Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Bijwerkingen van Jicama

Energiebron

 1. Jicama, ook wel yamboon, pijlwortel of Chinese raap genoemd, is een bolvormige, goudbruine knolgewas. Het heeft wit gekleurd vlees dat rauw of gekookt kan worden gegeten, en groeit net als de aardappel ondergronds. Met zijn heldere, sappige textuur en voedingsrijke inhoud heeft jicama veel voedingsvoordelen, maar er zijn enkele veiligheidsoverwegingen waar u op moet letten.

Eetbaar gedeelte

 1. Alleen het wortelgedeelte van jicama is eetbaar. De bladeren, bloemen en wijnstokken van de plant bevatten rotenon, een natuurlijk insecticide dat is ontworpen om de plant te beschermen tegen roofdieren. Het eten van een van deze delen van de plant kan een toxische reactie veroorzaken. Hoewel de zaaddozen soms jong worden gegeten, zijn de volwassen peulen giftig. Om veilig te zijn, is het het beste om alleen het wortel - ondergrondse - deel van de plant te eten. [! 35868 => 1130 = 3!

 1. Jicama is van nature rijk aan vezels, met 6,4 gram per portie van 1 kop. Dit betekent dat een portie jicama 25 tot 30 procent van de aanbevolen vezelinname per dag voor vrouwen heeft en 17 tot 21 procent van de aanbevolen inname per dag voor mannen. Terwijl voedingsvezels belangrijk zijn voor een gezond voedingspatroon - het kan helpen de bloeddruk te verlagen en constipatie te voorkomen en te verlichten - te veel vezels te snel kunnen spijsverteringsbijwerkingen veroorzaken. In het bijzonder kunnen buikpijn en constipatie optreden als u plotseling uw vezelconsumptie verhoogt. Om de kans dat dit gebeurt te verminderen, vooral als uw dieet oorspronkelijk vezelarm was, verhoogt u geleidelijk uw vezelinname. Je kunt je jicama ook licht stomen om de voedingsvezels te verzachten, want koken maakt vezels gemakkelijker te verteren.

Jicama voorbereiden

 1. Hoewel je jicama rauw kunt eten, moet je de plant pellen voordat je gaat eten. De buitenhuid is niet alleen dik en vezelig, maar bevat ook een giftige stof om de knol tegen ondergrondse roofdieren te beschermen. Schil de jicama met een dunschiller, want de schil is erg taai en onthult de vlezige witte binnenkant. Het binnenste gedeelte kan vervolgens worden gesneden en direct worden gegeten of als gerecht worden gebruikt.

Jicama gebruiken

 1. Jicama wordt vaak gebruikt als vervanging voor waterkastanjes in de Aziatische keuken omdat het zijn frisse textuur behoudt, zelfs wanneer het wordt blootgesteld aan hitte. De binnenkant kan in stokjes worden gesneden om als crudites te worden gebruikt, omdat deze niet verkleurt bij blootstelling aan lucht. Het zorgt ook voor een verfrissende snack wanneer het eenvoudig wordt besprenkeld met chilipoeder en wat citroen- of limoensap. Jicama kan ook worden gebakken of geroosterd, net als rapen of pastinaak; ze worden zachter maar behouden hun natuurlijke sappigheid.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407