Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Bijwerkingen en voordelen van kerriepoeder

Peren, appels en bananen consumeren

 1. "Curry" is een verzamelnaam voor een mengsel van specerijen in Indiase, Zuidoost-Aziatische en Midden-Oosterse keukens. Kurkuma - een lid van de gemberfamilie - is meestal een van de hoofdingrediënten en draagt ​​bij aan de heldergele kleur van curry. Curcumine, een belangrijk bestanddeel van kurkuma, wordt gecrediteerd met verschillende belangrijke gezondheidsvoordelen van curry. Het heeft echter potentiële bijwerkingen die u moet overwegen voordat u curry consumeert.

Ontstekingsremmende eigenschappen

 1. Kurkuma, een belangrijk curryingrediënt, wordt al eeuwenlang in de Ayurvedische geneeskunde gebruikt om ontstekingsaandoeningen te behandelen. Een artikel gepubliceerd in "Alternative Medicine Review: A Journal of Clinical Therapeutic" in september 2009 merkt op dat curcumine in kurkuma ontstekingsremmende eigenschappen biedt die mogelijk in staat zijn om ziekten te behandelen zoals inflammatoire darmaandoeningen, pancreatitis, artritis, chronische ontsteking van de iris van het oog en sommige soorten kanker.

Antioxidant kracht

 1. Curcumine-gehalte in kerriepoeder maakt curry een uitstekende bron van antioxidantvoordelen. Antioxidanten zijn krachtige stoffen die uw lichaam helpen beschermen tegen vrije radicalen, dit zijn onstabiele moleculen die gezonde cellen beschadigen. Een artikel gepubliceerd in "Voeding en kanker" in 2006 merkte op dat curcumine in kurkuma antioxiderende eigenschappen vertoont en moet worden overwogen bij de ontwikkeling van strategieën voor kankerpreventie.

Verhoogd risico op bloedingen

 1. Van de kurkuma in kerriepoeder is bekend dat het de bloedstolling vertraagt. Als u al antistollingsmiddelen gebruikt - stoffen die de bloedstolling remmen - kan het eten van curry het risico verhogen. Medicijnen die de bloedstolling vertragen zijn aspirine, ibuprofen, naproxen, clopidogrel, diclofenac en anderen. Als u bent gepland voor een operatie, is het een goed idee om vóór de procedure twee of meer weken geen kerriepoeder te eten om overmatig bloeden tijdens of na de operatie te voorkomen.

Gastro-oesofageale reflux en spijsverteringsproblemen

 1. Kerriepoeder is waarschijnlijk veilig in gematigde hoeveelheden. Vanwege de kurkuma in curry kunnen sommige mensen maagklachten, misselijkheid, duizeligheid of diarree ervaren. De National Institutes of Health meldt dat kurkuma maagproblemen zoals gastro-oesofageale refluxziekte kan versterken en adviseert u kurkuma te vermijden als u symptomen van GERD ervaart.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407