Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Bijwerkingen van suikervrij JELL-O

Stap 5

 1. Suikervrij Jell-O bevat de kunstmatige zoetstof aspartaam, commercieel verkocht als NutraSweet of Equal. Veel voorstanders van gezondheid hebben de veiligheid van aspartaam ​​in twijfel getrokken, waaronder de Amerikaanse Food and Drug Administration. Hoewel de FDA aspartaam ​​heeft goedgekeurd voor veilig gebruik in voedsel als zoetstof en smaakversterker, gaat het onderzoek van aspartaam ​​door vanwege de bijwerkingen ervan. Dus, voordat u uw beroemde Jell-O-vorm bij uw volgende familie-functie serveert, penseel op de bijwerkingen van aspartaam.

Cardiovasculaire effecten

 1. Bijwerkingen die aspartaam ​​koppelen aan cardiovasculaire problemen zijn onder meer tachycardie - een verhoogde hartslag in rust of tijdens de slaap. Een gezond volwassen hart klopt ongeveer 60 tot 100 keer per minuut. Een hart met tachycardie moet veel harder werken om bloed te verdelen, waardoor het lichaam en het myocardium, of het dikste deel van de hartspier, onder een grotere zuurstofbehoefte komen. Wanneer het hart niet aan zijn eigen zuurstofbehoefte voldoet, beginnen myocardcellen af ​​te sterven, wat kan leiden tot een myocardinfarct, ook bekend als een hartaanval.

Herseneffecten

 1. Volgens Janet Star Hull, maker van het Aspartaam ​​Detox-programma, remt aspartaam ​​de productie van serotonine, wat op zijn beurt de vorming van melatonine remt. Melatonine reguleert de slaap- en waakcycli van het lichaam, dus zonder dit kunt u slapeloosheid ervaren. Depressieve personen vertonen vaak lage serotoninespiegels, net als sommige hyperactieve kinderen. Het eten van een gezond dieet biedt u voldoende niveaus van serotonine en melatonine, maar degenen die regelmatig voedingsmiddelen met aspartaam ​​consumeren, zoals suikervrije Jell-O, kunnen last hebben van slapeloosheid, depressie en stemmingswisselingen.

Gastro-intestinale en reproductieve bijwerkingen

 1. Volgens het Aspartaam ​​Informatiecentrum, hebben meer dan 100 landen het gebruik van aspartaam ​​goedgekeurd, en meer dan 6000 voedingsmiddelen of ingrediënten bevatten de zoetstof. Ondanks de geschiedenis van het veroorzaken van maag- en darmklachten, hebben meer dan 200 wetenschappelijke onderzoeken aspartaam ​​veilig verklaard. Gebruikers van deze kunstmatige zoetstof hebben een opgeblazen gevoel, oedeem, buikpijn, misselijkheid en braken, overmatige dorst en honger, diarree, brandend plassen, menstruatie- en seksuele aandoeningen gemeld.

Alternatieven voor desserts en snacks

 1. Als u van deze al lang bestaande favoriet als een woestijn of een snack geniet, bereid dan een doos gewone Jell-O en serveer alleen de aanbevolen porties op het voedingsetiket. Geniet daarna van een ontspannende wandeling of jogging. Als je je suikerinname beperkt, maar jezelf niet wilt blootstellen aan aspartaam, overweeg dan andere alternatieven, zoals 1 kopje gesneden aardbeien met een top van Cool Whip; het heeft slechts 1 gram suiker. Als je van ijs houdt, smeer dan 2 eetlepels normale Cool Whip op de helft van een grahamcracker en bedek met de andere helft. Vries het een uur in en je hebt "zelfgemaakte" sandwiches met ijs.

 2. Als u van deze al lang bestaande favoriet als een woestijn of snack geniet, bereid dan een doos gewone Jell-O en serveer alleen de aanbevolen porties op het voedingsetiket. Geniet daarna van een ontspannende wandeling of jogging. Als je je suikerinname beperkt, maar jezelf niet wilt blootstellen aan aspartaam, overweeg dan andere alternatieven, zoals 1 kopje gesneden aardbeien met een top van Cool Whip; het heeft slechts 1 gram suiker. Als je van ijs houdt, smeer dan 2 eetlepels normale Cool Whip op de helft van een grahamcracker en bedek met de andere helft. Vries het een uur in en je hebt "zelfgemaakte" sandwiches met ijs.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407