Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Bourbon versus Scotch Whisky: wat is het verschil?

De onderste regel

 1. Whisky - een naam afgeleid van de Iers-taal zin voor "water des levens" - is een van de meest populaire alcoholische dranken wereldwijd. [! 7516 => 1140 = 1!

 2. Ondanks hun vele overeenkomsten hebben ze opmerkelijke verschillen.

 3. Dit artikel legt het verschil uit tussen bourbon en Scotch whisky.

Verschillende soorten whisky

 1. Whisky is een gedistilleerde alcoholische drank gemaakt van gefermenteerde graanpuree. Ze worden meestal gerijpt in verkoolde eiken vaten totdat ze de gewenste productietijd hebben (1).

 2. De meest voorkomende granen die worden gebruikt om whisky te maken, zijn maïs, gerst, rogge en tarwe.

 3. Bourbon whisky of bourbon wordt voornamelijk gemaakt van maïspuree.

 4. Het wordt alleen geproduceerd in de Verenigde Staten en moet, volgens de Amerikaanse regelgeving, worden gemaakt van een graanpuree die ten minste 51% maïs is en gerijpt in nieuwe, verkoolde eiken containers (1).

 5. Er is geen minimumperiode voor bourbon whisky om te rijpen, maar elk ras dat minder dan vier jaar oud is, moet de op het etiket vermelde leeftijd hebben. Dat gezegd hebbende, wil een product rechte bourbon worden genoemd, het moet ten minste twee jaar oud zijn (1).

 6. Bourbon whisky wordt gedistilleerd en gebotteld met minimaal 40% alcohol (80 proof).

 7. Scotch whisky of Scotch wordt hoofdzakelijk gemaakt van gemoute gerst.

 8. Om de naam te dragen, kan deze alleen in Schotland worden geproduceerd. Er zijn twee hoofdtypen - single malt en single grain (2).

 9. Single malt Scotch whisky wordt gemaakt van alleen water en gemoute gerst in een enkele distilleerderij. Ondertussen wordt Scotch whisky met één korrel ook geproduceerd in een enkele distilleerderij, maar deze kan andere volle granen bevatten van gemoute of ongemoute granen (2).

 10. In tegenstelling tot bourbon, die geen minimale rijpingstijd heeft, moet Scotch minstens 3 jaar in eiken vaten worden gerijpt. Eenmaal klaar, wordt de whisky gedistilleerd en gebotteld met minimaal 40% alcohol (80 proof) (2).

Voedingsvergelijking

 1. Wat voeding betreft zijn bourbon en Scotch identiek. Een standaard shot van 43 ml bevat de volgende voedingsstoffen (3, 4):

 2. Hoewel ze qua calorieën en alcohol identiek zijn, worden ze geproduceerd uit verschillende granen. Bourbon is gemaakt van een graan puree die ten minste 51% maïs bevat, terwijl Scotch whisky's meestal worden gemaakt van gemoute granen (1, 2).

 3. Deze verschillen geven bourbon en Scotch iets verschillende smaakprofielen. Bourbon is meestal zoeter, terwijl Scotch een meer intense rokerigheid heeft.

Voordelen en nadelen

 1. Onderzoek suggereert dat whisky's en alcohol in het algemeen enkele voordelen kunnen bieden:

 2. Hoewel een matige inname van whisky voordelen kan hebben, is teveel drinken schadelijk.

 3. Hier zijn enkele negatieve effecten van teveel alcohol drinken:

 4. Om uw risico op deze negatieve effecten te verminderen, is het het beste om uw alcoholinname te beperken tot één standaarddrank per dag voor vrouwen of twee standaarddranken per dag voor mannen (22).

 5. Eén standaarddrankje whisky komt overeen met een shot van 43 ounce (23 ml) (23).

Hoe geniet je van whisky

 1. Whisky is een veelzijdige drank waar u op veel manieren van kunt genieten.

 2. De meeste mensen drinken whisky puur of puur, wat op zichzelf betekent. Het wordt meestal aanbevolen om eerst whisky op deze manier te drinken om een ​​beter idee te krijgen van de smaak en het aroma.

 3. Dat gezegd hebbende, het toevoegen van een scheutje water kan helpen zijn subtielere smaken naar voren te brengen. Bovendien kun je whisky met ijs drinken, beter bekend als "op de rotsen."

 4. Als u de smaak van whisky op zichzelf niet leuk vindt, kunt u het in een cocktail proberen.

 5. Hier zijn enkele populaire whiskycocktails:

 6. Houd er rekening mee dat veel van deze drankjes toegevoegde suikers bevatten en veel calorieën kunnen bevatten. Zoals elke alcoholische of gezoete drank, is het het beste om met mate van deze drankjes te genieten.

De onderste regel

 1. Bourbon en Scotch zijn verschillende soorten whisky.

 2. Ze zijn qua voeding vergelijkbaar, maar hebben iets andere smaak- en smaakprofielen, omdat bourbon meestal wordt gemaakt van maïspuree, terwijl Scotch meestal wordt gemaakt van gemoute granen en is gerijpt op minimaal drie jaar.

 3. Whisky kan op verschillende manieren worden genoten, inclusief puur, met ijs of in een cocktail.

 4. Hoewel het met mate voordelen kan bieden, kan teveel alcohol uw lichaam schaden.

 5. Bourbon en Scotch zijn verschillende soorten whisky.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407