Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Blauwe bosbes verbetert het gezichtsvermogen vermindert ontstekingen

Belangrijkste punten van rozenbottels

 1. Wat is blauwe bosbes? Het klinkt veel als bosbessen, en terecht, want het is een familielid van de voordeelrijke bosbessen en wordt meestal gebruikt om jam en taarten te maken. Maar heb je het nu ook al eeuwen in medicijnen en voedsel gebruikt?

 2. Historisch werd bosbessenfruit gebruikt om diarree, scheurbuik en andere aandoeningen te behandelen. Tegenwoordig wordt het fruit gebruikt als een traditioneel middel tegen diarree, oogproblemen, spataderen, slechte bloedsomloop en zelfs kankerpreventie.

 3. Het bosbessenblad wordt, naast het fruit, gebruikt voor andere aandoeningen, waaronder diabetes. De vrucht van de bosbessenplant kan net als een bosbes worden gegeten of tot extracten worden verwerkt. Evenzo kunnen van de bladeren extracten worden gemaakt of worden gebruikt om bosbessenthee te maken.

 4. Wat deze bes zo fenomenaal maakt, is dat hij van nature producerende chemicaliën bevat die bekend staan ​​als anthocyanosides. Anthocyanosiden zijn plantenpigmenten met krachtige antioxiderende eigenschappen. Eén studie toonde aan dat blauwe bosbes positieve effecten had op het gezichtsvermogen in omgevingen met weinig licht. (1) Deze antioxidanten zoeken het lichaam af op vrije radicalen, met de bedoeling beschadigde cellen te helpen voorkomen of omkeren.

 5. In andere onderzoeken vertoont blauwe bosbes vele andere gezondheidsvoordelen, zoals het verminderen van het risico op hartaandoeningen, beroertes, kanker en maculaire degeneratie. Het bevat ook vitamine C, wat een ander krachtig immuunbevorderend voordeel is. (2)

De krachtige wetenschap achter de bosbes

 1. De bosbessenplant, een laaggroeiende struik met bloemen in rode, blauwe en paarse kleuren, is inheems in Noord-Europa en groeit ook in Noord-Amerika en Noord-Azië. Maar het imago schuilt in een medisch nuttige plant.

 2. Het meest opvallend is dat de blauwe bosbes, ook bekend als Vaccinium myrtillus L. in de medische wereld, een van de rijkste natuurlijke bronnen van anthocyanen is. Anthocyanen zijn polyfenolische componenten die het een blauw / zwarte kleur en een superhoog gehalte aan antioxidanten geven.

 3. Het zijn deze krachtige anthocyanen waarvan wordt aangenomen dat ze de belangrijkste bio-actieve stoffen zijn die verantwoordelijk zijn voor de vele gezondheidsvoordelen van bosbessen en soortgelijke bessen. Het is het meest bekend om zijn vermogen om het gezichtsvermogen te verbeteren, maar er is gerapporteerd dat het de bloedglucose verlaagt, ontstekingsremmende en lipideverlagende effecten heeft, antioxidantafweer bevordert en oxidatieve stress verlaagt. Dit maakt de vrucht zeer gewild bij de preventie en behandeling van diabetes, ontsteking, dyslipidemie, hyperglykemie of verhoogde oxidatieve stress, hart- en vaatziekten (CVD), kanker en dementie naast andere leeftijdsgebonden ziekten. (3)

 4. Blauwe bosbes bevat talloze fenolverbindingen, waaronder de flavonolen, quercetine en catechines, tannines, ellagitannines en fenolzuren; de anthocyanen in de vrucht zijn echter verreweg de grootste bijdrage aan de fytonutriëntendichtheid. Deze fenolische verbindingen zijn antioxidanten en ijzerchelatoren, die kunnen helpen bij het verwijderen van zware metalen in het lichaam en die worden gebruikt bij chelatietherapie. (4)

