Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Bijwerkingen van teveel chocolade eten

Nitraten en nitrieten

 1. Chocolade is een veelzijdig voedingsmiddel. Je kunt het eten als een snoepje, als een dip voor fruit, als dessert topping of als aanvulling op warme dranken. Verder heeft donkere chocolade enkele gezondheidsvoordelen, voornamelijk vanwege de antioxidanten die het bevat. Je verlangen naar chocolade uitleven is prima, zolang je dit maar af en toe doet. Het eten van grote hoeveelheden chocolade kan meer kwaad dan goed doen.

Gewichtstoename

 1. Chocolade bevat veel calorieën en overmatige calorie-inname leidt tot gewichtstoename. Overgewicht kan leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder hartaandoeningen, diabetes en hoge bloeddruk. Hershey's standaard 43 g melkchocoladereep bevat 210 calorieën, 13 g vet en 24 g suiker. Maar als je slechts een of twee kleine stukjes van de chocoladereep eet, in plaats van het hele ding, zou je je gewicht moeten kunnen beheersen terwijl je aan je chocolade hunkert.

Suikercomplicaties

 1. Chocolade bevat veel suiker. Zonder suiker zou het voor de meeste mensen te bitter smaken om te eten. Grote hoeveelheden suiker in uw dieet kunnen leiden tot tandproblemen zoals tandvleesaandoeningen en gaatjes. Een andere zorg om elke dag grote hoeveelheden suiker te eten is het verhoogde risico voor diabetici. Als u diabetes hebt, kan chocolade ervoor zorgen dat uw bloedsuikerspiegel wordt verhoogd door u meer dan een maaltijd aan suiker te geven.

Gastro-intestinaal ongemak

 1. Chocolade bevat cafeïne en is ook erg zuur. Cafeïne is een darmstimulans, die de symptomen van prikkelbare darmaandoeningen of diarree kan verergeren. Zure voedingsmiddelen kunnen daarentegen een toename van maagzuur veroorzaken, wat kan leiden tot brandend maagzuur, zure oprispingen of ontsteking van een bestaande maagzweer. Als je worstelt met gastro-oesofageale refluxziekte of maagzweer, kun je merken dat chocolade lekker smaakt, maar spijt geeft als het je maag raakt.

Hoog kalium

 1. Chocolade bevat veel kalium. Voor de meeste mensen is dit geen probleem. Maar degenen met bijnierziekte of nierziekte moeten hun inname van kaliumrijke voedingsmiddelen in de gaten houden om verhoogde niveaus van het mineraal in hun bloed te voorkomen. Een 2 oz. stuk chocolade bevat meer dan 200 mg kalium. Daarom is chocolade niet de traktatie als u een aandoening heeft waarbij u het kalium in uw dieet moet beperken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407