Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Borstvoedingrecepten: voor moeders die borstvoeding geven

Overzicht

 1. Borstvoeding is een gezonde en handige manier om je baby te voeden. Het is ook in principe gratis. Of u nu onderweg bent of in de vroege uurtjes door het huis strompelt, u hoeft niet te knoeien met de mengformule of een pomp te dragen is een pluspunt.

 2. Maar sommige vrouwen kunnen moeite hebben met het produceren van voldoende melk. Hier is een nadere blik op wat uw melkproductie zou kunnen beïnvloeden en enkele smakelijke recepten om het een boost te geven.

Borstvoeding

 1. Er zijn voordelen aan borstvoeding voor zowel u als uw aanstaande baby. Voor baby's breng je antilichamen en de voedingsstoffen die ze nodig hebben over. Dit geldt met name in je biest wanneer je voor het eerst borstvoeding begint.

 2. Moedermelk helpt verkoudheid, griep en andere infecties tegen te gaan. Het kan ook het risico van uw baby op wiegendood verminderen. Onderzoek suggereert dat baby's die borstvoeding krijgen, minder problemen hebben met:

 3. De voordelen voor de moeder zijn onder meer gemak. Het geeft u ook een lager risico op eierstokkanker, sommige borstkanker en diabetes type 2. Maar een van de favoriete voordelen voor de meeste nieuwe moeders is dat het veel calorieën verbrandt. Dit kan je helpen om babygewicht te verliezen.

Productie van moedermelk?

 1. Mastitis is een infectie van uw borstweefsel. Het veroorzaakt:

 2. Je borst kan ook warm zijn. Hoewel mastitis ervoor kan zorgen dat je je moe voelt en je baby wilt spenen, kan borstvoeding blijven helpen.

 3. U kunt mastitis helpen voorkomen door:

 4. Voeding kan ook een factor zijn, dus het is belangrijk om een ​​gezond dieet te eten wanneer u borstvoeding geeft.

 5. Lage melkproductie kan door veel factoren worden veroorzaakt. Sommige hiervan zijn:

 6. Veel vrouwen maken zich zorgen dat ze niet genoeg melk produceren, terwijl ze in feite veel produceren.

 7. Veel problemen met een lage melkproductie kunnen worden opgelost. Uw dieet kan veel doen voor het stimuleren van borstvoeding. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat je regelmatig eet en voldoende calorieën binnenkrijgt via verschillende gezonde voedingsmiddelen. Bepaalde voedingsmiddelen en kruiden blijken echter de melktoevoer voor sommige moeders te vergroten.

Lactatie verhogen

 1. Voldoende water krijgen kan de sleutel zijn tot het stimuleren van borstvoeding. Het is een goed idee om tijdens het geven van borstvoeding altijd een fles water bij de hand te hebben. Je kunt er dorst van krijgen.

 2. Probeer deze lactatieverhogende voedingsmiddelen aan uw dieet toe te voegen:

Recepten

 1. Geen tijd om havermout te eten? Dat is OK, want met dit recept kun je het drinken! Deze smoothie geeft je het voordeel van zowel aardbeien als havermout. Bekijk het recept.

 2. Als je veganist bent of je aan een glutenvrij dieet probeert te houden, kunnen deze muffins je nieuwe favoriete traktatie worden! Bekijk het recept.

 3. Als het te heet is om te bakken, zijn deze pindakaasbeten de perfecte snack om te maken. Ze hebben slechts 10 minuten nodig om samen te stellen. Bekijk het recept.

 4. Hoewel de combinatie onverwacht is, werken de smaken in deze cookie! Bekijk het recept.

 5. Een glas koude limonade kan echt de plek raken op een warme zomerdag. Deze versie kan je borstvoeding geven en je afkoelen. Bekijk het recept.

 6. Voor moeders die borstvoeding geven, kan havermout de lactatie bevorderen. Je kunt ook fruit, noten of andere ingrediënten toevoegen. Bekijk het recept.

 7. Chocolade-liefhebbende moeders, dit is het koekje voor jou! Het duurt slechts 10 minuten om te bereiden en 10 minuten om te bakken. Bekijk het recept.

 8. Dit recept combineert het populaire snoep met haver en lijnzaad voor een geweldige traktatie voor moeders die borstvoeding geven. Bekijk het recept.

 9. Dit kost iets meer tijd om te maken, maar het is de moeite waard. Bekijk het recept.

 10. Als je handen vol zijn om voor je baby te zorgen, heb je misschien een snelle snack nodig die je gewoon kunt pakken en eten. Deze eiwitrepen stimuleren de lactatie en zijn gemakkelijk te eten. Bekijk het recept.

 11. Uw hele gezin zal genieten van deze hartige soep. Het zit vol met ingrediënten die je energie geven en de melkproductie verhogen. Bekijk het recept.

Volgende stappen

 1. Neem contact op met uw arts als u problemen heeft met uw melkproductie tijdens het geven van borstvoeding. Ze kunnen medicijnen of een andere behandeling aanbevelen. Maar voor het grootste deel kan het verhogen van uw melkvoorraad eenvoudig zijn. Je kunt veel water en lactatiebevorderende voedingsmiddelen en recepten aan je dagelijkse bord toevoegen.

 2. Hoe weet u of u voldoende moedermelk produceert?

 3. Tekenen voor de moeder zijn onder meer dat je borsten vol voelen voor een voeding en daarna zacht worden. Tekenen voor je baby zijn onder meer: ​​je baby zuigt diep en slikt regelmatig, lijkt tevreden na een voeding en is niet kieskeurig of prikkelbaar. Andere tekenen voor baby zijn goede gewichtstoename (u kunt thuis of bij uw arts controleren), frequente natte luiers (meestal zes of meer per dag) en frequente poepluiers de eerste paar weken van het leven (ze kunnen daarna vertragen) . Je kunt ook pompen om te zien hoeveel melk je produceert.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407