Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Bijwerkingen van het kooldieet

Kooktijd

 1. Het koolsoepdieet is een dieet voor gewichtsverlies dat is ontwikkeld om snel gewichtsverlies te bevorderen. Hoewel er talloze variaties van het koolsoepdieet bestaan, promoten ze allemaal één primaire richtlijn - zoveel koolsoep eten als je wilt. De soep bevat meestal uien, paprika, tomaten, selderij, kool en bouillonblokjes, zout, peper en andere smaakmakers. Volgens de American Heart Association is het koolsoepdieet niet effectief en heeft het talloze negatieve bijwerkingen.

Gas, buikpijn en een opgeblazen gevoel

 1. Kool, net als andere kruisbloemige groenten, staat erom bekend dat het gas, een opgeblazen gevoel en bijbehorende buikpijn veroorzaakt wanneer het te veel wordt geconsumeerd. Mensen die bijzonder gevoelig zijn voor gas, kunnen deze symptomen ervaren van zelfs kleine hoeveelheden kool. Om deze reden is het geen verrassing dat gas, een opgeblazen gevoel en buikpijn vaak gemelde bijwerkingen zijn van het koolsoepdieet. De symptomen variëren in ernst en frequentie, afhankelijk van hoeveel koolsoep u verbruikt en uw gevoeligheid voor gas veroorzakende stoffen in kool. Hoe meer koolsoep je eet tijdens het dieet, hoe groter je wordt met het ervaren van deze symptomen.

Uitputting, honger en vermoeidheid

 1. Het koolsoepdieet stimuleert ernstige calorievermindering en bevat geen vet of eiwit. Volgens "The New Cabbage Soup Diet", door Margaret Danbrot, baseert het dieet zich op caloriearm en negatief-calorie voedsel - voedsel dat uw lichaam meer calorieën gebruikt om te eten dan het bevat. Danbrot zegt dat zelfs een bescheiden wijziging van het koolsoepdieet, zoals het ruilen van fruit voor een groente, bescheiden hoeveelheden calorieën kan bijdragen die een verschil kunnen maken in gewichtsverlies. Deze nadruk op het eten van zo weinig mogelijk calorieën terwijl het proberen om honger te voorkomen door soep te consumeren, is niet wetenschappelijk of nutritioneel geldig, maar het is potentieel gevaarlijk. Zonder geschikte calorieën als brandstof, kunt u intense honger en vermoeidheid ervaren en voelt u zich minder goed in staat om de gebruikelijke werkzaamheden op het werk, op school en thuis te verzorgen. Vet en eiwit bieden tal van voordelen, waaronder verbeterde energie, verzadiging en genot. Vet is ook nodig voor de opname van bepaalde voedingsstoffen en eiwit draagt ​​bij aan spierkracht. Zonder vet en eiwitten is uw kans op uitputting, honger en vermoeidheid groter.

Hart- en elektrolytproblemen

 1. Een van de gevaren van extreem caloriearme diëten, zoals het koolsoepdieet, is het hart. Volgens het informatienetwerk Gewichtscontrole wordt het consumeren van minder dan 800 calorieën per dag geassocieerd met onregelmatige hartritmes, die fataal kunnen worden. Een onregelmatige hartslag is vooral gevaarlijk als u in het verleden hartaandoeningen heeft gehad. Caloriearme diëten hebben vaak een tekort aan hydraterende voedingsmiddelen, zoals de juiste hoeveelheden fruit en groenten. Bovendien kan het consumeren van soep gedurende de dag uw interesse in drinkwater verminderen. Om deze redenen kan het koolsoepdieet ook leiden tot uitdroging. Uitdroging kan verschillende symptomen veroorzaken, waaronder vermoeidheid, zwakte en duizeligheid. Als het niet wordt behandeld, kan uitdroging leiden tot onbalans in elektrolyten - onjuiste niveaus van lichaamszouten die helpen bij het reguleren van uw hartslag, spiercontractie en andere belangrijke functies. In ernstige gevallen veroorzaken elektrolytenstoornissen flauwvallen, ademhalingsmoeilijkheden en de dood.

Emotionele effecten

 1. Het koolsoepdieet kan ook uw emotionele welzijn negatief beïnvloeden. Beperking van normale maaltijden en snacks kan gevoelens van ontbering veroorzaken. Volgens de National Eating Disorders Association wordt diëten geassocieerd met een slecht zelfbeeld en lichaamsbeeld, angst, depressie en een verhoogd risico op psychische aandoeningen, zoals anorexia, boulimia en eetaanvallen.

Gewichtstoename

 1. De effectiviteit van het koolsoepdieet ontbreekt aan bewijs. De meeste lijners zijn zelfs teleurgesteld wanneer hun verloren gewicht na het dieet snel terugkeert als ze normaal voedsel beginnen te eten. Beperkend dieet kan ook uw metabolisme verminderen en later leiden tot verhoogde gewichtstoename. Volgens de National Eating Disorders Association slagen de meeste diëten er niet in om op de lange termijn succesvol te zijn. Dieet verhoogt ook het risico op eetbuien, wat ook kan leiden tot gewichtstoename.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407