Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Bijwerkingen en voorzichtigheid voor peterselie

Overwegingen

 1. Peterselie is een smakelijk kruid dat verkrijgbaar is in gekrulde en platbladige of Italiaanse variëteiten. Het kan een eenjarig of meerjarig zijn, afhankelijk van de temperatuur van de regio waar het groeit, omdat het niet bestand is tegen zeer koude winters. Vaak gebruikt voor garnituren en als onderdeel van salades, heeft het ook medicinaal gebruik. De voedings- en theevormen en supplementen hebben echter hun bijwerkingen en waarschuwingen voor gebruik.

Algemene voedselkwesties

 1. Peterselie gegeten als garnering of in recepten gehakt, wordt over het algemeen niet als riskant beschouwd voor gezonde mensen. Het is duidelijk dat als je merkt dat je een allergie voor peterselie hebt, dit niet goed voor je is. Ook moet u peterselie grondig wassen voordat u hem gebruikt - en hem op de juiste manier in de koelkast bewaren in plaats van hem op het aanrecht te laten staan ​​- om het risico op voedselvergiftiging door bacteriën op de bladeren en stengels te minimaliseren.

Waarschuwingen

 1. Degenen die veel met peterselie omgaan, zoals scharen op boerderijen, riskeren een huidreactie genaamd photodermatitis. Drugs.com stelt dat dit mogelijk te wijten is aan verbindingen in peterselie die bekend staan ​​als psoralens. Als u warfarine of lithium gebruikt, overleg dan met uw arts of u peterselie wel of niet kunt eten. Het hoge vitamine K-gehalte in peterselie kan warfarine minder effectief maken en het Langone Medical Center van NYU waarschuwt dat elk gebruik van peterselie door een arts moet worden gecontroleerd als u lithium gebruikt.

Uterotone en abortieve effecten

 1. Peterselie bevat twee stoffen, myristicine en apiol genaamd, die de baarmoeder kunnen beïnvloeden en de menstruatie kunnen induceren. Het Langone Medical Center merkt op dat apiol is onderzocht als mogelijk abortief. Hoewel deze meer van belang zijn voor peterselie die als supplement of thee wordt gebruikt, moeten zwangere vrouwen oppassen dat ze geen grote hoeveelheden peterselie eten. Merk op dat niemand een specifieke hoeveelheid peterselie als veilig voor gebruik in voedsel heeft opgegeven. Uw arts moet u meer informatie kunnen geven over uw specifieke situatie. Wees op uw hoede voor etherische olie van peterselie, adviseert Drugs.com. Hoewel het een reputatie heeft voor het reguleren van de menstruatie, kan peterselieolie leiden tot nierbeschadiging en neurologische effecten zoals verlies van evenwicht, hoofdpijn en epileptische aanvallen.

Gelijkenis met giftige planten

 1. Wees heel voorzichtig als je denkt dat je peterselie in het wild hebt gevonden, of als iemand probeert je peterselie te laten eten, peterselie te drinken of supplementen te nemen waarvan ze beweren dat ze van peterselie zijn die ze hebben gevonden. Peterselie lijkt erg op gif hemlock, wat fataal is - dit is hetzelfde spul dat in de beker van hemlock werd gebruikt dat Socrates moest drinken toen het in het oude Griekenland ter dood werd veroordeeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407