Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Bloeddruk van ijs

Stemmingswisselingen

 1. IJs is niet het gezondste voedsel, omdat het veel vet en calorieën bevat en weinig vitamines en mineralen bevat. Hoewel ijs niet voor iedereen schadelijk is, kan het ongepast zijn als u speciale voedingsproblemen heeft met betrekking tot bloeddruk. Merk op dat verschillende merken ijs verschillende voedingsfeiten hebben, dus controleer productlabels indien beschikbaar.

Calorieën

 1. IJs bevat veel calorieën; 1 kop van dit bevroren dessert levert 286 calorieën. Dat bedrag omvat 14 procent van de dagelijkse voorgestelde inname van 2000 calorieën. Als je alleen maar een portie ijs eet, ben je niet te zwaar, maar calorierijk eten maakt gewichtsbeheersing een uitdaging. Obesitas is een risicofactor voor hypertensie.

Fat

 1. IJs bevat veel vet, met 14,5 g totaal vet en 9 g verzadigd vet in elke kop. Je lichaam heeft wat vet nodig voor een optimale gezondheid, maar het National Heart, Lung and Blood Institute beveelt aan om een ​​dieet te volgen met weinig verzadigd en totaal vet om een ​​hoge bloeddruk te voorkomen. Het eten van ijs is dus niet ideaal als u probeert uw bloeddruk onder controle te houden.

Sugar

 1. IJs bevat veel suiker; 1 kopje levert 33,5 g. Hoewel suiker helpt bij het toevoegen van smaak aan voedingsmiddelen, is het niet nuttig voor je algehele gezondheid, omdat het kan leiden tot tandbederf en stimuleert het gewichtstoename. Bovendien is uit onderzoek gepubliceerd in de editie van "The Journal of the American Medical Association" in april 2010 gebleken dat een suikerrijk dieet een verhoogd cholesterolgehalte bevordert. Te veel cholesterol in uw bloed leidt tot hoge bloeddruk, waardoor uw risico op hart- en vaatziekten toeneemt.

Sodium

 1. Een voedingsstof met een groot effect op de bloeddruk is natrium; te veel natrium kan uw bloeddruk verhogen. IJs bevat echter weinig natrium, met slechts 100 mg in 1 kopje. Die hoeveelheid omvat slechts 4 procent van de dagelijkse aanbevolen inname van 2.300 mg, dus dit aspect van ijs heeft waarschijnlijk geen invloed op uw bloeddruk.

Fiber

 1. Volgens het National Heart, Lung and Blood Institute kan het eten van een vezelrijk dieet u helpen uw bloeddruk onder controle te houden. Eén kopje ijs biedt echter minder dan 2 g vezels, dus het is geen goede bron van deze voedingsstof. Als u vezelrijk voedsel in uw dieet vervangt door ijs, neemt uw risico op hoge bloeddruk toe.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407