Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Borstvoordelen voor Turkije voor slaap, de hersenen, zelfs uw taille?

17 glutenvrije desserts

 1. Terwijl Thanksgiving in het rond rolt, wachten de meesten van ons gretig op de vakantienietjes, zoals pompoentaart, aardappelpuree en groene bonenschotel. De echte ster van de show is natuurlijk de kalkoen. Thanksgiving zou gewoon niet compleet zijn zonder een grote brok kalkoenfilet op je bord.

 2. Maar vanwege de associatie met een vakantie die het dubbele van je eigen gewicht in heerlijk eten aanmoedigt, vragen veel mensen zich af: is kalkoen slecht voor je? En heeft Turkije weinig cholesterol, of zit het vol met extra vet en calorieën?

 3. De waarheid is dat kalkoen niet alleen heerlijk is, maar dat het eigenlijk weinig calorieën en vet bevat, plus veel verschillende belangrijke voedingsstoffen - om nog maar te zwijgen, het kan het hele jaar door worden genoten, niet alleen tijdens de feestdagen.

 4. Dus als je je afvraagt ​​hoe je een kalkoenfilet kookt, hoe het zich verhoudt tot kip en waarom je deze smakelijke vogel in je dieet zou moeten opnemen, lees dan verder om erachter te komen. Zorg er ook voor dat je mijn geweldige overgebleven kalkoenrecepten bekijkt om een ​​snelle start te maken met die maaltijden na Thanksgiving.

Voordelen van het eten van kalkoen en kalkoenfilet

 1. 1. Het is rijk aan eiwitten

 2. Turkije is een goed eiwitvoer, verpakt in 14,4 gram per portie kalkoenfilet.

 3. We hebben voor bijna alles eiwit nodig. Ons haar, onze huid en onze nagels zijn niet alleen opgebouwd uit eiwitten, maar eiwit transporteert ook zuurstof, helpt bij de bloedstolling en herstelt en regenereert weefselcellen.

 4. Bovendien kan het krijgen van voldoende eiwitten in uw dieet uw gewicht onder controle houden, de gezondheid van hersenen en hart bevorderen en zelfs een normale bloedsuikerspiegel handhaven.

 5. 2. Het bevordert een betere slaap

 6. Als je je oogleden ooit hebt laten hangen na je te hebben laten verwennen met een kalkoenfeest, is er een goede reden. Turkije bevat veel tryptofaan, een aminozuur dat helpt de slaap te reguleren.

 7. Tryptofaan is een voorloper van melatonine, een hormoon dat betrokken is bij het beheersen van uw slaap-waakcyclus. Eén analyse bestaande uit 19 studies toonde aan dat melatonine de totale slaaptijd kan verhogen, de tijd die nodig is om in slaap te vallen kan verkorten en de algehele slaapkwaliteit kan verbeteren. (1)

 8. In meerdere onderzoeken is aangetoond dat het verhogen van uw inname van tryptofaan een betere slaap bevordert. Het is aangetoond dat het de slaperigheid verhoogt en de hoeveelheid tijd die nodig is om in slaap te vallen vermindert, de kwaliteit van de slaap verbetert bij mensen met slaapstoornissen zoals slapeloosheid, het ontwaken vermindert en de REM-slaap verhoogt. (2, 3, 4)

 9. 3. Het helpt bij het afvallen

 10. Turkije wordt vaak geassocieerd met Thanksgiving, een feestdag waarbij je jezelf moet vullen met vulling, zoete aardappelschotel en aardappelpuree tot het punt van ongemak. Dus, is kalkoen gezond voor gewichtsverlies, of is kalkoen dikmakend?

 11. Kalkoenvleesvoeding bevat weinig calorieën en veel eiwitten, waardoor het een geweldige toevoeging is als u wat kilo's wilt afvallen. Een eiwitrijk dieet kan helpen het niveau van ghreline, het hongerhormoon, te verminderen om de onbedwingbare trek te omzeilen en de eetlust te verminderen. (5) Van eiwit is ook aangetoond dat het het metabolisme stimuleert en de calorie-inname vermindert. (6, 7)

 12. Plus, het kost je lichaam meer calorieën om eiwitten te verteren dan andere macronutriënten zoals koolhydraten en vet. Dit betekent dat je meer calorieën besteedt aan de spijsvertering en uiteindelijk een kleinere hoeveelheid bruikbare calorieën krijgt door eiwitrijke voedingsmiddelen zoals kalkoen te eten in plaats van voedingsmiddelen met veel koolhydraten of vet. (8)

 13. 4. Het zit boordevol Selenium

 14. Turkije is een goede bron van selenium en levert 27 procent van uw dagelijkse behoefte aan selenium in elke portie van 3 ons. Dit mineraal speelt een centrale rol in veel aspecten van gezondheid. Selenium komt uw metabolisme ten goede, verhoogt de immuniteit en werkt als een antioxidant om te beschermen tegen schade door vrije radicalen en ontstekingen.

