Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Bottenbouillon voor honden Andere huisdieren: Top 5 voordelen Hoe u uw eigen kunt maken

Udon Noodles gebruiken

 1. Als u zich zorgen maakt over de voeding van uw huisdier, overweeg dan dat een van de meest populaire "superfoods" voor mensen op dit moment - bottenbouillon - ook een geweldige aanvulling kan zijn op de voeding van uw hond of huisdier dieet. Dat klopt, bottenbouillon voor honden en andere huisdieren kan je viervoeters veel dezelfde voordelen bieden als voor mensen.

 2. Waarom is bottenbouillon gezond voor honden en andere huisdieren? Net als bij mensen moeten huisdieren bepaalde voedingsstoffen uit hun voeding halen om een ​​lang, levendig leven te leiden. Er zijn tientallen verschillende voedingsstoffen gevonden in bottenbouillon - bijvoorbeeld aminozuren zoals glycine, collageen, gelatine en sporenelementen zoals calcium, kalium en magnesium. Veel van deze voedingsstoffen kunnen niet gemakkelijk worden verkregen uit andere voedingsmiddelen, vooral sterk bewerkte honden- en huisdierformules die zijn gemaakt met nauwelijks echt "voedsel".

 3. Bottenbouillon kan worden gebruikt om lacunes in het dieet van uw huisdier op te vullen en hen te helpen veel voorkomende gezondheidsproblemen aan te pakken, zoals gewrichtspijn, uitdroging, diarree, maagklachten en allergieën.

Wat is bottenbouillon? Kan mijn huisdier bottenbouillon nemen?

 1. Bottenbouillon is een voedingsstofrijke bouillon die wordt gemaakt van gestoofde bouillon gedurende een periode van één tot twee dagen met dierlijke delen - zoals botten en merg, huid en voeten, pezen en ligamenten - - plus een zuur (zoals azijn), kruiden en groenten. De dierlijke onderdelen die worden gebruikt om traditionele bouillon te maken, komen meestal van rundvlees / rundvee, kippen, varkens en vis. Door dit langzaam sudderen komen de botten en andere delen een aantal genezende verbindingen vrij, zoals collageen, aminozuren (vooral proline, glycine, arginine en glutamine), glucosamine, sporenelementen en meer.

 2. Alle bottenbouillons - rundvlees, kip, vis, lam en meer - zijn al duizenden jaren een standaardvoedsel in de traditionele voeding van zowat elke cultuur over de hele wereld. Waarom? Omdat bottenbouillon rijk aan voedingsstoffen is, gemakkelijk te verteren, rijk van smaak, goedkoop om te maken en een groot gebruik van dierlijke delen (zoals botten, huid, enz.) Die meestal als niet-eetbaar worden beschouwd en anders meestal worden weggegooid. Vooral vanwege de rijke aanvoer van collageen en gelatine (een stof die wordt gevormd wanneer collageen wordt afgebroken), wordt bottenbouillon beschouwd als een van de oudste functionele voedingsmiddelen die in traditionele geneeswijzen worden gebruikt.

 3. Wat zijn de voordelen van bottenbouillon voor honden en andere huisdieren? Of we het nu hebben over bottenbouillon voor mensen of huisdieren, de voordelen van bottenbouillon zijn onder meer het helpen om lekkende darmsyndroom en spijsverteringsproblemen te behandelen, helpen bij het overwinnen van voedselintoleranties en allergieën, het verminderen van gewrichtspijn, het stimuleren van het immuunsysteem, het bevorderen van probiotische balans en groei en levert botopbouwende mineralen in een gemakkelijk opneembare vorm.

Top 5 voordelen van bottenbouillon voor honden en andere huisdieren

 1. Bottenbouillons bevatten essentiële mineralen in vormen die het lichaam van uw huisdier gemakkelijk kan absorberen. In de bottenbouillon vind je calcium, magnesium, fosfor, silicium, zwavel en andere. Als uw hond meestal gedroogd en verpakt voedsel eet, mist hij / zij misschien veel van deze mineralen die helpen bij belangrijke functies zoals hartgezondheid, zenuwsignalering, hydratatie, spiercontracties, slaap en meer.

