Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Botervervanger voor bakscones

Bottom Line

 1. Scones krijgen hun heerlijke smaak en schilferige textuur door de opname van boter in het bakproces. Er zijn echter een aantal boteralternatieven die kunnen worden gebruikt om dezelfde textuur te krijgen en toch veel smaak te bieden. Door de hoeveelheid gebruikte boter te verminderen of helemaal uit het recept te verwijderen, kunt u een gezondere ontbijtsnack bereiden.

Appelmoes

 1. Appelmoes is een veel voorkomende en gemakkelijk verkrijgbare vervanger voor boter in gebakken voedsel zoals cakes, muffins en koekjes. Het dient als een directe vervanging, wat betekent dat u het in gelijke hoeveelheden in recepten kunt vervangen, die het meestal meten met de eetlepel. Gebruik gewone, gezoete appelmoes als uw recept weinig suiker bevat. Kies anders voor ongezoete appelmoes, die geen verwerkte suikers bevat. Beide voegen een lichte appelsmaak toe aan je scones terwijl ze vochtig en luchtig blijven.

Amandelboter

 1. Amandelboter is een goede bron van voedingsvezels en vitamine E. Het heeft een textuur die vergelijkbaar is met die van pindakaas en smelt gemakkelijk in recepten. Het kan worden gekocht op de meeste speciale voedselmarkten of thuis gemaakt. De smaak van amandelboter werkt goed in scones, omdat het goed past bij siroop, kruiden en fruitsmaken die je in de meeste recepten tegenkomt. Amandelboter kan rechtstreeks worden vervangen door boter in recepten.

Oil

 1. Groente-, canola-, kokos-, olijf-, soja-, zonnebloem- en lijnzaadolie kunnen worden gebruikt als alternatief voor boter in scone-recepten. Canola-, kokos- en olijfolie voegen een extra smaak toe aan je scones, terwijl plantaardige, soja-, zonnebloem- en lijnzaadolie over het algemeen flauw zijn en niet zo opvallen. Al deze oliën bevatten omega-vetzuren, die als gezonde vetten worden beschouwd, vooral in vergelijking met boter. gebruik bij het vervangen van olie door boter ongeveer de helft van de hoeveelheid boter die in het recept wordt vermeld.

Bananas

 1. Geprakte bananen kunnen in plaats van boter in scone-recepten worden gebruikt. Dit dient als een gemakkelijk verkrijgbaar, goedkoop en smaakvol alternatief voor boter. Bananen zijn rijk aan kalium, vrij van cholesterol en van nature zoet, waardoor ze goed zijn voor het introduceren van langzaam afgevende en langdurige energie in het lichaam. Ze kunnen gemakkelijk in het mengsel van het recept worden opgenomen en helpen het scone-beslag te verdikken en samen te houden. Geprakte bananen kunnen in uw recept rechtstreeks worden vervangen door boter.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407