Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Bodybuilding en eten voor het slapengaan

Afhaalrestaurants vanuit zitten versus staan

 1. Blijf lang genoeg bij bodybuilders hangen en je hoort allerlei verschillende adviezen over welke dieetmethoden optimaal zijn. Een aspect dat de trainingsgemeenschap in het midden lijkt te splitsen, is eten voor het slapengaan. In het ene kamp zijn er mensen die zeggen dat eten voor het slapengaan van vitaal belang is voor het behoud van spiergroei, terwijl anderen ervan overtuigd zijn dat laat eten 's nachts leidt tot overtollige vetaanwinst.

Late Night Fat Gain Myth

 1. Veel bodybuilders vermijden eten vlak voor het slapengaan, omdat ze vrezen dat de calorieën eerder als vet worden opgeslagen. Dit is echter niet het geval. Je lichaam heeft geen aan-uitschakelaar en je verbrandt nog steeds calorieën terwijl je slaapt. Volgens de American Dietetic Association zijn het overtollige calorieën die bepalen of je aankomt, niet wanneer je ze eet. Te veel calorieën bij het ontbijt of de lunch is net zo schadelijk als te veel calorieën vlak voor het slapengaan.

Koolhydraten opruimen

 1. Zelfs sommige bodybuilders die zich niet abonneren op het eten voor het slapen gaan, kiezen er nog steeds voor om low-carb te gaan voor hun late snack. Dit komt vaak voort uit het idee dat koolhydraten worden gebruikt voor energie, en omdat je niet zoveel energie nodig hebt voor het slapen gaan, worden overtollige koolhydraten opgeslagen, niet verbrand. Net als calorieën heeft het echter veel meer te maken met hoeveel koolhydraten je gedurende de dag eet, niet of je ze vroeg of laat eet, merkt voedingswetenschapper en bodybuilder Dr. Layne Norton op. Het eten van koolhydraten 's nachts zal de vetwinst niet waarschijnlijker maken of het vetverlies verminderen dan koolhydraten die op enig ander moment worden geconsumeerd.

De eiwitpuzzel

 1. Eiwit speelt een belangrijke rol bij spiergroei en -herstel en het kan heel goed zijn dat u proteïne in uw maaltijd voor het slapengaan opneemt. Een voedingsmiddel op basis van eiwitten of een eiwitshake, gecombineerd met sommige koolhydraten, vet of vezels, kan de beschikbaarheid van voedingsstoffen behouden en de groei ondersteunen terwijl je slaapt, volgens voedingsdeskundige Lyle McDonald. Bodybuilding-website Simply Shredded voegt eraan toe dat een langzaam verteerbare proteïne zoals cottage cheese nog voordeliger kan zijn.

Macrobeheer

 1. Uiteindelijk, of u nu voor het slapen gaan eet met uw bodybuilding-dieet of niet, komt neer op uw totale dagelijkse calorie- en macronutriënteninname. Het behalen van deze doelen is veel belangrijker dan wanneer je eet, merkt voedingsdeskundige Alan Aragon op. Als je merkt dat je beter slaapt na het eten van een maaltijd, bewaar dan wat eiwitten, koolhydraten en vetten voor een maaltijd voor het slapengaan. Als je echter merkt dat eten voor het slapen gaan je een opgeblazen gevoel geeft, probeer dan eerder op de dag je calorieën te eten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407