Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Bijwerkingen van griesmeel

IJs

 1. Het glutengehalte van griesmeel maakt het een goede keuze voor het maken van brood en pasta, maar als u allergisch bent voor gluten of tarwe, is griesmeel misschien geen goede bloemkeuze voor u. Als u een allergie heeft, kan het eten van voedsel gemaakt met griesmeel netelroos, maagklachten of zelfs anafylaxie veroorzaken. Neem contact op met uw arts of diëtist om u te helpen voedsel te identificeren dat veilig is om te eten.

Bijwerkingen van tarweallergie

 1. Als u allergisch bent voor tarwe, mag u niets eten dat is gemaakt met of griesmeel bevat. Allergische reacties op tarwe kunnen variëren. Veel voorkomende symptomen zijn netelroos, loopneus, niezen, maagkrampen, misselijkheid, braken of astma. In ernstige gevallen kan anafylaxie - een levensbedreigende aandoening die ademhalingsmoeilijkheden veroorzaakt wanneer het lichaam in shock raakt - optreden.

Bijwerkingen met coeliakie

 1. Coeliakie is een auto-immuunziekte die ervoor zorgt dat het immuunsysteem van het lichaam het maagdarmkanaal aanvalt wanneer gluten worden geconsumeerd. Als u coeliakie heeft en voedsel eet dat is gemaakt met griesmeel, kunt u buikpijn, chronische diarree, een opgeblazen gevoel of constipatie ervaren. Bovendien, als je griesmeel blijft eten, kan dit je dunne darm beschadigen en leiden tot slechte opname van voedingsstoffen en ondervoeding.

Bijwerkingen van glutengevoeligheid

 1. Het glutengehalte van Semolina kan ook problemen veroorzaken als u een glutengevoeligheid hebt. Bijwerkingen van het eten van pasta of brood gemaakt met griesmeel zijn buikpijn, een opgeblazen gevoel, diarree of constipatie, evenals gewrichtspijn en hoofdpijn. U kunt ook gedragsveranderingen ervaren, zoals slechte aandacht, hyperactiviteit of depressie. De enige manier om glutengevoeligheid te behandelen en de bijwerkingen te voorkomen, is om alle bronnen van gluten, inclusief griesmeel, uit uw dieet te verwijderen.

Bronnen van griesmeel en problemen

 1. Als bloem wordt griesmeel gebruikt om een ​​aantal etenswaren te maken. Dat omvat niet alleen pasta en brood, maar ook pizzadeeg, cakes en koekjes. Het is ook het hoofdbestanddeel van de couscous met granen. Als u na het eten van een voedingsmiddel met griesmeel bijwerkingen ervaart, moet u uw arts raadplegen om een ​​allergie of gevoeligheid uit te sluiten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407