Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Bier als medicijn: door de eeuwen heen, gezondheidsvoordelen en meer

Overzicht

 1. Na een lange dag naar een brouwsel reiken, is iets van een oude ceremonie. Veel mensen - van een monnik uit 1400 tot Bruce Springsteen uit de jaren '80 voor mij en misschien jij - vinden het ontspannend om stress en angst voor hop en alcohol te bestrijden.

 2. We laden op. We hergroeperen. We hebben nog een ronde.

 3. Maar als u een van die "hoppy of bust" microbrouwerij-frequenters bent, kan inname mogelijk voordelen hebben die veel verder gaan dan stressverlichting.

 4. Hop of Humulus lupus zijn een van de vier belangrijkste ingrediënten in bier. Het zijn de gedroogde bloemen die een bittere, bijna grasachtige smaak bieden. Deze smaak kan bloemig of tropisch worden, op basis van hun variëteit en eventuele extra ingrediënten in het bier, zoals mout.

 5. Medical Daily meldde dat hop vanwege hun hoge fyto-oestrogeengehalte sinds de 1500s in de kruidengeneeskunde wordt gebruikt. Fyto-oestrogeen is een oestrogeen in de voeding. Het kan bepaalde soorten kanker behandelen of voorkomen, de gezondheid van het hart verbeteren en zelfs uw libido verhogen. Sommigen vragen zich zelfs af of hop mogelijk verantwoordelijk is voor de boezem van je vriendje. Maar ik dwaal af. De echte vraag is, kunnen bieren medicinaal zijn?

Wortels herleiden tot de traditionele Chinese geneeskunde

 1. Dr. Vincent Caruso, een in New Jersey gevestigde chiropractor, vraagt ​​de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) om advies over het gebruik van hop en gerst voor medicinale doeleinden. Volgens het National Center for Complementary and Integrative Health, dateert TCM uit de vroege dagen van het taoïsme, ongeveer 2500 jaar geleden. Het wordt vaak gebruikt als een aanvullende gezondheidsbenadering.

 2. Zonder een drogisterij in zicht stellen mensen hun vertrouwen in hun kruidentuin voor medicinale planten, die ook werden toegevoegd aan hun rijstbrouwsels. Deze omvatten de ontstekingsremmende en kankerbestrijdende planten zoals alsem en bijvoet.

 3. En als het om hoppige bieren gaat, staan ​​Amerikaanse brouwerijen achter je.

 4. Amerikaanse hop, die een soort van smaak-punch-in-the-face sterk is, wordt over het algemeen in grotere concentratie gevonden in India pale ales (IPA's) of Amerikaanse pale ales.

 5. Brouwerijen categoriseren bieren met International Bitterness Units of IBU. De IBU-schaal ligt tussen nul en, technisch gezien, oneindig. Minder bittere Amerikaanse lagers rusten tussen 8 en 18 IBU's. Dubbele en drievoudige IPA's komen in ongeveer 120 IBU's. Traditioneel vertalen hogere IBU's zich naar meer hop, en in dit geval, grotere voordelen.

 6. Om dit in perspectief te plaatsen, zeggen ervaren brouwers op homebrewtalk.com dat ze maar liefst 8 ons hop nodig hebben om 5 1/2 gallon IPA of Amerikaans pale ale te maken. Lichtere ales hebben slechts 1 ounce nodig, wat een behoorlijk verschil is!

Een biertje per dag houdt de heupfracturen weg

 1. In de jaren 80 ontdekten wetenschappers sporen van antibiotica-tetracycline in een 1600 jaar oude Nubische mummie. Van tetracycline is bekend dat het zich met calcium bindt voordat het in de botten wordt afgezet. Het wordt vaak gebruikt bij osteoporotische behandelingen.

 2. Biologische antropoloog George Armelagos vertelde Seeker, die over het oorspronkelijke verhaal rapporteerde: "Ze wisten misschien niet wat tetracycline was, maar ze wisten zeker dat ze zich hierdoor beter voelden." Hij theoretiseerde zelfs dat deze oude bevolking vanaf 2-jarige leeftijd bier met antibiotica dronk.

 3. Verder onderzoek van het International Journal of Endocrinology zegt dat modern gebrouwen bier potentieel gunstig is voor botgroei, onder verwijzing naar de voedingsversie van silicium als medicijn voor postmenopauzale osteoporose. In feite analyseerde een groot onderzoek uit 2000 7.598 vrouwen en bleek dat matige drinkers (één tot drie glazen wijn per dag) een hogere botdichtheid hadden. Een andere analyse in het American Journal of Medicine vond:

We kunnen de andere gezondheidsvoordelen van bier niet negeren

 1. Bier is niet alleen lege calorieën. Er is een vrij unieke samenstelling van voedingswaarden, zoals:

 2. Dit alles kan uw bierkeuze voedzamer maken dan uw gemiddelde rum en cola.

 3. Zoals u misschien weet, is het een beetje normaal om een ​​beetje bloederig te zijn na een paar hoppige biertjes. Een studie uit 2012 in het tijdschrift PLOS One onderzocht de effecten van alcoholvrij bier met hop. Onderzoekers ontdekten dat vrouwen die niet-alcoholisch bier met hop dronken tijdens het avondeten, angstgevoelens en een betere slaapkwaliteit hadden verminderd.

 4. Kiezen voor bier te midden van spijsverteringsproblemen, of gewoon een te grote maaltijd, kan een goede manier zijn om verlichting te krijgen.

 5. Cindy Jones, PhD, een cosmetisch biochemicus bij Colorado Aromatics, heeft een externe benadering van medicinale brouwsels: voor hen om ons grootste orgaan van allemaal, de huid, te helpen. "Bier, evenals hop, kunnen geweldige ingrediënten zijn voor huidverzorging. Hop heeft anti-angst eigenschappen, evenals ontstekingsremmende eigenschappen, daarom gebruiken we hop-extracten in huidverzorging," zegt ze.

 6. Wat als bier het geheime wapen tegen veroudering is waar we al die tijd naar hebben gezocht? "Mout gevonden in bier exfolieert, stabiliseert collageen en elastine, verbetert de microcirculatie en voorkomt vroegtijdige veroudering van de huid. De gist in bier is rijk aan B-vitamines, die de huid hydrateren," zegt Jones.

 7. Maar dit voordeel heeft alles te maken met de actuele toepassing. Jones gaat graag naar lokale microbrouwerijen om bierliefhebbers te leren over de voordelen van bier voor de huid, inclusief hoe je een doe-het-zelf-gezichtsbehandeling kunt maken. Hier zijn haar instructies:

Behandeling

 1. Natuurlijk is alcohol een lastig beest, dat geneigd is medicinale eigenschappen te overstemmen met overmatig genot. Het is een dunne lijn tussen matiging en teveel drinken, dus het is het beste om je aan de richtlijnen te houden:

 2. Voor bier is één drankje 12 vloeistof ounces.

 3. "Het opnemen van teveel van elke geest, zelfs als het ingrediënten heeft die de functie van onze orgaansystemen kunnen stimuleren, kan een aanzienlijke afvoer van de lever zijn. Het kan leiden tot een vermindering van onze algemene gezondheid en welzijn, "herinnert Dr. Caruso ons.

 4. Behandel bier dus zoals medicatie. Volg de instructies van uw arts en houd u aan de aanbevolen dosering.

 5. Allison Krupp is een Amerikaanse schrijver, redacteur en schrijver van ghostwriting. Tussen wilde, multicontinentale avonturen woont ze in Berlijn, Duitsland. Bekijk hier haar website.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407