Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Bijwerkingen van teveel wortelen eten

Worteloverwegingen en tips voor het serveren

 1. Het is geen toeval dat wortels een vaste plaats hebben in het gangpad - de zoete knolgewas is een populaire snack; een veelgebruikt ingrediënt in soepen, stoofschotels, salades en slaws; en een nietje van ruwe schotels.

 2. Wortels zijn niet alleen veelzijdig en goedkoop, maar ook gezond - ze zijn een caloriearme bron van bètacaroteen, voedingsvezels en verschillende vitamines en mineralen. Hoewel een wortelrijk dieet zijn voordelen heeft, kan het eten van overvloedige hoeveelheden feloranje groente enkele ongewenste bijwerkingen veroorzaken.

1. Carotenemia

 1. Wortelen zijn de belangrijkste bron van bètacaroteen in het Amerikaanse dieet. Beta-caroteen is een van de weinige carotenoïden die uw lichaam omzet in vitamine A, een voedingsstof die goed zicht, ooggezondheid en immuniteit beschermt - en het is een van de meer overvloedige aspecten van de voeding van wortelen.

 2. Een kopje gehakte, rauwe wortelen levert ongeveer 430 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde voor vitamine A op basis van een dieet van 2000 calorieën, terwijl een glas wortelsap van 8 ounce meer dan twee keer levert die hoeveelheid. Als je grote hoeveelheden wortels eet, loop je geen risico op vitamine A-overbelasting, omdat je lichaam alleen bètacaroteen omzet als dat nodig is.

 3. Als u echter grote hoeveelheden caroteen in uw bloed heeft, kan dit carotenemie of een gelige verkleuring van de huid veroorzaken. De onschadelijke toestand is meestal het duidelijkst op handpalmen, voetzolen en oren en verdwijnt geleidelijk in een lager caroteendieet.

2. Darmveranderingen

 1. Wortelen zijn een goede bron van voedingsvezels - je krijgt ongeveer 4 gram uit een kop gehakte, rauwe wortelen en ongeveer 5 gram uit een kop gesneden, gekookte wortelen. Onoplosbare vezels, het soort dat aan water bindt en een efficiënte spijsvertering en darmregelmaat bevordert, is volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw verantwoordelijk voor meer dan 80 procent van de vezels in rauwe wortelen. [! 10499 => 1140 = 3!

3. Andere mogelijke bijwerkingen

 1. Het eten van teveel voedsel impliceert vaak een beperkt dieet, of een dieet dat andere gezonde voedingsmiddelen uitsluit. Wortelen kunnen je helpen veel vitamine A, voedingsvezels, kalium, magnesium en vitamine C, B-6 en K te krijgen, maar ze zijn geen bijzonder goede bron van de meeste andere voedingsstoffen, waaronder calcium en ijzer.

 2. Ze bevatten ook weinig vet, een voedingsstof die essentieel is voor het vermogen van uw lichaam om bètacaroteen en vitamine A te absorberen en te gebruiken. Een gevarieerd dieet eten - een dieet waarin u eet een scala aan voedingsmiddelen met mate - is de beste manier om aan de voedingsbehoeften van uw lichaam te voldoen.

Wat wordt er beschouwd als teveel wortelen eten?

 1. Hoewel je te veel wortels eet als je huid vergeeld is of als je losse ontlasting hebt, kunnen andere voedingsmiddelen aan beide problemen bijdragen. Een dieet rijk aan tomaten, winterpompoen of zoete aardappelen kan carotenemie veroorzaken, net zoals het eten van meer volle granen, gedroogde bonen en gedroogd fruit de ontlasting tijdelijk kan losmaken.

 2. De Centers for Disease Control and Prevention adviseert de meeste vrouwen om 2 tot 3 koppen groenten per dag te consumeren en de meeste mannen om 2,4 tot 4 koppen per dag te eten. Er zijn slechts zes babywortelen nodig om een ​​portie van 1/2 kopje te maken.

 3. Hoewel je te veel wortels eet als je huid vergeeld is of als je losse ontlasting hebt, kunnen andere voedingsmiddelen aan beide problemen bijdragen. Een dieet rijk aan tomaten, winterpompoen of zoete aardappelen kan carotenemie veroorzaken, net zoals het eten van meer volle granen, gedroogde bonen en gedroogd fruit de ontlasting tijdelijk kan losmaken.

 4. De Centers for Disease Control and Prevention adviseert de meeste vrouwen om 2 tot 3 koppen groenten per dag te consumeren en de meeste mannen om 2,4 tot 4 koppen per dag te eten. Er zijn slechts zes babywortelen nodig om een ​​portie van 1/2 kopje te maken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407