Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Bifidus: Waarom zit het in yoghurt, voordelen, bijwerkingen en meer

Wat is bifidus in yoghurt?

 1. Bifidus is een nuttige bacteriesoort, ook bekend als Bifidobacterium. Het is een soort probiotica die je vindt in gefermenteerde voedingsmiddelen zoals yoghurt. U herkent dit ingrediënt misschien aan de naam Bifidus regularis, een handelsnaam die door het yoghurtbedrijf Dannon wordt gedeponeerd voor hun yoghurtlijn Activia. Maar net als de meeste probiotica is bifidus nog steeds een natuurlijk onderdeel van de microflora in een gezond spijsverteringsstelsel, evenals in en op andere delen van het lichaam.

 2. Het eten van yoghurt of ander voedsel met bifidus kan uw gezondheid van binnen en van buiten helpen verbeteren. Als een soort probiotica wordt aangenomen dat bifidus helpt:

 3. Lees verder om de gezondheidsvoordelen van het bifidus-probioticum te leren, hoe vaak u het moet nemen, bijwerkingen en meer.

Gezondheidsvoordelen van bifidus probiotics

 1. Als u overweegt om bifidus aan uw dagelijkse voeding toe te voegen, zijn hier 10 goede redenen om te beginnen:

 2. Onderzoek suggereert dat bifidus en andere probiotica de immuunfunctie kunnen verbeteren. Dit betekent minder verkoudheid en andere infecties.

 3. Heeft u constipatie? Het is bekend dat probiotica helpen. Een studie uit 2007 wees uit dat bifidus de regelmaat van de darm verbeterde bij bewoners van verpleeghuizen, die vaak constipatie ervaren. [! 99021 => 1140 = 2!

 4. Er zijn aanwijzingen dat probiotica het cholesterolgehalte kunnen verbeteren en zelfs uw bloeddruk kunnen verlagen. Zoals de meeste voedingsmiddelen, zijn de effecten niet onmiddellijk. Deelnemers aan het cardiovasculaire onderzoek namen acht weken lang probiotica voordat er significante veranderingen in de bloeddruk plaatsvonden.

 5. Darmmicrobiota speelt niet alleen een rol bij de stofwisseling en vetopslag, maar beïnvloedt ook de verzadiging, het gevoel van verzadiging na een maaltijd. Voorlopig bewijs toonde ook aan dat probiotica kunnen helpen bij het verminderen van het risico op obesitas.

 6. Wanneer u antibiotica gebruikt, kunt u diarree krijgen. Antibiotica maken geen onderscheid tussen goede bacteriën en slechte bacteriën. Van Bifidus is aangetoond dat het diarree veroorzaakt door antibiotica voorkomt. Zorg ervoor dat u bifidus minstens twee uur vóór of na het innemen van antibiotica inneemt.

 7. Bifidus heeft enige belofte getoond voor het voorkomen van eczeem bij kinderen met een hoog risico, maar er is nog meer onderzoek nodig om deze effecten te bevestigen.

 8. Urineweginfecties (UTI's) en schimmelinfecties zijn het resultaat van een overgroei van gist of slechte bacteriën. Het nemen van bifidus kan helpen uw systeem opnieuw in balans te brengen en dit soort infecties te voorkomen.

 9. Reist u naar een ander land? Bifidus en andere probiotica kunnen reizigersdiarree helpen voorkomen - diarree die meestal het gevolg is van het eten van besmet voedsel of blootstelling aan vreemde bacteriën, meestal in ontwikkelingslanden.

 10. Onderzoek suggereert dat bifidus en andere probiotica de groei van de bacterie H. pylori kunnen remmen. Deze bacterie kan in je maag leven en is de belangrijkste oorzaak van maagzweren.

Hoeveel moet u nemen?

 1. De American Academy of Family Physicians suggereert een dosering van 10 tot 20 miljard kolonievormende eenheden per dag voor volwassenen en 5 tot 10 miljard eenheden per dag voor kinderen. Om dat in perspectief te plaatsen, bevat één container yoghurt van het merk Activia 5 tot 10 miljard kolonievormende eenheden per portie van 4 ounce.

 2. U moet regelmatig probiotica nemen om de bacteriekolonies in uw lichaam te versterken en hen te helpen geleidelijk schadelijke bacteriën en gistgroei in uw kanaal uit te drijven. Er zitten al miljarden probiotica in je darmen, inclusief bifidus, dus het risico om te veel te nemen is voor de meeste mensen laag.

 3. Zorg ervoor dat u uw supplement in de temperatuurregeling houdt die de fabrikant vereist. Dit hangt ervan af of u de probiotische pillen of yoghurt gebruikt. Lees het productetiket voor specifieke opslaginstructies.

Wat zijn de bijwerkingen van bifidus?

 1. Over het algemeen is bifidus veilig voor iedereen, zelfs baby's en kinderen. Mensen die bifidus niet moeten gebruiken zijn:

 2. Houd er rekening mee dat, net als bij andere supplementen, probiotica geen FDA-goedkeuring of uitgebreide veiligheidstests vereisen voordat ze worden verkocht. Probiotica kunnen ook af en toe gas veroorzaken.

 3. Neem onmiddellijk contact op met uw arts als u of uw kind ernstige buikpijn of abnormale ontlasting heeft na het nemen van een probioticum.

Takeaway

 1. Om de maximale voordelen van bifidus te krijgen, moet u het regelmatig gebruiken. Bifidus is gemakkelijk te vinden in supplementen, zowel poeders als capsules, en in gewone voedingsmiddelen, zoals yoghurt. Als u gezondheidsproblemen heeft en denkt dat probiotica kunnen helpen, neem dan contact op met uw arts. Tijdens uw bezoek kunt u ook vragen:

 2. Uw arts kan u helpen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407