 15. Van dit belangrijke mineraal is ook aangetoond dat het anti-kanker eigenschappen heeft en is zelfs in verband gebracht met een verlaagd risico op hart- en vaatziekten. (9, 10)

 16. Naast kalkoen zijn paranoten, eieren, zonnebloempitten, zalm en chiazaad alle andere goede bronnen van selenium die kunnen helpen ervoor te zorgen dat u genoeg krijgt van dit essentiële mineraal.

 17. 5. Het kan helpen bij het bestrijden van depressie

 18. Dankzij het hoge gehalte aan tryptofaan kan kalkoen ook helpen bij de behandeling van aandoeningen zoals depressie. Dit komt omdat tryptofaan de productie van serotonine kan stimuleren, een neurotransmitter die wordt aangetroffen in de hersenen, het spijsverteringskanaal en bloedplaatjes. Men denkt dat serotonine de stemming in evenwicht houdt en een tekort is gekoppeld aan een hoger risico op depressie. (11)

 19. In één onderzoek uit Quebec bleek tryptofaan-uitputting de stemming bij gezonde vrouwen aanzienlijk te verlagen. (12) Een beoordeling gepubliceerd in de Cochrane Database of Systematic Reviews concludeerde ook dat tryptofaan effectiever was bij de behandeling van depressie dan een placebo, hoewel onderzoekers opmerkten dat meer bewijs nodig is. (13)

 20. Naast het verhogen van uw inname van tryptofaan uit voedingsmiddelen zoals kalkoen, omvatten andere natuurlijke remedies voor depressie sporten, gezond eten, probiotica nemen en voldoende vitamine D krijgen door blootstelling aan de zon of suppletie.

Voeding Turkije

 1. De voeding van Turkije bevat weinig calorieën en koolhydraten, maar zit boordevol belangrijke voedingsstoffen zoals eiwitten, selenium, fosfor en riboflavine.

 2. Een portie kalkoenborst van 84 gram bevat ongeveer: (14)

 3. Kalkoenborst bevat ook wat ijzer, kalium, zink, thiamine en vitamine B6.

Beste delen van Turkije om te eten

 1. Mensen hebben verschillende meningen over welk deel van de kalkoen qua smaak het beste is. Sommigen geven de voorkeur aan wit vlees in de borst en vleugels, terwijl anderen genieten van de rijke smaak van donker vlees in de benen en dijen.

 2. Er zijn kleine verschillen in voedingswaarde tussen donker en wit vlees, maar deze zijn meestal te verwaarlozen. Hoewel donker vlees meestal iets meer calorieën, cholesterol en vet bevat dan wit vlees, bevat het ook meer ijzer, zink en B-vitamines.

 3. Als u calorieën en vet wilt snijden, kies dan waar mogelijk kalkoen zonder vel. Dit deel van de kalkoen bevat meer calorieën en vet, maar bevat weinig voedingsstoffen die je in de andere delen van de kalkoen vindt.

 4. Merk ook op dat er enkele kleine verschillen zijn qua voedingswaarde voor andere vormen van kalkoen, zoals gemalen of gesneden kalkoen. Gemalen kalkoen kan zowel wit als donker vlees bevatten, en de voedingsfeiten van gemalen kalkoen kunnen variëren op basis van het vetgehalte. Gesneden kalkoenvoeding daarentegen heeft vaak een hoog natriumgehalte, dat wordt toegevoegd om de houdbaarheid te verlengen. Hoewel de calorieën in kalkoenborstlunchvlees vergelijkbaar zijn, is het het beste om waar mogelijk vers of gemalen te blijven om de meeste voedingswaarde te krijgen voor je geld.

Kalkoenborst versus kippenborst

 1. Kalkoen en kip zijn veruit de twee meest populaire soorten gevogelte, geliefd om hun uitgesproken smaak, evenals het gemak en de voedingsstoffen die ze bieden. Maar is kalkoen gezonder dan kip?

 2. Bij het vergelijken van kalkoenfilet versus kipfilet bevat kalkoen iets minder tryptofaan dan kip, maar bevat het ook minder calorieën. Kalkoenproteïne is ook net iets hoger dan kip en heeft ook de neiging om minder vet te bevatten.

 3. Hoewel kalkoen in verschillende opzichten een kleine voorsprong heeft op kip, zijn de verschillen tussen deze twee soorten pluimvee erg klein. Beide kunnen gezonde en voedzame manieren zijn om de eiwitinname te stimuleren en enkele belangrijke vitamines en mineralen in te persen.

 4. Als u besluit om met kip over kalkoen te gaan, vergeet dan niet om te kiezen voor biologische, vrije uitloop kip om verstoringen in hormoonspiegels en nadelige effecten op uw gezondheid te voorkomen.

