voor minder tijd dan verse groenten. Penn State Extension beveelt aan om groenten te koken tot ze een iets frisse maar zachte textuur hebben.

Stoven en in de magnetron

 1. Door voedsel in een kleine hoeveelheid vloeistof te koken, ook wel stoven genoemd, kunt u het voedingsgehalte van uw groenten behouden. Een studie gepubliceerd in 2007 in het "Journal of Hygiene Research" onderzocht de effecten van stomen, koken, frituren en braden op het vitamine- en mineralengehalte van aardappelen. Koken en frituren veroorzaakten het grootste verlies aan B-vitamines en koken leverde het grootste mineraalverlies op. Smoren behoudt de hoogste niveaus van vitamine C van alle kookmethoden. Als je haast hebt, is microgolfgroenten een andere snelle, handige en gezonde optie. Harvard Medical School beweert dat de snelle kooktijden van magnetrons helpen om voedingsstoffen in groenten te behouden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407