 2. Door bottenbouillon aan het water van uw huisdieren toe te voegen, kunnen ze ook worden aangemoedigd meer water te drinken, waardoor ze beter gehydrateerd blijven. En als uw hond ziek is en geen eetlust heeft, kan het aroma van bottenbouillon het gemakkelijker maken om te eten en van brandstof te blijven. (1)

 3. Kan bottenbouillon gewrichten bij honden genezen? Zeker weten. Bottenbouillon is een geweldige bron van glucosamine, een gewrichtsbeschermende verbinding en andere stoffen zoals chondroïtine en hyaluronzuur die de elasticiteit, sterkte en flexibiliteit van gewrichten ondersteunen. Het is ook de beste voedselbron van collageen / gelatine, een complex eiwit dat helpt bindweefsel te vormen (ligamenten, pezen, huid, botten en meer). Collageen kan helpen bindweefsel te repareren dat de uiteinden van de botten van uw huisdier omringt en beschermt, waardoor een soepeler beweging mogelijk is en wat leidt tot minder irritatie en pijn.

 4. Is bottenbouillon goed voor honden met artritis? Ja. Bij mensen zijn chondroïtinesulfaat en glucosamine (beide van nature in bottenbouillon) twee populaire gewrichtsondersteunende verbindingen die worden verkocht als dure supplementen die bedoeld zijn om ontstekingen, artritis en gewrichtspijn te helpen verminderen. (2) Glucosamine wordt beschouwd als een "collageencofactor" omdat de twee samenwerken om cellen te stimuleren die fibroblasten worden genoemd en beschadigde gewrichten, pezen, ligamenten en andere weefsels genezen.

 5. Waarom is bottenbouillon goed voor honden met spijsverteringsproblemen? Dankzij de toevoer van aminozuren zoals glycine en proline, kan echte bottenbouillon helpen bij het bevorderen van een gezonde darmintegriteit en tegelijkertijd de ontsteking en darmpermeabiliteit verminderen (ook bekend als het lekkende darmsyndroom). Het doet dit door schade aan de weefsels die de dikke darm en het gehele maagdarmkanaal bekleden te repareren.

 6. In onderzoeken bij ratten is aangetoond dat het aminozuur glycine het vermogen heeft om het maagslijmvlies te beschermen tegen chemische en door stress veroorzaakte zweren. Het herstel van de kracht van de darmwand is nuttig voor het bestrijden van voedselgevoeligheden (zoals tarwe of zuivelproducten waar sommige honden vatbaar voor zijn), het reguleren van maagzuurafscheidingen en het helpen bij de groei van "goede bacteriën", probiotica genoemd. (3)

 7. Verschillende belangrijke glycosaminoglycanen (GAG's) worden aangetroffen in bottenbouillon, waaronder glucosamine, hyaluronzuur en chondroïtinesulfaat. Net als glycine ondersteunen GAG's de spijsvertering omdat ze helpen de darmwand te herstellen en lekkende darm te bestrijden. (4)

 8. Studies hebben aangetoond dat aminozuren die vrijkomen wanneer botbouillon / bouillon wordt gemaakt, helpen ontstekingen in de luchtwegen te verminderen en het vermogen van het immuunsysteem om aandoeningen zoals allergieën, astma en artritis te bestrijden, te verbeteren. (5) Bottenbouillon kan ook ontgifting ondersteunen en uw huisdier helpen beter om te gaan met blootstelling aan milieu- of huishoudelijke vervuilende stoffen die irriterend kunnen zijn - bijvoorbeeld chemicaliën die op uw meubels of tapijt, stof, schimmels, additieven in hun voedsel, enz. Voorkomen.

 9. Hoewel er beperkt bewijs is over hoe goed het zou kunnen werken om bepaalde ziektesymptomen om te keren, kiezen sommige mensen er ook voor om bottenbouillon te gebruiken voor honden met kanker, pancreatitis, nierziekten en andere gezondheidsproblemen. De rijke toevoer van voedingsstoffen uit bottenbouillon kan symptomen zoals vermoeidheid, zwakte, zwelling en uitdroging helpen verminderen.

 10. Als u uw hond meestal graanvrij hondenvoer geeft, zult u blij zijn te weten dat het onwaarschijnlijk is dat bottenbouillon allergieën veroorzaakt, gemakkelijk te verteren is en een goede aanvulling is op de normale maaltijden. Traditionele bottenbouillon wordt niet gemaakt met granen, gluten of andere veel voorkomende voedselallergenen zoals zuivelproducten. Als uw hond allergisch is voor vis / schaaldieren, kies dan voor kip- of runderbouillonbouillon die doorgaans goed wordt verdragen.