Hoe en waar u de beste borst van Turkije vindt

 1. Verschillende mensen kunnen verschillende ideeën hebben over wat een goede kalkoen definieert. Verse vogels bieden bijvoorbeeld meer smaak, maar bevroren kalkoen is meestal een betere waarde voor uw geld. Bevroren kalkoenen kunnen ook handig zijn als u van tevoren winkelt en tijd over heeft om het te ontdooien voordat u gaat koken.

 2. Hoewel kalkoenen in de meeste supermarkten overal verkrijgbaar zijn, kan de kwaliteit en smaak variëren, afhankelijk van het merk, waarbij de kalkoenborst van Butterball veel anders smaakt dan Jennie-O of Diestel. Zoek naar vrije uitloop, organische kalkoen en kies voor kalkoen die zoveel mogelijk antibiotica bevat om ervoor te zorgen dat je de beste kwaliteit krijgt.

 3. Bovendien bieden veel winkels in het hoogseizoen de mogelijkheid om uw kalkoen van tevoren te reserveren, zodat u niet vastloopt met wat er de nacht vóór Thanksgiving is overgebleven.

 4. Over het algemeen is het aan te bevelen om minstens een pond kalkoen per persoon te krijgen - of 1,5 pond elk als je hoopt om wat restjes in je koelkast te hebben voor later.

Hoe kook je Turkije en Turkije recepten

 1. Zodra je je kalkoen hebt, is het tijd om de oven aan te zetten en te koken. Hier leest u hoe u een kalkoen kookt die goed past bij uw volgende vakantiemaaltijd:

 2. Merk op dat de algemene kooktijd van kalkoenborst per pond ongeveer 20 minuten is, hoewel dat kan variëren afhankelijk van of uw kalkoen al dan niet is gevuld. Raadpleeg een tijdtabel voor het bereiden van kalkoenborst voor een meer nauwkeurige schatting van hoe lang het duurt voordat uw kalkoen kookt, en vergeet niet ervoor te zorgen dat hij een veilige temperatuur heeft bereikt voordat hij gaat eten.

 3. Op zoek naar een snellere manier om van kalkoen te genieten zonder een hele vogel te roosteren? Er zijn tonnen kalkoenborstrecepten online beschikbaar om uit te proberen. Een snelle zoekactie op internet kan een overvloed aan recepten voor kalkoenfilet zonder been, kalkoenfiletrecepten en zelfs overgebleven kalkoenrecepten onthullen die u kunnen helpen om alles op te eten wat u nog over heeft na een groot feestfeest.

 4. Om het nog gemakkelijker te maken, zijn hier enkele ideeën voor kalkoenborstrecepten om u op weg te helpen:

 5. Tegenwoordig neemt Turkije tijdens de feestdagen een centrale plaats in. Voor veel mensen zouden Kerstmis en Thanksgiving gewoon niet hetzelfde zijn zonder het vleesmes eruit te halen en erin te graven.

 6. De kalkoentraditie kan honderden jaren worden getraceerd. Turkije werd tijdens de vakantie vaak als de beste optie beschouwd omdat het goedkoper en gemakkelijker te kweken was dan andere soorten pluimvee, plus groot genoeg om een ​​hele familie te dienen.

 7. Turkije werd nog populairder na de publicatie van Charles Dickens 'A Christmas Carol' in 1843, waarin Scrooge de familie Cratchit een grote kalkoen voor Kerstmis stuurt. Thanksgiving werd in 1863 door Abraham Lincoln tot nationale feestdag uitgeroepen, waardoor Turkije zijn status als favoriete vogel voor zowel Kerstmis als Thanksgiving had vastgesteld.

 8. Hoewel ongewoon, kunnen sommige mensen een allergische reactie ervaren als reactie op vlees- en pluimveeproducten, zoals kalkoen. Bovendien kunnen sommige mensen een gevoeligheid of allergie hebben voor bepaalde additieven die voorkomen in verwerkte vleesproducten, zoals kalkoenlunchvlees. Symptomen van voedselallergie zijn netelroos, congestie, niezen, hoofdpijn, astma en misselijkheid. Als u deze of andere negatieve bijwerkingen ervaart na het eten van kalkoen, stop dan met het gebruik en raadpleeg uw arts.

 9. Voedselveiligheid is ook een belangrijke factor bij het bereiden van kalkoenborst. Koken van uw kalkoen tot een minimale interne temperatuur van 165 graden Fahrenheit is cruciaal om door voedsel overgedragen ziekten te voorkomen.

 10. Houd er ten slotte rekening mee dat verwerkte kalkoenproducten, zoals delicatessen, de neiging hebben om veel natrium te bevatten. Als je je natriuminname bekijkt, zoek dan naar een natriumarme variëteit, of beter nog, kies in plaats daarvan voor vers of gemalen kalkoen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407