Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Bewerkte voedingsmiddelen vermijden en in plaats daarvan eten

Tips voor evenwichtig eten

 1. Ongeveer 70 procent van de calorieën in een typisch Amerikaans dieet is afkomstig van bewerkte voedingsmiddelen, volgens een interview dat in april 2013 op de PBS-website is gepubliceerd. Dit betekent overschakelen naar een dieet zonder bewerkte voedingsmiddelen, soms schoon eten genoemd, zou voor de meeste Amerikanen een grote verandering zijn. Dit kan het echter gemakkelijker maken om de aanbevelingen van de Dieetrichtlijnen voor Amerikanen op te volgen, waarin wordt aanbevolen om natrium, toegevoegde suikers en verzadigde en transvetten te beperken.

Wat telt als verwerkt

 1. Voedsel waar iets aan is gedaan, wordt verwerkt. Dit betekent dat bevroren fruit, zakgroenten in zakken, gehakte appels en rundergehakt allemaal technisch verwerkt voedsel zijn, niet alleen voedingsmiddelen zoals crackers, chips, bevroren diners en koekjes. Wanneer experts het hebben over het vermijden van bewerkte voedingsmiddelen, hebben ze het vaak over het vermijden van de meer bewerkte voedingsmiddelen en toch minimaal bewerkte voedingsmiddelen die geen additieven of ingrediënten bevatten die je niet in je eigen keuken zou hebben.

Verwerkte voedselrisico's

 1. Bewerkte voedingsmiddelen bevatten meestal toegevoegde suikers en natrium, die de meeste Amerikanen vaak te veel van hun voeding krijgen. Volwassenen mogen niet meer dan 2.300 milligram natrium per dag krijgen en moeten toegevoegde suikers beperken tot niet meer dan 24 gram per dag voor vrouwen en 36 gram per dag voor mannen. Sterk bewerkte voedingsmiddelen, waaronder crackers, gebak, koffiecreamers, snacks, diepvriespizza's en gekoelde deegproducten, bevatten soms ook transvetten, die het meest ongezonde vet zijn. Elk voedsel dat gedeeltelijk gehydrogeneerde olie bevat, bevat transvetten, zelfs als op het etiket 0 gram transvet staat.

Niet-verwerkt voedsel om te eten

 1. Op zoek naar een dieet zonder verwerkt voedsel? Elimineer voedingsmiddelen die veel suiker en natrium bevatten en die zijn verpakt of klaargemaakt, en vervang ze door niet-bewerkte voedingsmiddelen die in hun hele vorm zijn. Resultaten voor schoon eten kunnen gewichtsverlies en behoud van gewichtsverlies omvatten.

 2. Dit worden beschouwd als niet-verwerkt, plantaardig voedsel:

 3. Over het algemeen vallen bewerkte voedingsmiddelen op een schaal van hoe bewerkt ze zijn. Minimaal bewerkte voedingsmiddelen zijn spinazie in zakken of voorgesneden groenten die voor het gemak worden klaargemaakt. Ingeblikte tomaten of bevroren fruit worden verwerkt om voedingskwaliteit vast te houden. Andere voedingsmiddelen zoals pastasauzen in blik en saladedressings worden verwerkt met zoetstoffen, oliën, kleuren en conserveermiddelen om smaak toe te voegen. Sterk bewerkte voedingsmiddelen zijn bevroren burrito's en pizza's of diners in de magnetron.

De positieve punten van verwerkt

 1. Verwerkt voedsel kan gunstig zijn voor uw dieet. Melk en sappen worden soms verrijkt met calcium en vitamine D en ontbijtgranen kunnen extra vezels bevatten. Ingeblikt fruit (verpakt in water of eigen sap) is een goede optie wanneer vers fruit niet beschikbaar is. Sommige minimaal bewerkte voedingsmiddelen zoals voorgesneden groenten zijn hoogwaardige kant-en-klaargerechten voor drukke mensen.

Makkelijker maken

 1. Door verwerkt voedsel te vermijden, kook je veel helemaal opnieuw. Het plannen van uw maaltijden en kookpartijen van tevoren kan dit gemakkelijker maken voor mensen met een druk schema. Naarmate je meer onbewerkte voedingsmiddelen eet, concentreer je je op de smaken en eet je zonder afleiding, en zul je merken dat je meer van je eten geniet dan je gewend was met een zeer bewerkt dieet. Blijf een tijdje uit de buurt van bewerkte voedingsmiddelen en uw gehemelte zal geleidelijk veranderen, zodat u niet langer hunkert naar voedingsmiddelen die te zoet of zout zijn.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407