Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Bloem die eiwit bevat

Tips voor het gebruik van venkelzaad

 1. Niet alle meel is hetzelfde. Het eiwitgehalte van tarwebloem kan variëren van 5 tot 15 procent, en deze variantie kan grote invloed hebben op uw recepten. Alternatieve meel, gemaakt van gemalen peulvruchten of soja, kan ook een hoog eiwitgehalte bieden, maar een smaak die uw gehemelte niet bevalt.

Tarwemeel

 1. Tarwebloem met een hoog eiwitgehalte mag het label 'eiwitrijk' of 'broodmeel' dragen. Dit type bloem biedt 362 calorieën per 100 gram, met 1 gram vet, 70 gram koolhydraten en 15 gram eiwit. Vergelijk dit met cakemeel, dat slechts 8 gram eiwit per kopje bevat. Gebruik eiwitrijk tarwebloem om knapperige broden te bakken met een taai centrum. Eiwitrijke tarwemeel zorgt echter voor dichte, baksteenachtige cakes, snel brood en muffins. Tarwemeeleiwit is niet compleet, wat betekent dat het enkele van de essentiële aminozuren mist die worden gevonden in complete eiwitbronnen zoals eieren en vlees.

Sojameel

 1. Sojameel bevat geen gluten, dus het is geschikt voor mensen met een glutenvrij dieet. Het komt uit sojabonen en meestal wordt een deel van het vet verwijderd om snelle bederf te voorkomen. Een kop, ongeveer 100 gram, ontvette sojameel bevat 329 calorieën, 1 gram vet, 38 gram koolhydraten en 47 gram eiwit. U kunt tot 1/4 kopje sojameel gebruiken om een ​​gelijke hoeveelheid tarwebloem in gebakken producten te vervangen, maar het vervangen van alle tarwebloem in brood of muffins zal de textuur, het uiterlijk en de smaak van het eindproduct aanzienlijk veranderen. De smaak van sojameel is beter geschikt voor het baggeren van vlees of groenten voor het sauteren of voor het verdikken van sauzen. Het eiwit in sojameel is compleet, wat betekent dat het alle negen essentiële aminozuren bevat. Sojameel biedt ook de voordelen van isoflavonen die kunnen beschermen tegen hartziekten en de symptomen van de menopauze kunnen verlichten.

Bonenbloem Garbanzo

 1. Garbanzo-meel, ook wel kikkererwtenmeel genoemd, komt uit gemalen, gedroogde garbanzo-bonen. De bloem is glutenvrij en komt meestal voor in Indiase brood- en sausrecepten. Een kopje garbanzo-meel, met een gewicht van ongeveer 120 gram, bevat 440 calorieën, 8 gram vet, 72 gram koolhydraten en 24 gram eiwit. Garbanzo-bonenmeel heeft een onderscheidende smaak en kan niet worden gebruikt als een directe vervanging voor tarwebloem. Het eiwit is niet compleet.

Extra eiwitrijke meel

 1. Boekweitmeel is niet gerelateerd aan tarwe en biedt 13 gram eiwit per kopje. Gebruik boekweitmeel samen met tarwe om pannenkoeken te maken of als een glutenvrij alternatief voor tarwemeel om sauzen te verdikken. Quinoa bloem, gemaakt van gemalen quinoa zaden, heeft 16 gram eiwit per kopje. Je kunt quinoa-bloem gebruiken om een ​​kleine hoeveelheid tarwebloem in recepten te vervangen of om zelfgemaakte pasta te maken. Quinoa bloem is meer calorierijk dan tarwe, soja of boekweitmeel. Als u glutenvrije eiwitrijke bloem gebruikt bij het bakken, moet u de baktijd, ingrediënten en methoden aanpassen om het gebrek aan gluten aan te passen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407