Bottenbouillon voor honden: beste bottenbouillon voor huisdieren + dosering

 1. Bottenbouillon in vloeibare vorm, poedervorm of gedroogde supplementvorm kan aan huisdieren worden gegeven als onderdeel van een maaltijd of worden gebruikt als aanvulling op het normale dieet van uw huisdier.

 2. Hoeveel bottenbouillon moet u uw hond voeren? Begin eerst met een kleine hoeveelheid om te zien hoe uw hond / huisdier reageert en verhoog vervolgens hoeveel u het langzaam geeft. Begin met ongeveer vier tot acht gram bottenbouillon meerdere keren per week (u kunt de bouillon koelen en in de waterbak doen of toevoegen aan het voedsel van uw huisdier). Zolang uw huisdier geen tekenen van een slechte reactie vertoont, zoals diarree, kunt u toenemen tot ongeveer vier tot acht gram per dag, afhankelijk van de grootte van uw hond. Sommige fabrikanten van bottenbouillon bevelen een portie aan van ongeveer 30 gram lichaamsgewicht van uw huisdier.

 3. Kan ik mijn kat bottenbouillon geven? Ja. Bottenbouillon voor katten is ook gunstig om veel van dezelfde redenen, maar dezelfde mogelijke voorzorgsmaatregelen zijn ook van toepassing op katten (zie hieronder).

Voorzorgsmaatregelen en bijwerkingen van bottenbouillon voor honden en huisdieren

 1. Met welke bijwerkingen moet u rekening houden als het gaat om het geven van bottenbouillon aan huisdieren? Over het algemeen lijkt bottenbouillon voor honden en huisdieren erg veilig, maar er is een kans dat uw hond slecht reageert op bepaalde ingrediënten in sommige recepten voor bottenbouillon.

 2. Er is enige bezorgdheid dat als honden / huisdieren te veel bottenbouillon consumeren, ze bepaalde aminozuren teveel kunnen consumeren en niet genoeg krijgen van anderen. Houd er in het algemeen rekening mee dat matiging en variatie belangrijk zijn voor de gezondheid van honden (en ook voor uw gezondheid!), Dus het is het beste om de soorten ingrediënten te variëren die u uw huisdieren voedt. Er is mogelijk ook het risico dat bottenbouillon kan worden besmet met bacteriën of zware metalen zoals lood. Dit kan problemen veroorzaken zoals GI-problemen of botgerelateerde problemen als het op de lange termijn onbehandeld blijft. Het is ook geen goed idee om bottenbouillon te geven aan honden met ernstige gezondheidsproblemen, zoals leverziekte of kanker, zonder eerst met uw dierenarts te praten.

 3. Zoek, om het risico op bijwerkingen te beperken, naar bouillons gemaakt met hoogwaardige ingrediënten en eiwitbronnen van menselijke kwaliteit van betrouwbare slagers of boeren. U kunt de kans op bacteriën in uw bouillon verlagen door een snelkookpan te gebruiken en de bouillon 24 uur te koken. Het gebruik van bruin / gekookt vlees is ook veiliger dan het gebruik van rauw vlees. Als uw huisdier allergieën heeft, kies dan voor een bottenbouillonproduct gemaakt met eenvoudige ingrediënten zoals bottenbouillon (water, gecertificeerde organische botten) en misschien collageenpeptiden, maar geen kruiden, zeewieren, enz. (6)

Waar te vinden en hoe botbouillon te gebruiken voor honden en huisdieren

 1. Het is belangrijk erop te wijzen dat het merendeel van de in de winkel gekochte "aandelen" en "bouillons" geen echte, traditionele bottenbouillons zijn. Voedselfabrikanten gebruiken nu in het lab geproduceerde vleesaroma's in bouillonblokjes, soep- en sausmixen en brengen ze op de markt als 'bottenbouillon', maar ze hebben nauwelijks dezelfde voordelen als echte, zelfgemaakte bouillon of bouillon. Veel in de winkel gekochte bouillons worden gemaakt met veel natrium, additieven en ingrediënten zoals mononatriumglutamaat (MSG), dat wordt erkend als een vleessmaak maar die negatieve gezondheidseffecten kan hebben.

