Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Boekweitvoeding

Vitaminen en mineralen

 1. Als u op zoek bent naar heerlijke manieren om uw gezondheid en uw gewicht te verbeteren, begin dan met het maken van volle granen tot een prioriteit in uw dieet. Terwijl volkoren, bruine rijst en havermout allemaal goede keuzes maken, kunt u een geheel nieuwe culinaire wereld openen door nieuwe granen te proberen, zoals boekweit. Boekweit is een kleine, driehoekige korrel die wordt gebruikt om Japanse sobanoedels, blintzes en pannenkoeken te maken. Het maakt ook een goede pilaf of tabbouleh. Boekweit is een gezonde koolhydraat en een goede bron van vezels en magnesium.

Gezonde calorieënbron

 1. Een voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen, bevat weinig calorieën maar veel vitamines en mineralen. Als volkoren is boekweit zo'n voedingsmiddel, waardoor het een gezonde bron van calorieën is. Een portie van 1/2-kop, of 99 gram gekookte boekweitgrutten bevat 91 calorieën. Met minder dan 1 calorieën per gram is gekookt boekweit ook een energierijk voedsel, wat betekent dat het je vult met minder calorieën en je kan helpen je gewicht beter te beheersen.

Gezonde koolhydraten

 1. Als een onbewerkte korrel zijn boekweitgrutten een gezonde bron van koolhydraten. Je lichaam gebruikt de koolhydraten in voedingsmiddelen zoals boekweit als energiebron om de normale lichaamsfunctie en lichamelijke activiteit te ondersteunen. Een portie gekookte boekweitgrutten bevat 20 gram koolhydraten. Boekweit is ook een goede bron van vezels, met bijna 3 gram in dezelfde portie van 1/2-cup. De vezel in het boekweit helpt de energiedichtheid laag te houden.

Hoog in eiwitten en zeer vetarm

 1. In vergelijking met andere granen bevat boekweit een grote hoeveelheid eiwit. Een portie gekookte boekweitgrutten van 1/2-kopjes bevat 3 gram eiwit. Hoewel boekweit veel eiwitten bevat, is de eiwitverteerbaarheid volgens de Whole Grains Council misschien laag, dus je moet er niet op vertrouwen als je enige eiwitbron. Boekweit bevat ook zeer weinig vet, met 0,6 gram totaal vet in een portie van 1/2 kop.

Bron van vitaminen en mineralen

 1. Boekweit bevat een aantal essentiële vitamines en mineralen die uw lichaam nodig heeft voor een goede gezondheid, waaronder B-vitamines, foliumzuur, koper en zink. Het B-complex is een groep van acht vitamines die helpen het voedsel dat je eet in energie om te zetten. Foliumzuur is een van de B-vitamine die ook uw lichaam helpt nieuwe cellen aan te maken. Vrouwen in de vruchtbare leeftijd hebben vóór en tijdens de zwangerschap voldoende inname van foliumzuur nodig om aangeboren afwijkingen te voorkomen. Adequate inname van het mineraal koper voorkomt neurodegeneratieve ziekten. Door voldoende zink te krijgen, kun je ziekten bestrijden door je immuunsysteem te stimuleren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407