Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Body Detox met Cranberry Water

Voedingsstoffen

 1. Uw lichaam komt op een typische dag in aanraking met een groot aantal chemicaliën, verontreinigende stoffen en ongezond voedsel. Normaal gesproken is het lichaam zeer efficiënt in het wegspoelen van gifstoffen, maar detox of ontgifting, programma's zijn populair geworden als manieren om het lichaam te ontdoen van gifstoffen en u te helpen lichter en energieker te voelen. Cranberrywater is zo'n drankje dat wordt aangeprezen om te helpen ontgiften, maar beperkte gegevens ondersteunen de noodzaak en effectiviteit van deze aanpak. Veenbessen bevatten echter componenten die, samen met een voedend dieet, het natuurlijke detoxproces kunnen helpen. Aangezien er risico's zijn voor detox-programma's, moet u voordat u een programma start met een arts praten om de risico's en voordelen te bespreken en ervoor te zorgen dat aan alle voedings- en medische behoeften wordt voldaan.

Over Cranberry Detox

 1. In een cranberry detox-programma worden de bessen geplet en doordrenkt met gewoon water, en dit cranberry-water wordt dagelijks meerdere keren geconsumeerd. Meestal wordt cranberrywater alleen gedronken gedurende de eerste paar tot enkele dagen van het programma, waarna gezond voedsel wordt toegevoegd aan het dieet. Hoewel dit programma beweert gifstoffen uit het lichaam te verwijderen, is er onderzoek van beperkte kwaliteit om deze beweringen te ondersteunen. Verschillende organen zijn betrokken bij het natuurlijke vermogen van het lichaam om van toxines af te komen, waaronder de lever, nieren, longen, darmen en huid. Plantaardige chemicaliën - bekend als fytochemicaliën - uit veenbessen en het water dat in dit plan wordt geconsumeerd, kunnen echter een rol spelen bij het natuurlijk ontgiften van het lichaam.

Voordelen voor de gezondheid

 1. Veel water drinken, gewone of geïnfuseerde dranken zoals cranberrywater, is belangrijk om het lichaam te helpen bij het filteren van giftige stoffen, volgens een artikel gepubliceerd in het augustus 2010 nummer van "Nutrition Review ." Veenbessen zijn ook een goede bron van vezels, wat helpt bij het bevorderen van normale stoelgang - een natuurlijke manier voor het lichaam om van gifstoffen af ​​te komen. Bovendien zijn veenbessen een uitstekende bron van fytochemicaliën, die de gezondheid behouden en het risico op ziekten verminderen. Hun aanwezigheid in veenbessen kan tal van gezondheidsvoordelen bieden - waaronder antioxidantactiviteit - maar specifiek menselijk onderzoek naar de rol van veenbes bij ontgifting, volgens een recensie gepubliceerd in het novembernummer van "Advances in Nutrition."

 2. Vitamine C-rijk voedsel kan de niveaus van glutathion verhogen, een krachtig antioxidant en ontgiftingsmiddel dat door het lichaam wordt gemaakt, volgens onderzoek gepubliceerd in september 2015 in "Preventative Nutrition and Food Science." De hele veenbessen die in cranberrywater worden gebruikt, zijn een goede bron van vitamine C, maar veel hogere hoeveelheden worden gevonden in met vitamine C verrijkt cranberrysap.

Effectiviteit

 1. Volgens het National Center for Complementary and Integrative Health worden detox-diëten en -regimes - inclusief cranberrywater en andere sapvasten - niet algemeen aanbevolen omdat er geen overtuigend bewijs is dat ze werken en verbeteren Gezondheid. Ondanks het beperkte wetenschappelijke onderzoek dat de effectiviteit aantoont, worden detox-plannen steeds populairder en worden detox-plannen vaak gecombineerd met vitamines, kruiden of andere supplementen - die mogelijk verantwoordelijk zijn voor sommige van de aangeprezen voordelen. Detox-plannen worden bijvoorbeeld vaak gebruikt met laxeermiddelen die ervoor zorgen dat de darmen leeg raken of bepaalde supplementen die de eetlust verminderen.

Gezonde voeding

 1. Hele veenbessen of met cranberry doordrenkt water kunnen een voedzame aanvulling zijn op een gezond dieet. Een voedingspatroon dat bewerkte voedingsmiddelen minimaliseert, toegevoegde suikers beperkt en de nadruk legt op een verscheidenheid aan fytochemisch-rijke hele plantaardige voedingsmiddelen, zoals fruit, groenten, volle granen, noten, zaden en bonen, is een van de beste manieren om het lichaam vrij te houden van onzuiverheden. Een vezelrijk dieet kan helpen het maag-darmkanaal gezond te houden en helpt bij het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam. Volgens een artikel in december 2005, gepubliceerd in het "World Journal of Gastroenterology", verbeteren groenten met een hoog gehalte aan antioxidanten, namelijk groene bladgroenten, ook de ontgifting. Met de populariteit van detox-programma's en de toenemende bezorgdheid over blootstelling aan gifstoffen, is meer onderzoek nodig naar hoe voedingsmiddelen de natuurlijke ontgiftingsprocessen van het lichaam kunnen verbeteren.

Waarschuwingen en voorzorgsmaatregelen

 1. Een van de grootste risico's voor een detox van cranberrywater, als het alleen water consumeert, is energiebeperking en onvoldoende inname van voedingsstoffen, volgens een beoordeling uit 2015 in het "Journal of Human Nutrition and Dietetics ." Vasten kan leiden tot hoofdpijn, duizeligheid, zwakte en ernstige honger. Ernstige energiebeperking kan ook leiden tot gezondheidscomplicaties, zoals een tekort aan voedingsstoffen en een verstoorde elektrolytenbalans.

 2. Het is belangrijk om met uw arts te praten als u snel met een detox-programma of sap wilt beginnen. Dit is vooral belangrijk als u voorgeschreven medicijnen gebruikt of gezondheidsproblemen heeft. Bepaalde bloedverdunnende medicijnen kunnen bijvoorbeeld worden beïnvloed door een verhoogde inname van cranberry's in de voeding. Medische aandoeningen, zoals diabetes, vereisen zorgvuldige monitoring bij dramatische veranderingen in het dieet. Kinderen en zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, mogen geen cranberrywater detox uitvoeren vanwege het risico op ernstige caloriebeperking en een lage inname van voedingsstoffen. Als u een gezonde benadering van natuurlijke ontgifting wilt bespreken, overleg dan met uw arts en spreek af met een geregistreerde diëtist om dit te bespreken in een algeheel gezond dieetplan.

 3. Beoordeeld door: Kay Peck, MPH, RDDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407