Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Borstvoeding Tomatensaus

Stap 3

 1. Een gezond en uitgebalanceerd dieet dat ook veel water bevat, is essentieel omdat het uw lichaam in staat stelt voldoende voedzame melk voor uw kleintje te maken. Er zijn geen voedingsmiddelen die noodzakelijkerwijs verboden zijn tijdens het geven van borstvoeding, maar sommige moeders die borstvoeding geven ontdekken dat wanneer ze bepaalde dingen eten, dit ongemak veroorzaakt bij hun baby. Tomatensaus kan een boosdoener zijn, maar het elimineren van uw dieet kan de symptomen verminderen en het ongemak van uw baby verlichten.

Tomaten en hun effecten

 1. Tomatensaus is een goede bron van vitamine C, een voedingsstof die essentieel is tijdens de borstvoeding omdat het u helpt veel ijzer te absorberen, volgens Sally Wendkos Olds, auteur van "The Complete Book of Breastfeeding." Tomatensaus is echter ook zuur, wat problemen kan veroorzaken voor uw baby die borstvoeding geeft. De sterke smaak van tomaten, die in je melk terechtkomt, kan je baby gasachtig, ongemakkelijk en prikkelbaar maken.

Mogelijke symptomen

 1. Het duurt tussen vier tot acht uur na het eten van een voedsel voordat het aanwezig is in je moedermelk, volgens Olds. Dit tijdschema kan u helpen te bepalen of de symptomen die uw baby ervaart, verband houden met tomatensaus die u eerder hebt gegeten. Zure voedingsmiddelen kunnen bijvoorbeeld bijdragen aan luieruitslag. U zult waarschijnlijk een allergiering rond de anus van uw baby opmerken als de uitslag gerelateerd is aan het zuur in tomatensaus, volgens Dr. William Sears die voor zijn website AskDr.Sears.com schrijft. Andere symptomen van een gevoeligheid voor tomatensaus kunnen zijn wazigheid, loopneus, opgeblazen gevoel en gas.

Eliminatiedieet

 1. De enige manier om te bepalen of tomatensaus inderdaad de oorzaak is van de uitslag van uw baby of andere symptomen is om het voedsel volledig uit uw dieet te verwijderen. Volgens Dr. Sears kan het tot twee weken duren om je lichaam en het systeem van je baby volledig te ontdoen van het aanstootgevende voedsel. Onderzoek uw dieet om alle sporen van tomatensaus te verwijderen uit voedingsmiddelen zoals pastasauzen en soepen. Je zou ook kunnen ontdekken dat het allemaal helpt om tomaten te elimineren, wat betekent dat je ook geen verse tomaten kunt eten of tomatensap kunt drinken.

Tomaten in de toekomst

 1. Zodra de symptomen van uw baby verdwijnen, kunt u tomatensaus terug in uw dieet toevoegen. Begin met een kleine hoeveelheid om te zien of zijn symptomen terugkomen. Als hij een reactie heeft, weet je dat je het voedsel moet vermijden zolang je borstvoeding geeft. Als er geen symptomen meer verschijnen, kunt u geleidelijk verhogen hoeveel tomatensaus u eet. U kunt ook een voedingsdagboek bijhouden, stelt Dr. Sears voor. Dit kan met name handig zijn als je dacht dat tomatensaus de boosdoener was, maar het elimineren ervan verlichtte de symptomen van je kleintje niet. Schrijf op wat je hebt gegeten en let dan op je baby in de vier tot acht uur na het eten. Let op de aanwezigheid van eventuele symptomen, zodat u kunt vaststellen wat de werkelijke dader is. Andere veel voorkomende probleemveroorzakende voedingsmiddelen zijn zuivelproducten, citrusvruchten, eieren, tarwe en chocolade.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407