 2. De beste bottenbouillons zijn die die u thuis hebt gemaakt, maar bottenbouillon kan tijdrovend zijn om te maken (het duurt minimaal één tot twee dagen). Dit is waarom een ​​goed alternatief botbouillonpoeder is dat is gemaakt voor honden of mensen. Er is niet echt een groot verschil tussen bottenbouillon die geschikt is voor mensen en huisdieren, wat betekent dat als je er vertrouwd mee bent, je je huisdieren dezelfde botbouillon kunt geven die je hebt.

 3. Zoek naar bottenbouillon gemaakt voor huisdieren die is gemaakt met eenvoudige, eenvoudige ingrediënten. Bij het winkelen voor in de winkel gekochte bottenbouillon voor honden, wilt u idealiter producten kopen waarvan u weet dat ze gemaakt zijn van met gras gevoede delen van dieren en vrij zijn van antibiotica en hormonen. Koop indien mogelijk hondenbouillonbouillon gemaakt met groenten en botten. Een combinatie van dierlijke delen en groenten lijkt synergetische effecten te hebben en samen te werken is het voordeliger dan beide alleen. Bouillon met selderij, venkel en wortels kan bijvoorbeeld de spijsvertering bevorderen en een maagklachten kalmeren.

 4. Wat zijn enkele ideeën voor het gebruik van vloeibare bottenbouillon in uw hondenvoer?

 5. Honden Naturally Magazine beveelt aan om wat aan gedroogd of vochtig voedsel toe te voegen om meer vocht en voedingsstoffen toe te voegen, of wat bouillon aan de waterbak toe te voegen. (7) Als uw hond uitgedroogd lijkt of ziek is (misschien met diarree), is dit een goed moment om hem gekoelde bouillon te geven om uw huisdier gehydrateerd te houden. Om het gemakkelijk te maken om uw hond bottenbouillon te geven, kunt u de voorbereide bouillon in kleine bakjes of ijsblokjesbakken invriezen zodat hij altijd klaar is om te gaan. [! 32894 => 1140 = 6!

Bottenbouillon voor honden Andere huisdieren: Bottenbouillonrecepten voor huisdieren

 1. Als u bereid bent een beetje moeite te doen, zijn er veel verschillende soorten bottenbouillons (kip, rundvlees, vis, van bottenbouillonpoeder en meer) die u zelf kunt maken en ook voor uw huisdieren. Je moet botten krijgen met gras van je lokale boerenmarkt of een online slager of reformwinkel. Je kunt bottenbouillon maken in een grote pot of een crockpot / slowcooker om het gemakkelijker te maken.

 2. Om een ​​traditioneel / klassiek bottenbouillonrecept te maken, zijn de essentiële ingrediënten botten, vet, een soort zuur / azijn en water (en meestal ook vlees en groenten). Als je runderbouillon of lamsbouillon maakt, moet je het overgebleven vlees of orgaanvlees bruin maken voordat je het in een bouillonpot doet. Rundvleesbotten hoeven niet van tevoren te worden gekookt. Vis en gevogelte (kip of kalkoen) zijn prima om in een pot te zetten zonder eerst bruin te worden.

 3. U wilt een beetje zuur in uw recept gebruiken, omdat dit helpt om de mineralen grondiger uit de botten te halen. Rauwe appelciderazijn wordt het meest gebruikt, maar citroensap is een goed alternatief.

 4. Hier zijn eenvoudige recepten voor het maken van zelfgemaakte kippenbouillonbouillon en rundvleesbouillonbouillon. Als u liever gepoederde bottenbouillon gebruikt voor uw gemak, kunt u overwegen wat aan het natte voer van uw hond toe te voegen of iets zoals zelfgemaakte bottenbouillon eiwitvleesballetjes te maken die u met uw huisdier kunt delen.

 5. Om het proces samen te vatten, gaat u als volgt te werk om bottenbouillon te maken voor honden of andere huisdieren (u kunt ook dezelfde bouillon zelf consumeren):

 6. Animal Wellness Magazine beveelt ook aan om extra ingrediënten toe te voegen om de voedingsstofinhoud van deze bottenbouillon voor honden of huisdieren verder te verhogen: (8)Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407