 5. Als u nog niet overtuigd bent dat blauwe bosbes een geweldig superfood is, bekijk dit dan. Hoewel het grootste deel van de focus ligt op de antioxiderende eigenschappen van deze vrucht, hebben onderzoeken aangetoond dat de effecten zich kunnen uitstrekken tot celsignaleringsroutes, genexpressie, DNA-reparatie en celadhesie, evenals antitumorale en antimicrobiële effecten. (5)

7 Top Bilberry-voordelen

 1. Vanwege de anthocyanosiden wordt blauwe bosbes veel gebruikt om nachtzicht of visuele handicaps bij weinig licht te verbeteren, de vasculaire permeabiliteit en capillaire fragiliteit te verminderen. Er werd gemeld dat Britse jachtpiloten tijdens de Tweede Wereldoorlog het nachtzicht hadden verbeterd na het eten van bosbessenjam.

 2. Blauwe bosbes is voorgesteld als een behandeling voor retinopathie, wat schade aan het netvlies is. Het heeft ook beschermende effecten gehad tegen en maculaire degeneratie, glaucoom en staar, vooral bij gebruik met luteïne.

 3. In Europa gebruiken professionals in de gezondheidszorg bosbessenextracten om circulatieproblemen te behandelen, ook bekend als chronische veneuze insufficiëntie (CVI). Onderzoek suggereert dat deze aandoening, die optreedt wanneer kleppen in aders in de benen die bloed naar het hart voeren, is beschadigd, kan worden verbeterd door bosbessenextract te nemen. Ander onderzoek suggereert dat het dagelijks gebruiken van blauwe bosbes anthocyanen tot zes maanden de zwelling, pijn, blauwe plekken en brandwonden geassocieerd met CVI zou kunnen verbeteren. (6)

 4. De verbazingwekkende anthocyanosiden in blauwe bosbessen kunnen de bloedvaten versterken en de oxidatie van LDL ("slechte") cholesterol voorkomen, een belangrijke risicofactor voor atherosclerose, de plaque die bloedvaten blokkeert die naar het hart leiden aanval en beroerte.

 5. Een studie meldde dat bosbessenverrijking, vergeleken met zwarte bessen, de totale en LDL-cholesterolspiegels verlaagde. In feite was het totale anthocyaninegehalte vier keer hoger in bosbessen dan in zwarte bessen, waardoor het mogelijk een betere keuze was voor het verlagen van LDL-cholesterolwaarden. (7)

 6. Traditioneel worden bosbessenbladeren gebruikt om de bloedsuikerspiegel bij mensen met diabetes onder controle te houden. Onderzoek toont aan dat de meeste bessen de glucoserespons van het lichaam helpen verminderen na het eten van een maaltijd met veel suiker en studies suggereren dat het effectief kan zijn voor het beheersen van de bloedsuikerspiegel, vooral in combinatie met havermout, hoewel meer onderzoek nodig is. (8)

 7. In vitro werk en tumorigene diermodellen hebben aangetoond dat de anthocyanines in deze vrucht kankerpreventieve eigenschappen en onderdrukkende activiteit hebben als gevolg van antioxidanten; de bessen hebben ook ontstekingsremmende effecten. Een commercieel anthocyanine-rijk extract van blauwe bosbes bleek de groei van darmkankercellen te remmen. In een DNA-onderzoek werd een ontstekingsremmend profiel gezien in macrofagen die werden behandeld met een bosbessenextract en omdat ontsteking een belangrijke risicofactor voor kanker is, kan het zeer nuttig zijn bij de preventie ervan. (9)

 8. Blauwe bosbes wordt al vele jaren in de Europese geneeskunde gebruikt om diarree te behandelen. De vrucht bevat tannines, stoffen die werken als zowel een ontstekingsremmer als een samentrekkend middel dat helpt bij het vernauwen en aanspannen van weefsels. Aangenomen wordt dat het door het verminderen van darmontsteking helpt bij het verminderen van de symptomen van diarree.

