Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Bijwerkingen van teveel tomaten eten

Overwegingen

 1. Hoewel tomaten over het algemeen veilig zijn om te eten, kunnen ze voor sommige mensen dieetcomplicaties veroorzaken. Tomaten bevatten van nature veel zuur, wat maagzuur kan veroorzaken bij mensen met gastro-oesofageale reflux, ook bekend als GERD. Mensen met een voedselintolerantie voor tomaten kunnen moeite hebben met het verteren van grote hoeveelheden tomaat, en tomaten in blik kunnen veel natrium bevatten, wat ook gezondheidscomplicaties kan veroorzaken.

Zure reflux

 1. Zure reflux, ook wel brandend maagzuur of gastro-oesofageale ziekte genoemd, treedt op wanneer maagzuur terugvloeit in de slokdarm, waardoor een brandend gevoel ontstaat. Zure reflux kan optreden wanneer u voedingsmiddelen met veel zuur eet, zoals tomaten, evenals vet of gekruid voedsel. Als u regelmatig last heeft van brandend maagzuur - meer dan twee keer per week gedurende enkele weken - heeft u mogelijk GERD, waarvoor medische zorg vereist is.

Voedselintolerantie

 1. Tomatenintolerantie kan het gevolg zijn van het consumeren van kleine tot grote hoeveelheden tomaten, wat spijsverteringsproblemen zoals maagpijn en gas kan veroorzaken. De symptomen van tomaatintolerantie kunnen van persoon tot persoon verschillen, en in milde gevallen kunnen symptomen niet optreden tenzij grote hoeveelheden tomaat worden gegeten, rauw of gekookt. Als u lijdt aan een aardappel-, chili- of peper-intolerantie, kunt u ook een tomaat-intolerantie ondervinden.

Bekijk de natriuminname

 1. Ingeblikte tomaten bevatten vaak veel natrium, met een portie van 1 kop die 564 milligram bevat, terwijl 1 kop verse, gehakte tomaten slechts 9 milligram heeft. Een dieet met veel natrium verhoogt uw risico op osteoporose en cardiovasculaire complicaties. De meeste Amerikanen consumeren al te veel natrium in hun voeding, grotendeels vanwege bereide voedselproducten zoals tomaten in blik. De bovengrens van de aanbevolen inname is 2300 milligram voor de meeste volwassenen. Als u ouder bent dan 50, een geschiedenis van hartaandoeningen heeft of Afro-Amerikaans bent, daalt de bovengrens echter tot 1500 milligram per dag. Een portie tomaten in blik van 25 ml levert 25 tot 38 procent van de bovengrens van natrium.

Dagelijkse inname van groenten

 1. Tomaten kunnen een belangrijk onderdeel vormen van een gezond voedingspatroon. Ze helpen je om je dagelijkse groente-inname te halen, die 2 tot 3 kopjes is zoals aanbevolen door het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Hoewel je alleen tomaten kunt eten om aan je groentebehoefte te voldoen, beveelt de USDA aan dat rode en oranje groenten, zoals tomaten, slechts 4 tot 6 koppen van je wekelijkse groente inname vormen om variatie en de vereiste hoeveelheden essentiële voedingsstoffen te bieden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407