Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Boksen voor mensen ouder dan 50 jaar

Partnering

 1. Het idee van boksen kan zeer intimiderend zijn, ongeacht uw leeftijd. Het is een fascinerende sport met zijn mix van stakingen en strategie, maar de moed opbouwen om een ​​boksgymnastiek te betreden kan enige tijd duren. Als je hebt gewacht tot je ouder bent dan 50, laat je leeftijd je dan niet afschrikken - er zijn professionele boksers die nog steeds in de vijftig vechten!

Oudere boksers

 1. Bernard Hopkins, die tijdens zijn hele carrière wereldkampioenschappen in meerdere gewichtsklassen won, vocht zijn laatste professionele wedstrijd op 51-jarige leeftijd. Hoewel je misschien geen interesse hebt in een professionele of zelfs amateur-bokswedstrijd, Hopkins bewijst dat je op je 50ste nog steeds stoten kunt gooien en behendig kunt bewegen.

 2. Als u interesse heeft in een wedstrijd, kunt u een masterbokswedstrijd doen. Australia Boxing, bijvoorbeeld, heeft een masterclass voor mensen ouder dan 40 jaar. Hun regel, volgens hun site, is dat je tegen niemand meer dan 10 jaar ouder of jonger dan jij kunt vechten.

Voordelen van boksen

 1. Naarmate je ouder wordt, is het belangrijk om fysiek actief te blijven. Boksen is een spannende sport die u helpt uw ​​fysieke vermogen te behouden en zelfs te verbeteren. Wanneer je traint voor boksen, versterk je de spieren van je bovenlichaam, zoals je borst, schouders en triceps die je helpen bij het slaan. Je benen worden sterker omdat ze de kracht voor je stoten ontwikkelen.

 2. Boksen is een snel bewegende sport en u moet snel reageren om te ontwijken en stoten te gooien. Trainen als een bokser verbetert uw reflexen en hand-oog coördinatie. Je zult ook je vermogen om te balanceren verbeteren omdat boksers hun zwaartepunt moeten behouden om effectieve stoten te gooien.

 3. Zelfs mensen die aan ouderdomsziekten lijden, zoals Parkinson, kunnen meedoen aan de actie. Delgado's Boxing, een sportschool in Atlanta waar mensen met de ziekte worden getraind. Sommige stagiairs beweren zelfs dat hun symptomen sinds het begin van de bokstraining zijn verdwenen.

 4. Hartaandoeningen, een van de gevaarlijkste gezondheidsproblemen in de moderne wereld, kunnen worden vertraagd door regelmatig te sporten. Aërobe oefening, zoals boksen, verbetert en onderhoudt de gezondheid en functie van het hart en vermindert uw risico op een hartaanval.

Trainingsaanpassingen meer dan 50

 1. Als u ver voorbij de pensioengerechtigde leeftijd bent, kunt u nog steeds boksen, als u enkele aanpassingen maakt. Zittend bokstraining neemt het risico van vallen weg, maar je krijgt nog steeds stoten en werkt je kern- en bovenlichaamsspieren. Als u een onderlichaamletsel of een neuromusculaire ziekte zoals Parkinson heeft, is zittende boksen de veiligste optie. Letsel vermijden is belangrijk als je ouder bent dan 50, omdat het langer duurt voordat je lichaam herstelt naarmate je ouder wordt.

Veiligheidsmaatregelen

 1. Neem voordat u stoten gooit de juiste voorzorgsmaatregelen om letsel te voorkomen. Begin met het gebruik van handwikkels om de botten van je vuist en pols te beschermen. Wanneer je katoenen handwraps omdoet, zorg er dan voor dat je ze drie of vier keer om je pols en knokkels wikkelt om je botten vast te zetten.

 2. Bokshandschoenen zijn er in verschillende maten, afhankelijk van hoeveel bescherming u wilt. 16 ounce handschoenen zijn over het algemeen de grootste die je kunt kopen, en bieden de meeste vulling. Gebruik deze voor bokstraining om uw knokkels tegen letsel te beschermen.

 3. Als u besluit te sparren, moet u hoofddeksels en een mondstuk dragen. Hoofdbescherming is belangrijk om hersenschudding en snijwonden te voorkomen. Het dragen van een gebitsbeschermer beschermt je tanden, maar het kan ook de schade aan je hersenen van stoten dempen.

 4. Zelfs met veiligheidsuitrusting aan, kan het competitieve aspect van boksen gevaarlijk zijn. Als je met een tegenstander in een ring stapt, wordt je waarschijnlijk in het hoofd of de romp geraakt. Het is veiliger om bij basistraining te blijven. Raak de zware tas, speedbag of dubbele tas om je aerobe conditie te verbeteren. Springtouw om je uithoudingsvermogen en coördinatie te verbeteren. Laat een coach bokshandschoenen vasthouden zodat je een gevecht kunt simuleren. Er zijn veel manieren om te trainen als je ouder bent dan 50, maar geen vechtscenario's.

 5. Neem voordat u stoten gooit de juiste voorzorgsmaatregelen om letsel te voorkomen. Begin met het gebruik van handwikkels om de botten van je vuist en pols te beschermen. Wanneer je katoenen handwraps omdoet, zorg er dan voor dat je ze drie of vier keer om je pols en knokkels wikkelt om je botten vast te zetten.

 6. Bokshandschoenen zijn er in verschillende maten, afhankelijk van hoeveel bescherming u wilt. 16 ounce handschoenen zijn over het algemeen de grootste die je kunt kopen, en bieden de meeste vulling. Gebruik deze voor bokstraining om uw knokkels tegen letsel te beschermen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407