 9. Er zijn aanwijzingen dat fruit- en groentesappen met verschillende fenolische verbindingen het risico op de ziekte van Alzheimer kunnen verminderen. In sommige gevallen waren de symptomen van de ziekte van Alzheimer aanzienlijk verminderd bij behandeling met myricetine-, quercetine- of anthocyanine-rijke extracten in blauwe bosbes en toonden aan dat gedragsafwijkingen mogelijk zijn verminderd. (10) (11)

Geschiedenis

 1. Blauwe bosbes staat ook bekend als Europese bosbessen, blauwe bosbessen, bosbessen en bosbessen en is een familielid van bosbessen, veenbessen en bosbessen. Het lijkt en smaakt veel als de Amerikaanse bosbes, maar is meestal een beetje kleiner, en het wordt soms bosbes genoemd vanwege hun gelijkenis en groeit meestal in heidevelden, weiden en vochtige naaldbossen, en gedijt het best in gematigde schaduw en matig vochtige grondomstandigheden.

 2. Het is een kleine vrucht met een diameter van ongeveer 5-9 millimeter, blauwachtig zwart van kleur met veel zaden. De plant is een meerjarige struik die ongeveer 16 centimeter hoog wordt en scherpe groene takken heeft en zwart gerimpelde bessen die rijp zijn om te plukken in de late zomer.

 3. De gebruikelijke dagelijkse voedingsinname van de anthocyanine-producerende blauwe bosbes is ongeveer 200 milligram en heeft een hoger anthocyaninegehalte in vergelijking met andere soorten bessen, zoals aardbeien, veenbessen, vlierbessen, zure kersen en frambozen het is een echte superfood! Aanbevolen dagelijkse doseringen variëren sterk, afhankelijk van de vorm van blauwe bosbes die u kiest.

Blauwe bosbes kopen

 1. Door de American Herbal Products Association geclassificeerd als klasse 1 kruid, wat betekent dat het veilig kan worden geconsumeerd, wordt blauwe bosbes meestal verkocht als verse, ingevroren of gedroogde hele bessen, maar wordt vaak gevonden in de vorm van conserven, jam en vruchtensappen. Het wordt steeds meer gezien als vloeibaar of poederconcentraat in het supplementengedeelte van de supermarkt. Het wordt gevonden als vers, gedroogd, als een bosbessenthee en als extracten in zowel vloeibare als poedervorm. Wanneer u op zoek bent naar een bosbessenextract, moet dit 25 procent anthocyanidine bevatten. Vanwege de krachtige beweringen van deze vrucht, is het geen verrassing dat veel gebruikte marketingtactieken worden gebruikt om je te laten denken dat een product is gevuld met blauwe bosbes of, vaker, het extract. Daarom zijn er specifieke normen ontwikkeld, maar hoe dan ook, u moet ervoor zorgen dat u het echt begrijpt.

 2. Veel fabrikanten hebben verschillende bessentypes, en dit gebeurt voornamelijk met anthocyanine-rijke extracten van andere soorten, zoals bosbessen, bosbessen, Europese vlierbessen en Chinese moerbeien. Er is zelfs gemeld dat zwarte sojaboon of zwarte rijstextracten zijn gebruikt, evenals synthetische kleurstoffen zoals amarantverf, een azokleurstof die door de FDA verboden is als een vermoed carcinogeen. Lees etiketten altijd aandachtig. (13)

 3. Bosbessenfruit en -extract worden over het algemeen als veilig beschouwd, zonder bekende bijwerkingen. Maar het is belangrijk om op de hoogte te zijn van mogelijke bijwerkingen. Omdat de anthocyanosiden in deze vrucht het stollen van het bloed kunnen stoppen, kan er een verhoogd risico op bloedingen zijn als u blauwe bosbes gebruikt met bloedverdunnende medicijnen, waaronder aspirine.

 4. De hele vrucht is misschien veiliger dan geconcentreerde vormen. Vraag uw arts voordat u blauwe bosbes gebruikt, vooral als u bloedverdunnende medicijnen gebruikt, diabetes, zwanger bent of borstvoeding geeft. Langetermijnveiligheid en bijwerkingen zijn niet uitgebreid onderzocht en hoge doses of langdurig gebruik van bosbessenblad of -extract kunnen onveilig zijn vanwege mogelijke toxische bijwerkingen. (14) (15)

 5. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407